Sitruunapalat
Raikkaan makean kirpeät sitruunapalat valloittavat maullaan. Voit valmistaa piirakan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä. Noin 0,25€/annos.*
30 palaayli 60 min
Ainekset
30 palaa
Pohja
- 200gkylmää voita
- 1dlsokeria
- 1tlvaniljasokeria
- (1 - 2 tl vettä)
Täyte
- 2kananmunan keltuaista
- 5dlsokeria
- 3/4dlPirkka vehnäjauhoja
- 1rklsitruunan kuorta raastettuna
- 2 1/2dlsitruunanmehua
Koristeluun
- 1/4dltomusokeria
- syötäviä orvokkeja
Valmistus
yli 60 min- Kuutioi voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot, sokeri ja vanilja. Käytä konetta, kunnes seos on murumaista. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Voit myös nyppiä voin ja kuivat ainekset käsin keskenään.
- Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Voitele matala uunivuoka tai -pelti (32 cm x 23 cm) kevyesti voilla ja vuoraa leivinpaperilla. Näin leivinpaperi pysyy paikallaan.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Peitä taikinan reunat foliolla.
- Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Ota foliosuikaleet pois ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Riko munat kulhoon ja erottele joukkoon keltuaiset. Lisää sokeri ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää sitten sitruunan kuoriraaste ja mehu.
- Vedä uuniritilä osittain pois uunista. Laita vuoka ritilälle ja kaada täyte vuokaan. Työnnä ritilä vuokineen varovasti uuniin, jotta nestemäinen täyte ei loisku pois vuoasta.
- Paista piirakkaa 150 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt, mutta ei ole saanut väriä. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen.
- Jäähdytä piirakka huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria. Leikkaa piirakka paloiksi ja koristele vaahdotetulla kermalla sekä syötävillä kukilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kestääkö pakastuksen?
Onkohan ohjeen mitoissa virhe? tein ohjeen mukaan ja täyte uunin jälkeen ihan vetistä vaikka oli yön yli myös jääkaapissa. Tuleeko sitruunamehua tosiaan 2,5 desilitraa? Harmittaa, kun meni kaikki aineet hukkaan.
Mh, harmillista kuulla, että leivonnaiset epäonnistuivat! Jos täyte jää juoksevaksi, sitruunapaloja on paistettu liian vähän aikaa. Sitruunapalat tulisi ottaa uunista vasta, kun täyte on täysin hyytynyt. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen. Kannattaa myös tarkistaa, että täytteeseen on lisätty sekä 4 kokonaista munaa että 2 keltuaista.
Miksi täyte erottuu uunissa, vaikka on sekoitettu juuri ennen uuniin laittoa?