Paistettu appelsiinijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistettu appelsiinijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihanan täyteläinen appelsiinijuustokakku hurmaa raikkaalla appelsiinin maulla ja karamelliseksi paistetuilla appelsiiniviipaleilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

175 g
 
tai
75 g
 
voita
tai
2 tl
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai

Täyte

4 rs (à 180 g)
 
tai
1 prk (150 g)
 
tai
4
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
3 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
2 tl
 
vaniljasokeria
tai
3 rkl
 
appelsiinin mehua
tai
1 rkl
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai

Päälle

2 (220 g)
 
appelsiinia
tai
1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 216 kJ / 291 kcal
Rasva
16,8 g
josta tyydyttynyttä
9,7 g
Hiilihydraatit
29 g
josta sokereita
21,6 g
Proteiini
5,6 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja raastettu appelsiininkuori. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita kulhossa sähkövatkaimella tuorejuustotäytteen ainekset sileäksi seokseksi. Kaada seos pohjan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla ensin 45 minuuttia. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan. Sammuta uuni, avaa uuninluukku raolleen ja anna olla jäähtyvässä uunissa vielä noin 30 minuuttia. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jähmettyä yön yli.

Leikkaa kuoritut appelsiinit noin puolen sentin viipaleiksi. Kuumenna vaahterasiirappi pannulla ja lisää appelsiinit. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kerran kääntäen. Anna jäähtyä.

Irrota kakku vuoasta. Koristele paistetuilla appelsiininviipaleilla. Voit valuttaa halutessasi pannulle jäänyttä vaahterasiirappia kakun päälle ja tarjota sitä kakun kanssa kastikkeena.

Saat tarvittavan kuoriraasteen kahdesta appelsiinista. Leivo kakku päivää ennen tarjoamista, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä ja maustua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka täysjyvädigestive 400g
    Hinta 1,79/kpl
    4,48/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,79/kpl
    5,27/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
  • LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    Hinta 2,85/kpl
    7,13/kg
  • McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    Hinta 2,85/kpl
    7,13/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Appelsiini luomu
    Hinta n. 1,07/kpl
    4,29/kg
  • Pirkka appelsiini
    Hinta n. 0,54/kpl
    1,99/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Hinta 3,49/kpl
    11,63/kg
  • K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    Hinta 1,89/kpl
    6,30/kg
  • Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomu
    Hinta 1,75/kpl
    11,67/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositon
    Hinta 1,35/kpl
    7,50/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Vertmont Luomu Vaahterasiirappi 187ml / 250g
    Hinta 4,49/kpl
    24,01/l
  • Maple Joe vaahterasiirappi 250g
    Hinta 5,59/kpl
    22,36/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (69 arviota)

  • Tympääntynyt
    2 kuukautta sitten
    Suosittelen lämpimästi uunin pohjalle suojaa jos irtopohja vuotaa 😩
  • En tee vaikka aioin
    3 kuukautta sitten
    Näyttää herkulliselta muttei saanu kehuja
  • Lohilady
    9 kuukautta sitten
    Ihan ok. Parempiakin juustokakkuja on olemassa, vaikka sitrusfani olenkin.
  • Ullavont
    9 kuukautta sitten
    Hyvä resepti muuten, mutta appelsiinit kakun päällä oli ylimääräiset - siivut on vähän omituiset ”irrallaan” kakun päällä, hankalat leikata ja syödä, lisäksi vaahterasiirapin mieto maku ei erottunut - ja kakku maistuu itsessään ihan riittävästi appelsiinille. Eli koristeluun käyttäisin jatkossa appelsiinia jossain muussa muodossa, esim kuoriraastetta tai -lastuja, kuivattuna, tai vaikka hilloa.
  • Ippa
    1 vuosi sitten
    En oikein tykänny. Ei hyvä eikä paha
  • Kotimaisuuden puolesta
    1 vuosi sitten
    Miksi käytetään Maizenaa kun on kotimaista perunajauhoa olemassa!
  • !
    1 vuosi sitten
    Aika vähä appelsiinia...
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    nn, vaahterasiirapin voi korvata halutessaan hunajalla.
  • nn
    1 vuosi sitten
    Ihanalta vaikuttava ohje.. millä vaahterasiirapin voisi korvata?