SitruunatiramisuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunatiramisu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Klassikkojälkiruoan uusi versio on nyt pirteän keltainen! Ihanan kirpsakka sitruunatiramisu maistuu takuulla kaikille. Kostuta savoiardi-keksit limoncellolla tai sitruuna-sokeriliemellä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Lemon curd eli sitruunatahna

4
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1
 
sitruunan raastettu kuori
tai
1 dl
 
sitruunanmehua
tai
50 g
 
voita
tai

Täyte

2 tlk (à 2 dl)
 
tai
1 rs (250 g)
 
tai
1/2 dl
 
lemon curdia eli sitruunatahnaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Kostutus

1 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
1 1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai
limoncelloa
tai

Lisäksi

1 pkt (200 g)
 
Savoiardi-keksejä
tai
 
sitruunaviipaleita
tai
 
tuoretta minttua
tai
 
syötäviä kukkia
tai

Ravintosisältö

Energia
1 586 kJ / 380 kcal
Rasva
23,7 g
josta tyydyttynyttä
14,6 g
Hiilihydraatit
35,8 g
josta sokereita
30,4 g
Proteiini
4,9 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lemon curd

Riko huoneenlämpöiset munat pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. (Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä.)

Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan kierrevatkaimella vatkaten, kunnes seos sakenee. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi. Vatkaa, kunnes voi on sulanut. Painele muovikelmun pala lemon curdin pintaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin 20 minuutiksi. Lemon curdia käytetään sekä täytteeseen että tiramisun pinnalle.

Täyte

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja 1/2 dl lemon curdia. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kokoaminen

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä ja lisää lopuksi sitruunanmehu. Kaada sitruuna-sokeriliemi tai limoncello laakeaan kulhoon.

Kasta keksit kummaltakin puolelta sitruuna-sokeriliemeen tai limoncelloon. Levitä puolet kekseistä vuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet täytteestä keksien päälle.

Lado toinen keksikerros ja loput täytteestä. Lusikoi tai pursota päällimmäiseksi kerros lemon curdia. Tasoita pinta lusikalla.

Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Koristele sitruunaviipaleilla, tuoreella mintulla ja syötävillä kukilla juuri ennen tarjoamista.

Sitruunatiramisu tekeytyy valmiiksi jääkaapissa, joten sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Voit oikaista käyttämällä myös valmista lemon curdia sekä täytteeseen että pinnalle. Ota huomioon, että valmis lemon curd on koostumukseltaan paksumpaa, joten sitä kannattaa hieman notkistaa ennen levittämistä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Plussa-etu
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/2 kpl
    1,45/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,76/kpl
    4,49/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    Hinta 3,99/kpl
    15,96/kg
  • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Hinta 4,45/kpl
    17,80/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä vahva minttu
    Hinta 3,99/kpl
  • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
    Hinta 3,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (83 arviota)

  • Dmitrii
    1 kuukausi sitten
    Lisään aina 1/4 vähemmän sokeria kuin mitä resepti vaatii. Mutta tässäkään tapauksessa 1/4 ei riittänyt, joten vähennä turvallisesti 1/3 ja lisää sitruunaa. Näin sokeri ei peittele kermaisuutta ja sitruunaisuutta.
  • SatuM
    1 kuukausi sitten
    Kokeilin, hieman pienempään vuokaan, myös kerrosten väliin lemon curdia. Upea!! Uusi bravuuri!
  • Sitruunasuu
    2 kuukautta sitten
    Sai suuren suosion äitienpäivänä. Pintaa en saanut kauniin tasaiseksi valmiilla curdilla pelkän lusikan avulla paksun rakenteen vuoksi eli ehkä olisi pitänyt notkistaa ja/tai pursottaa pinta. Onneksi ulkonäkö ei haittaa makua.
  • 2 kuukautta sitten
    Tosi hyvää. Tuli aika paljon sokeria😋
  • Kaikki meni het
    3 kuukautta sitten
    Todella hyvää ja raikasta. Käytin valmista lemoncurdia ja kostuttamiseen sekä curdin notkistamiseen puristettua sitruunamehua.
  • Anu
    3 kuukautta sitten
    Täysi kymppi 👍😋 Kerma-tuorejuustoseokseen laitoin kylläkin tuplamäärän lemoncurdia, eikä maku ollut yhtään liian kirpsakka. Koristeina kumkvatin siivut kukkien kera antoi makuun vielä oman säväyksensä. Suosittelen 😊
  • Pääsiäisen täysosuma
    3 kuukautta sitten
    Mahtava makuelämys! Sai paljon kehuja. Aikaa säästääkseni käytin valmista Lemon Curdia sekä täytteeseen että pinnalle (ohut levite). Helppo resepti tällä tavalla.
  • Kirsikka
    3 kuukautta sitten
    Käytin ajan säästämiseksi valmista lemon curdia, onnistui hyvin. Tuli todella herkullista helposti! Ensi kerralla vähennän hiukan sokerin määrää.
  • Sarppa
    3 kuukautta sitten
    Lemon curdin maku oli hyvä mutta se jäi löysäksi liemeksi. Mistähän johtui? Muutamaan muuhun ohjeeseen vertasin tätä ohjetta ja niissä oli käytetty kananmunan keltuaisia, ei valkuaisia lainkaan 🤔
  • Lemon
    3 kuukautta sitten
    Lemon curd ei jähmettynyt vaikka tein mitä. Mikä idea on laittaa elmukelmu tahnan päälle, ei ainakaan jähmettymistä edistänyt😡
  • Mari
    3 kuukautta sitten
    Onkohan reseptiin tullut virhe keksimäärän suhteen? Pitäisiköhän yhden paketin sijaan lukea 1,5-2pkt? Täytettä tulee vaan aika iso määrä suhteessa kekseihin..
  • Kokeilija
    3 kuukautta sitten
    Hyvin onnistui ja hyvää on! Tein jo toistamiseen! Annos on iso, joten voi puolittaakin. Kiitos ohjeesta!
  • Liisa
    3 kuukautta sitten
    ”Benkki” ja ”Joonas” loppu lemon curd levitetään tiramisun päälle, kuten ohjeessa lukee.
  • Katsoin videon
    3 kuukautta sitten
    Ohjeeseen kannattaisi lisätä kommentti että tehtävää lemoncurdia käytetään täytteeseen sekä pinnalle koristeeksi :)
  • Benkki
    3 kuukautta sitten
    Miksi ohjeessa lemoncurdia tehdään paljon ja käytetään vain 0,5dl? Viittaan ensimmäisen kysyjän kommenttiin.
  • Joonas
    3 kuukautta sitten
    En ymmärrä lemon curdin ohjeen määriä. Reseptin ohjeella (4 munaa, 50 g voita ym) tulee jotain puoli litraa lemon curdia, mutta sitten varsinaiseen reseptiin tarvitaan vain 1/2 dl????
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Oikku, ohje on testattu käyttämällä lemon curdia. Halutessaan voi toki kokeilla myös sitruunakreemiä.
  • Oikku
    3 kuukautta sitten
    Sopisiko sitruunakreemi lemon curdin korvikkeeksi?
  • Herkkusuu
    3 kuukautta sitten
    Hyvin onnistuu valmiilla lemon curdillakin, notkistin sitä lusikalla ja sekoitin sen ensin mascarponeen ja lisäsin vasta sitten kermavaahdon.
  • Ålänning
    3 kuukautta sitten
    Receptet finns på svenska i butikerna. Kan ni lägga ut det på nätet också.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    kisuli, valmis lemon curd on rakenteeltaan paksua, mistä syystä sen käyttö ei ole suositeltavaa tässä reseptissä.
  • Höp
    4 kuukautta sitten
    Voiko sokeri olla tummaa kuten intiaanisokeria?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Höp, tummaa sokeria voi käyttää maun puolesta, mutta siitä tulee haaleampaa eikä kirkkaan keltaista lemon curdia.
  • Susanna
    4 kuukautta sitten
    Super hyvää ja raikasta!