MansikkamisuSomehitit testissä

Mansikkamisu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppo mansikkatiramisu valmistuu sokerikorpuista, marinoiduista mansikoista ja kondensoidusta maidosta. Täydellisen täyteläinen jälkiruoka kuumille kesäpäiville.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
1
 
sitruuna
tai
800 g
 
mansikoita
tai
1 dl
 
sokeria
tai
2 prk (à 250 g)
 
tai
1 prk (397 g)
 
kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
8 (n. 200 g)
 
sokerikorppuja
tai
1/2 dl
 
rouhittuja pistaasipähkinöitä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 152 kJ / 277 kcal
Rasva
16,2 g
josta tyydyttynyttä
10,3 g
Hiilihydraatit
27 g
josta sokereita
21,7 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Raasta pestyn sitruunan kuori isoon kulhoon. Purista mehut toiseen kulhoon. Pese mansikat ja poista kanta. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja lisää sitruunamehun joukkoon. Mausta sokerilla ja anna marinoitua noin 30 minuuttia.
Pane mascarpone, kondensoitu maito ja vispikerma samaan kulhoon sitruunankuoren kanssa. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos paksuuntuu. Varo vatkaamasta liian kauan, jotta seoksesta ei tule liian jämäkkää.
Siivilöi mansikat, ota neste talteen. Upota korput mansikkaliemeen ja nosta vuoan (koko noin 20 cm x 30 cm) pohjalle. Lusikoi puolet mansikkapaloista pinnalle. Lusikoi puolet mascarponeesta mansikoiden päälle ja tasoita pinta. Tee toinen kerros samoin.
Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa yön yli. Koristele tuoreilla mansikoilla ja pistaasipähkinärouheella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Törsleffs makeutettu maitotiiviste 397g
    Hinta 2,85/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Vanajan Kaurakorppu 300 g
    Hinta 2,75/kpl
    9,17/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    37,38/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,44/kpl
    8,49/kg
  • Pirkka mansikka 250g 1lk
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    Hinta 3,99/kpl
    15,96/kg
  • Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
    Hinta 3,19/kpl
    15,95/kg
  • Markomilk makeutettu kondensoitu maito 397 g
    Hinta 3,85/kpl
    9,70/kg
  • Dovgan kondensoitu maito 397g makeutettu
    Hinta 2,79/kpl
    7,03/kg
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Hinta 2,39/kpl
    19,12/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (66 arviota)

  • Pena
    1 kuukausi sitten
    Ällönmakea mukatiramisu. Ei kondensoitunutta maitoa voi käyttää ja vielä lisätä desi sokeria.
  • Bambina
    4 kuukautta sitten
    oli tosi hyvää! parani mitä kauemmin antoi tekeytyä
  • Mepa
    4 kuukautta sitten
    Vaihdoin korppujen tilalle Vicenzovo keksit, 👍
  • Juhannus herkku
    5 kuukautta sitten
    Ihan ok. Vaikka laitoin alle desin sokeria oli aika makea, mietin tarvitsisiko ollenkaan tai hyvin vähän. Korppujen kostutus ohjeen mukaisella liemellä ei riittänyt vaan lisäsin sitruunamehua vielä n.puoli desiä, olisi voinut olla enemmänkin. Korput pilkoin vielä kostutettuna 4 osaan, osa oli silti vähän kuivia. Varmasti vähän fiksaamalla saisi hyvän.
  • Hanna
    5 kuukautta sitten
    Ihanan raikas eikä ollenkaan "överimakea"
  • Siru
    5 kuukautta sitten
    Sokerikorpuista tuli sitkeitä ja niitä oli hankala syödä lusikalla. Niitä kannattaa ehkä liottaa vähän pidempään. Muuten jälkiruoan maku on tosi hyvä.