Mansikkamisu
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Helppo mansikkatiramisu valmistuu sokerikorpuista, marinoiduista mansikoista ja kondensoidusta maidosta. Täydellisen täyteläinen jälkiruoka kuumille kesäpäiville.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
1 | sitruuna tai |
800 g | mansikoita tai |
1 dl | sokeria tai |
2 prk (à 250 g) | tai |
1 prk (397 g) | kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste) tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
8 (n. 200 g) | sokerikorppuja tai |
1/2 dl | rouhittuja pistaasipähkinöitä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 152 kJ / 277 kcal |
Rasva | 16,2 g |
josta tyydyttynyttä | 10,3 g |
Hiilihydraatit | 27 g |
josta sokereita | 21,7 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Raasta pestyn sitruunan kuori isoon kulhoon. Purista mehut toiseen kulhoon. Pese mansikat ja poista kanta. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja lisää sitruunamehun joukkoon. Mausta sokerilla ja anna marinoitua noin 30 minuuttia.
Pane mascarpone, kondensoitu maito ja vispikerma samaan kulhoon sitruunankuoren kanssa. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos paksuuntuu. Varo vatkaamasta liian kauan, jotta seoksesta ei tule liian jämäkkää.
Siivilöi mansikat, ota neste talteen. Upota korput mansikkaliemeen ja nosta vuoan (koko noin 20 cm x 30 cm) pohjalle. Lusikoi puolet mansikkapaloista pinnalle. Lusikoi puolet mascarponeesta mansikoiden päälle ja tasoita pinta. Tee toinen kerros samoin.
Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa yön yli. Koristele tuoreilla mansikoilla ja pistaasipähkinärouheella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Törsleffs makeutettu maitotiiviste 397gHinta 2,85/kpl7,18/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Vanajan Kaurakorppu 300 gHinta 2,75/kpl9,17/kg
- Plussa-etuEarth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinätPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl37,38/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lkHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositonHinta 3,19/kpl15,95/kg
- Markomilk makeutettu kondensoitu maito 397 gHinta 3,85/kpl9,70/kg
- Dovgan kondensoitu maito 397g makeutettuHinta 2,79/kpl7,03/kg
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125gHinta 2,39/kpl19,12/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(87 arviota)
- yli 60 min4,1(48 arviota)
- yli 60 min4,7(67 arviota)
- yli 60 min4,3(93 arviota)
- yli 60 min3,7(22 arviota)
- yli 60 min4,5(324 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (66 arviota)
- Pena1 kuukausi sittenÄllönmakea mukatiramisu. Ei kondensoitunutta maitoa voi käyttää ja vielä lisätä desi sokeria.
- Bambina4 kuukautta sittenoli tosi hyvää! parani mitä kauemmin antoi tekeytyä
- Mepa4 kuukautta sittenVaihdoin korppujen tilalle Vicenzovo keksit, 👍
- Juhannus herkku5 kuukautta sittenIhan ok. Vaikka laitoin alle desin sokeria oli aika makea, mietin tarvitsisiko ollenkaan tai hyvin vähän. Korppujen kostutus ohjeen mukaisella liemellä ei riittänyt vaan lisäsin sitruunamehua vielä n.puoli desiä, olisi voinut olla enemmänkin. Korput pilkoin vielä kostutettuna 4 osaan, osa oli silti vähän kuivia. Varmasti vähän fiksaamalla saisi hyvän.
- Hanna5 kuukautta sittenIhanan raikas eikä ollenkaan "överimakea"
- Siru5 kuukautta sittenSokerikorpuista tuli sitkeitä ja niitä oli hankala syödä lusikalla. Niitä kannattaa ehkä liottaa vähän pidempään. Muuten jälkiruoan maku on tosi hyvä.