Kinkkuvoileipäkakku
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kinkkuvoileipäkakku täytetään perinteisellä saunapalvikinkulla, paprikalla, sinappikurkkusalaatilla sekä tuorejuustolla ja ranskankermalla.
Ainekset
15 annosta
1 pkt (n. 500 g) | isoa täysjyväpaahtoleipää tai |
n. 2 dl | tai |
Kinkkutäyte | |
---|---|
1 pkt (300 g) | Pirkka saunapalvikinkkua tai |
1 (150 g) | punainen paprika tai |
1 prk (150 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Kurkkutäyte | |
1 1/2 dl | tai |
1 rs (180 g) | tai |
Koristeeksi | |
2 rs (à 180 g) | tai |
1/2 rs (à 250 g) | tai |
1/2 ps (à 65 g) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmista ensin kinkkutäyte. Säästä muutama kinkkuviipale koristeluun. Hienonna loput kinkut veitsellä. Poista paprikasta kanta ja hienonna paprika. Sekoita kaikki kinkkutäytteen ainekset kulhossa.
Sekoita kurkkusalaatti ja tuorejuusto toisessa kulhossa. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Kokoa voileipäkakku leivinpaperin päälle tarjoilualustalle. Asettele peräkkäin neljä leipäviipaletta, kostuta maidolla pullasudin avulla ja sivele päälle noin puolet kinkkutäytteestä. Paina päälle seuraavat neljä leipäviipaletta, kostuta ja levitä kerrokseen reilusti kurkkutäytettä. Tee samoin vielä kaksi kerrosta.
Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja pane päälle puhdas muovipussi tai tuorekelmua. Anna kakun tekeytyä kylmässä kevyen painon alla yön yli.
Kuorruta kakku notkistetulla tuorejuustolla. Koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla, rucolalla sekä kinkkuviipaleista tehdyillä ruusukkeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(83 arvostelua)
- yli 60 min3,9(76 arvostelua)
- yli 60 min4,0(114 arvostelua)
- yli 60 min3,6(161 arvostelua)
- yli 60 min4,1(34 arvostelua)
- yli 60 min4,3(29 arvostelua)
- yli 60 min4,0(126 arvostelua)
- yli 60 min4,7(25 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (156 arvostelua)
- Päivi S.8 kuukautta sittenTämä on hyvä ohje. Teen jo kolmatta kertaa tällä ohjeella.
- Kotikokki1 vuosi sittenIhana resepti! Teen ehdottomasti taas joskus toisten. Tässä on muille pieni vinkki: kosteuttakaa leipiä oikein kunnolla, ettei kakusta tule liian kuiva.
- Päivi1 vuosi sittenVoiko tätä voileipäkakkua tehdä irtopohjavuokaan?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPäivi, voit tehdä myös myös irtopohjavuokaan. Täältä voit myös halutessasi katsoa lisää vinkkejä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-kokoat-pyorean-voileipakakun
- Nea2 vuotta sittenOikein hyvä resepti!
- Unikko3 vuotta sittenHei miksi tämä ohje on muutettu kun kuvassakin on se edellisen kakun ohje? Kinkku-ananas-aurajuusto. Haluaisin sen ohjeen takaisin.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenUnikko, kuten olitkin huomannut, kinkkuvoileipäkakun reseptiä on päivitetty. Tässä aiempi resepti, jota toivoit. 1 pkt (520 g) ruisvuokaleipää 1 pkt paahtoleipää Kostutus 3 dl lihalientä Kinkkutäyte 100 g keittokinkkua 1 putkilo (125 g) Pirkka kinkkupasteijaa 1 tlk (227 g) ananasmurskaa Juustotäyte ja kuorrutus 150 g sinihomejuustoa muruina 400 g maustamatonta tuorejuustoa Koristeeksi 150 g Pirkka keittokinkkua viipaleina 1 pieni tuore kurkku 1 tlk (227 g) ananasviipaleita tuoreita yrttejä (oreganoa, kirveliä, persiljaa) Ohje jatkuu seuraavassa kommenttikentässä.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenUnikko, tässä jatkoa aiempaan kommenttikenttään. Valmista ensin täytteet. Leikkaa kinkku pieneksi silpuksi ja sekoita kinkkupasteijan joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sinihomejuustomurut. Valuta ananasmurska. Säästä ananasmehua kuorrutusta varten. Valmista ja jäähdytä lihaliemi. Leikkaa leivistä reuna pois. Tarvitset noin 12 viipaletta tummaa ja 8 viipaletta vaaleaa leipää. Kastele reilu palanen voi- tai leivinpaperia ja purista paperi melkein kuivaksi. Taita paperi kaksin kerroin. Aloita voileipäkakun rakentaminen paperin keskelle. Asettele peräkkäin neljä tummaa leipää, kostuta lihaliemellä pullasudin avulla ja sivele päälle reilusti juustotäytettä. Paina päälle neljä vaaleaa leipäviipaletta, kostuta ja peitä kinkkutahnalla ja ananasmurskalla. Tee samoin tumma ja vaalea kerros. Päälle tulee tumma leipäkerros ilman kuorrutusta. Juustotäytettä jää kuorrutukseksi. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja pane päälle muovipussi. Kakku saa mehevöityä kylmässä kevyen painon alla yön yli. Kuorruta kakku ananasmehulla ohennetulla juustotahnalla. Leikkaa kinkku noin 2 cm leveiksi suikaleiksi ja kierrä suikaleet ruusukkeiksi. Viipaloi kurkkua ja puolita ananaskiekot. Raidoita kakku koristeilla. Hakkaa loppu kurkku pieneksi silpuksi. Kuivaa kurkkusilppua hieman painamalla päältä talouspaperilla. Koristele kakun reunat kurkkusilpulla. Voit koristella reunat myös hienonnetulla persiljalla. Viimeistele kakku tuoreilla yrteillä.