SitruunapalatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunapalat

  • Annosmäärä30 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Raikkaan makean kirpeät sitruunapalat valloittavat maullaan. Voit valmistaa piirakan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

30 palaa

Pohja

200 g
 
kylmää voita
tai
4 dl
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
vaniljasokeria
tai
1
 
kananmuna
tai
 
(1 - 2 tl vettä)
tai

Täyte

4
 
kananmunaa
tai
2
 
kananmunan keltuaista
tai
5 dl
 
sokeria
tai
3/4 dl
 
tai
1 rkl
 
sitruunan kuorta raastettuna
tai
2 1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai

Koristeluun

1/4 dl
 
tomusokeria
tai
1 dl
 
tai
 
syötäviä orvokkeja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 784 kJ / 426 kcal
Rasva
17,9 g
josta tyydyttynyttä
10,8 g
Hiilihydraatit
57,7 g
josta sokereita
42 g
Proteiini
6,6 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuutioi voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot, sokeri ja vanilja. Käytä konetta, kunnes seos on murumaista. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Voit myös nyppiä voin ja kuivat ainekset käsin keskenään.

Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

Voitele matala uunivuoka tai -pelti (32 cm x 23 cm) kevyesti voilla ja vuoraa leivinpaperilla. Näin leivinpaperi pysyy paikallaan.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Peitä taikinan reunat foliolla.

Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Ota foliosuikaleet pois ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Riko munat kulhoon ja erottele joukkoon keltuaiset. Lisää sokeri ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää sitten sitruunan kuoriraaste ja mehu.

Vedä uuniritilä osittain pois uunista. Laita vuoka ritilälle ja kaada täyte vuokaan. Työnnä ritilä vuokineen varovasti uuniin, jotta nestemäinen täyte ei loisku pois vuoasta.

Paista piirakkaa 150 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt, mutta ei ole saanut väriä. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen.

Jäähdytä piirakka huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Siivilöi pinnalle tomusokeria. Leikkaa piirakka paloiksi ja koristele vaahdotetulla kermalla sekä syötävillä kukilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
    Hinta 3,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (38 arviota)

  • Krisu
    1 vuosi sitten
    Ihan jäätävän pahanmakuista. Sitruunamehua ihan liikaa, samoin sokeria.. ei jatkoon
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Heipuri, sitruunapalojen tulisi olla hyytyneitä uunista otettaessa. Paistoaika voi hieman vaihdella uunista riippuen. Palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
  • Heipuri
    1 vuosi sitten
    Kuuluuko täytteen jäädä tahmeaksi kuten mutakakussa, vai paistua kypsäksi? Torttu oli tunnin uunissa ja silti sisältö jäi tahmeaksi. Maku oli kyllä hyvä mutta maku ja vaiva ei kohdannut tässä leipomuksessa.
  • Siiri
    1 vuosi sitten
    Vaikuttaa liian hankalalta, etenkin kun näitä kommentteja lukee. Tähtiä on kuitenkin 4/5, joten olisi kiva lukea kommentti myös joltakin, joka onnistui.
  • Pippuri
    2 vuotta sitten
    Kestääkö pakastuksen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Pippuri, emme valitettavasti ole testanneet sitruunapalojen pakastusta. Jos pakastamista haluaa kuitenkin kokeilla, kannattaa pakastaa palat ensin yksittäisinä leikkuulaudan tms. päällä ja laittaa vasta jäisinä rasiaan. Sulatus kannattaa myös tehdä jääkaapissa tarjottimen tai leikkuulaudan päällä.
  • Mh
    2 vuotta sitten
    Onkohan ohjeen mitoissa virhe? tein ohjeen mukaan ja täyte uunin jälkeen ihan vetistä vaikka oli yön yli myös jääkaapissa. Tuleeko sitruunamehua tosiaan 2,5 desilitraa? Harmittaa, kun meni kaikki aineet hukkaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Mh, harmillista kuulla, että leivonnaiset epäonnistuivat! Jos täyte jää juoksevaksi, sitruunapaloja on paistettu liian vähän aikaa. Sitruunapalat tulisi ottaa uunista vasta, kun täyte on täysin hyytynyt. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen. Kannattaa myös tarkistaa, että täytteeseen on lisätty sekä 4 kokonaista munaa että 2 keltuaista.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Laura, harmillista kuulla että täyte on erottunut. Tarkkaa syytä erottumiseen on hankala sanoa, mutta kananmunien koossa tai happamuudessa voi olla vaihtelua, mikä on voinut vaikuttaa rakenteen leikkaantumiseen. Myös liian kuuman uunin johdosta täyte saattaa erottua.
  • Laura
    2 vuotta sitten
    Miksi täyte erottuu uunissa, vaikka on sekoitettu juuri ennen uuniin laittoa?