Lihapullat vorschmack
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Syö sekä edullisesti että hyvin.
Ainekset
4 annosta
- 400 g Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl maitoa tai vettä
- 1 kananmuna
- 1 rs (100 g) anjovisfileitä
- 1 rkl Pirkka tomaattisosetta
- n. 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Purjo-punajuurimuhennos
- 1 (200 g) purjo
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl kuutioituja etikkapunajuuria
- 1 dl kuutioituja maustekurkkuja
- 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia823 kJ / 197 kcal
- Rasva11,9 g
- josta tyydyttynyttä6,2 g
- Hiilihydraatit8 g
- josta sokereita4,2 g
- Proteiini13,6 g
- Suola2,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Anna korppujauhojen turvota maidossa kymmenisen minuuttia. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta ja hienonna anjovisfileet.
- Lisää korppujauhojen joukkoon sipulit, jauheliha, muna, anjovikset, tomaattipyree, suola, pippuri ja persilja. Sekoita mureketaikina tasaiseksi ja muotoile taikinasta lihapullia kostutetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuumenna ruokakerma pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon purjosilppu ja hauduta 5–10 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen, kunnes purjo on pehmennyt.
- Sekoita punajuuri- ja kurkkukuutiot muhennoksen joukkoon ja mausta lopuksi suolalla. Ohenna muhennosta tarvittaessa tilkalla maitoa tai vettä. Tarjoa lihapullien ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(57 arviota)
- 30 - 60 min4,1(17 arviota)
- 30 - 60 min3,9(8 arviota)
- 30 - 60 min3,8(5 arviota)
- 30 - 60 min4,7(52 arviota)
- 30 - 60 min3,9(133 arviota)
- 30 - 60 min3,8(177 arviota)
- 30 - 60 min3,3(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (23 arviota)