• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokavalio

Voileipäkääretorttu

Voileipäkääretorttu hurmaa juhlapöydässä. Leipäpohja tehdään paahtoleivästä ja täytettä maustavat kalkkuna, pekoni ja omena. Noin 1,40€/annos.
Voileipäkääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10-12 annosta
    • 16viipalettaFazer Paahto Ruis & Unikonsiemen -paahtoleipää

Kostutus

    • 1 1/2dlmaitoa

Täyte

    • 150gSaarioinen kultakalkkuna -leikkelettä
    • 1(150 g)hapan omena
    • 2kevätsipulinvartta
    • 1/2rs(à 200 g)Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
    • 1tlk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
    • 1 1/2tlPirkka Dijon -sinappia
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Kuorrutus ja koristelu

    • 1 1/2rs(à 200 g)Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
    • 1rklmaitoa
    • 50gSaarioinen kultakalkkuna -leikkelettä
    • 1kevätsipulinvarsi
    • unikonsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Levitä leipäviipaleet leivinpaperin tai kelmun päälle levyksi siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan. Painele levyä littanammaksi. Kostuta leipälevy maidolla.
  2. Ruskista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan paistinpannulla. Nosta pekonit valumaan ja jäähtymään talouspaperin päälle.
  3. Hienonna kalkkunaleikkele. Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulinvarret. Hienonna pekoni. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinaattia lukuunottamatta keskenään kulhossa.
  4. Levitä täyte leipälevylle. Levitä päälle huuhdotut pinaatinlehdet (Jätä muutamia lehtiä koristelua varten). Rullaa levy tiukasti kääretortun tapaan rullaksi. Kääri rulla samantien leivinpaperiin ja folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  5. Notkista tuorejuusto vatkaamalla joukkoon maito.
  6. Nosta rulla tarjoiluvadille. Levitä tuorejuusto rullan päälle kuorrutteeksi. Leikkaa päädyt siisteiksi. Koristele voileipäkääretorttu kalkkunaleikkeleestä rullatuilla ruusukkeilla, pinaatinlehdillä, kevätsipulinvarsispiraaleilla ja unikonsiemenillä.

Tiesitkö että...

Saat kevätsipulinvarsista spiraaleita repimällä varsista varovasti pitkittäin ohuita suikaleita, jotka kiertyvät luonnostaan spiraaleille. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 47 arvostelua
  • omppu29.5.2017

    Muuten melko hyvältä vaikuttaa, omena ei vaan sovellu ainakaan minulle ja pojalleni.

  • Emppu28.5.2017

    Käytin omenan sijaan päärynää ja pekonin vaihdoin porotuorejuustoon sekä ruohosipulia käytin myös. Hyvältä maistui

  • Ekku27.5.2017

    Teen paljon voileipäkakkuja, mut halusin välillä vaihtelua samoihin. Tää täyte oli tosi hyvää. Sen verran muokkasin, että kevätsipuli muuttui ruohosipuliksi ja maustamaton tuorejuusto sisällä yrttiseksi. Oli hyvää kiitos ohjeesta. ja koristelu on kaunis.

  • Hmmm20.5.2017

    Millä pekonin voisi korvata?

  • K-Kuluttajapalvelu20.5.2017

    Hmmm, jos et halua käyttää pekonia, voit esimerkiksi lisätä kalkkunaleikkelettä hiukan enemmän.

  • Minä13.5.2017

    Kehoitetaan huuhtomaan pinaatit, vaikka niissä lukee: "Tuote on valmiiksi pesty, joten se on sellaisenaan käyttövalmis."??

  • K-Kuluttajapalvelu13.5.2017

    Minä, kiitos huomiostasi. Pirkka babypinaatit voi käyttää voileipäkääretorttuun myös huuhtomatta.

  • allerginen12.5.2017

    Rakastan voileipäkakkuja. Innoissani luin reseptiä. Järkytyin, kun ohjeen mukaan kakkuun laitetaan raakaa omenaa. Tästä eteenpäin saan siis olla tosi varovainen, jos jossain voileipäkakkua maistan. Koivun siitepölyallergiasta on aika monella muullakin ristiallergiana omena, persikka, kiivi, juurekset RAAKANA...

  • maistanut9.5.2017

    Keväisen kaunis ulkonäkö ,maukasta ja hyvää .

  • Larissa3.5.2017

    Kuva epäonnistunut voileipäkääretortussa. Viinisuolaheinä ehkä antais väriä ja herkullisuutta kakun koristelussa.