Lihapullat vorschmack
Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,95 €/annos.
4 annosta30 - 60 min413 kcal / annos (250g)
Ainekset
4 annosta
- 1sipuli
- 1-2valkosipulinkynttä
- 1dlkorppujauhoja
- 2dlmaitoa tai vettä
- 1kananmuna
- 1rs(100 g)anjovisfileitä
- n. 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
Purjo-punajuurimuhennos
- 1(200 g)purjo
- 2dlruokakermaa
- 1dlkuutioituja etikkapunajuuria
- 1dlkuutioituja maustekurkkuja
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Anna korppujauhojen turvota maidossa kymmenisen minuuttia. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta ja hienonna anjovisfileet.
- Lisää korppujauhojen joukkoon sipulit, jauheliha, muna, anjovikset, tomaattipyree, suola, pippuri ja persilja. Sekoita mureketaikina tasaiseksi ja muotoile taikinasta lihapullia kostutetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuumenna ruokakerma pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon purjosilppu ja hauduta 5-10 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen, kunnes purjo on pehmennyt.
- Sekoita punajuuri- ja kurkkukuutiot muhennoksen joukkoon ja mausta lopuksi suolalla. Ohenna muhennosta tarvittaessa tilkalla maitoa tai vettä. Tarjoa lihapullien ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 413 kcal1 730 kJ
- Proteiinia 30 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi