Sitruunapalat
- Annosmäärä30 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Raikkaan makean kirpeät sitruunapalat valloittavat maullaan. Voit valmistaa piirakan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
30 palaa
Pohja | |
---|---|
200 g | kylmää voita tai |
4 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | vaniljasokeria tai |
1 | kananmuna tai |
(1 - 2 tl vettä) tai | |
Täyte | |
4 | kananmunaa tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
5 dl | sokeria tai |
3/4 dl | tai |
1 rkl | sitruunan kuorta raastettuna tai |
2 1/2 dl | sitruunanmehua tai |
Koristeluun | |
1/4 dl | tomusokeria tai |
1 dl | tai |
syötäviä orvokkeja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 784 kJ / 426 kcal |
Rasva | 17,9 g |
josta tyydyttynyttä | 10,8 g |
Hiilihydraatit | 57,7 g |
josta sokereita | 42 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuutioi voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot, sokeri ja vanilja. Käytä konetta, kunnes seos on murumaista. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Voit myös nyppiä voin ja kuivat ainekset käsin keskenään.
Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Voitele matala uunivuoka tai -pelti (32 cm x 23 cm) kevyesti voilla ja vuoraa leivinpaperilla. Näin leivinpaperi pysyy paikallaan.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Peitä taikinan reunat foliolla.
Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Ota foliosuikaleet pois ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Riko munat kulhoon ja erottele joukkoon keltuaiset. Lisää sokeri ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää sitten sitruunan kuoriraaste ja mehu.
Vedä uuniritilä osittain pois uunista. Laita vuoka ritilälle ja kaada täyte vuokaan. Työnnä ritilä vuokineen varovasti uuniin, jotta nestemäinen täyte ei loisku pois vuoasta.
Paista piirakkaa 150 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt, mutta ei ole saanut väriä. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen.
Jäähdytä piirakka huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Siivilöi pinnalle tomusokeria. Leikkaa piirakka paloiksi ja koristele vaahdotetulla kermalla sekä syötävillä kukilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Järvikylä Orvokki rasia 20 kplHinta 3,29/kpl
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(302 arviota)
- yli 60 min3,6(34 arviota)
- yli 60 min3,6(45 arviota)
- yli 60 min4,0(106 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,2(24 arviota)
- yli 60 min4,2(50 arviota)
- yli 60 min3,2(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (39 arviota)
- Krisu1 vuosi sittenIhan jäätävän pahanmakuista. Sitruunamehua ihan liikaa, samoin sokeria.. ei jatkoon
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHeipuri, sitruunapalojen tulisi olla hyytyneitä uunista otettaessa. Paistoaika voi hieman vaihdella uunista riippuen. Palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
- Heipuri1 vuosi sittenKuuluuko täytteen jäädä tahmeaksi kuten mutakakussa, vai paistua kypsäksi? Torttu oli tunnin uunissa ja silti sisältö jäi tahmeaksi. Maku oli kyllä hyvä mutta maku ja vaiva ei kohdannut tässä leipomuksessa.
- Siiri1 vuosi sittenVaikuttaa liian hankalalta, etenkin kun näitä kommentteja lukee. Tähtiä on kuitenkin 4/5, joten olisi kiva lukea kommentti myös joltakin, joka onnistui.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPippuri, emme valitettavasti ole testanneet sitruunapalojen pakastusta. Jos pakastamista haluaa kuitenkin kokeilla, kannattaa pakastaa palat ensin yksittäisinä leikkuulaudan tms. päällä ja laittaa vasta jäisinä rasiaan. Sulatus kannattaa myös tehdä jääkaapissa tarjottimen tai leikkuulaudan päällä.
- Pippuri2 vuotta sittenKestääkö pakastuksen?
- Mh2 vuotta sittenOnkohan ohjeen mitoissa virhe? tein ohjeen mukaan ja täyte uunin jälkeen ihan vetistä vaikka oli yön yli myös jääkaapissa. Tuleeko sitruunamehua tosiaan 2,5 desilitraa? Harmittaa, kun meni kaikki aineet hukkaan.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMh, harmillista kuulla, että leivonnaiset epäonnistuivat! Jos täyte jää juoksevaksi, sitruunapaloja on paistettu liian vähän aikaa. Sitruunapalat tulisi ottaa uunista vasta, kun täyte on täysin hyytynyt. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen. Kannattaa myös tarkistaa, että täytteeseen on lisätty sekä 4 kokonaista munaa että 2 keltuaista.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLaura, harmillista kuulla että täyte on erottunut. Tarkkaa syytä erottumiseen on hankala sanoa, mutta kananmunien koossa tai happamuudessa voi olla vaihtelua, mikä on voinut vaikuttaa rakenteen leikkaantumiseen. Myös liian kuuman uunin johdosta täyte saattaa erottua.
- Laura2 vuotta sittenMiksi täyte erottuu uunissa, vaikka on sekoitettu juuri ennen uuniin laittoa?