Lihavoileipäkakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pekonilla silatun voileipäkakun täytteenä on myös meetwurstia. Kakun valmistat kranssiksi näppärästi irtopohjakakkuvuoassa.
Ainekset
12 annosta
1 ps (535 g) | Fazer täysjyväpaahtoleipää tai |
1 dl | tai |
Pekonitäyte | |
---|---|
1/2 prk (à 150 g) | tai |
1 rs (200 g) | Crème Bonjour -tuorejuustoa, pekoni-sipuli tai |
4 | kevätsipulin vartta hienonnettuna tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Meetvurstitäyte | |
1 rs (200 g) | Crème Bonjour -tuorejuustoa, maustamaton tai |
100 g | HK meetvurstia tai salamia tai |
1/2 prk (à 150 g) | tai |
1 (150 g) | punainen paprika tai |
6 (1 dl) | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
2 rs (à 200 g) | Crème Bonjour -tuorejuustoa, maustamaton tai |
2 prk (à 150 g) | tai |
Koristeluun | |
1 pkt (150 g) | tai |
erilaisia pieniä versoja tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita pekonitäytteen ainekset pienessä kulhossa. Hienonna meetvursti. Poista paprikasta siemenkota ja hienonna paprika. Sekoita kaikki meetvurstitäytteen ainekset toisessa kulhossa.
Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Säästä osa reunoista täyttöä varten. Kelmuta suuri (Ø 26 cm) irtopohjainen kakkuvuoka ja aseta keskelle suorareunainen juomalasi (Ø 7 ½ cm).
Levitä vuoan pohjalle neljä kokonaista paahtoleipäviipaletta ristin muotoon. Halkaise kaksi paahtoleipäviipaletta kolmioiksi. Aseta syntyneet kolmiot kokonaisien leipäviipaleiden väleihin. Leikkaa ne tarvittaessa aukkoihin sopiviksi. Tiivistä mahdolliset aukkokohdat säästämilläsi leipäreunoilla. Tarkista, että kaikki palat tulevat tiiviisti kiinni toisiina. Kostuta leivät maidolla pullasudin avulla ja levitä päälle pekonitäyte. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros samaan tapaan. Kostuta ja levitä päälle meetvurstitäyte.
Peitä vielä samaan tapaan leipäkerroksella ja kostuta. Poista lasi varovasti ja suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi lautanen ja anna kakun vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrutusta varten sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä kuorrutus voileipäkakun pinnalle ja reunoille. Pyyhi tarjoiluvadin reunat tarvittaessa.
Lisää pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä talouspaperin päälle jäähtymään. Murenna pekoni ja koristele kakku pekonimuruilla ja versoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(137 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(62 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(32 arvostelua)
- yli 60 min4,1(42 arvostelua)
- yli 60 min3,9(76 arvostelua)
- yli 60 min3,9(156 arvostelua)
- yli 60 min3,4(14 arvostelua)
- yli 60 min4,1(34 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (83 arvostelua)