Yrttiset lihapullat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Lihapullat maustetaan tällä kertaa yrttiseoksella.
Ainekset
4 annosta
300 g | Pirkka rotukarjan naudan jauhelihaa tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | korppujauhoja tai |
1 pieni | sipuli tai |
1/2 rkl | juoksevaa rasvaseosta tai |
1 | tomaatti tai |
1 | kananmuna tai |
2 tl | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 699 kJ / 168 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 5,4 g |
Hiilihydraatit | 4,8 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 11,2 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulikuutiot rasvassa. Hienonna tomaatti.
Sekoita jauheliha, sipuliseos, tomaatti, muna ja mausteet turvonneiden korppujauhojen joukkoon.
Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Paista yrttisiä lihapullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,99/kpl3,98/l
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,59/kpl65,56/kg
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,29/kpl3,19/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 3,09/kpl6,18/l
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,29/kpl4,30/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Meira Yrttiseos Välimeren 9gHinta 0,85/kpl94,44/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(4 arviota)
- alle 30 min3,9(94 arviota)
- alle 30 min2,9(10 arviota)
- alle 30 min4,0(216 arviota)
- alle 30 min2,9(10 arviota)
- alle 30 min3,6(16 arviota)
- 30 - 60 min4,0(14 arviota)
- alle 30 min3,4(47 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (20 arviota)
- IrisK3 kuukautta sittenVähän muokkasin...nauta-sikaa,vanhat kuohukerman jämät. Jätin juoksevan rasvan,koska käytin aurinkokuivattuja tomaatteja ja niiden öljyä. Provence'a ei ollut,joten laitoin reippaasti rosmariinia,timjamia ja salviaa. Normi suola ja mp rouhittuna myllystä. Olen tehnyt usein ja jos villiinnyn, olen sujauttanut pullan sisuksiin yhden feta(tai salaatti)juustopalan. Jos tarjoan kylmänä, niin voimakas maustaminen tärkeää. Käy esim.paahdetulla leivällä kylmänä, esim.hampparimajoa alle, salaatinlehtiä, tuoretta tomaattia ja parempaan herkutteluun marinoitua punasipulia.