• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaattiset jauhelihapihvit

Tomaattiset jauhelihapihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 516 kcal / annos (195g)

Ainekset

6 annosta
    • 400gPirkka nauta-sikajauhelihaa
    • 1sipuli
    • 1dlkermaa
    • 1/2dlvettä
    • 1dlkorppujauhoja
    • n. 8kplPirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
    • 1rklPirkka jauhelihamaustetta
    • 2tlbasilikaa
    • 1Pirkka kananmuna

Koristeeksi

    • tuoretta basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna sipuli ja kuullota se tomaattitölkin öljyssä paistinpannussa. Mittaa kulhon pohjalle kerma, vesi ja korppujauhot. Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota.
  2. Nostele tomaatit öljystä leikkuulaudalle ja hienonna pieniksi. Lisää korppujauhoseokseen tomaattisilppu, jauheliha, muna, sipulit ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kostuta leikkuulauta vedellä ja kumoa murekeseos laudalle. Muotoile seoksesta tanko ja jaa se veitsellä 12 osaan. Taputtele palat kostutetuin käsin pihveiksi.
  4. Paista pihvit tomaattitölkin öljyssä kuumassa muurinpohja- tai paistinpannussa kypsiksi. Koristele pihvit basilikalla. Tarjoa lisäksi uusia perunoita tai pastaa ja vihreää salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa pihvit myös naudan jauhelihasta tai sika-nautajauhelihasta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 195g100 g

  • 516 kcal2 160 kJ
  • Proteiinia22,2 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa33,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua