Sitruunatiramisu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Klassikkojälkiruoan uusi versio on nyt pirteän keltainen. Ihanan kirpsakka sitruunatiramisu maistuu takuulla kaikille. Kokeile ja ihastu uuteen suosikkiin!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
Lemon curd eli sitruunatahna | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
1 dl | sitruunanmehua tai |
50 g | voita tai |
Täyte | |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 rs (250 g) | tai |
1/2 dl | lemon curdia eli sitruunatahnaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Kostutus | |
1 dl | vettä tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 dl 1 1/2 dl | sitruunanmehua tai limoncelloa tai |
Lisäksi | |
1 pkt (200 g) | Savoiardi-keksejä tai |
sitruunaviipaleita tai | |
tuoretta minttua tai | |
syötäviä kukkia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 586 kJ / 380 kcal |
Rasva | 23,7 g |
josta tyydyttynyttä | 14,6 g |
Hiilihydraatit | 35,8 g |
josta sokereita | 30,4 g |
Proteiini | 4,9 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lemon curd
Riko huoneenlämpöiset munat pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. (Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä.)
Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan kierrevatkaimella vatkaten, kunnes seos sakenee. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi. Vatkaa, kunnes voi on sulanut. Painele muovikelmun pala lemon curdin pintaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin 20 minuutiksi. Lemon curdia käytetään sekä täytteeseen että tiramisun pinnalle.
Täyte
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja 1/2 dl lemon curdia. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kokoaminen
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä ja lisää lopuksi sitruunanmehu. Kaada sitruuna-sokeriliemi tai limoncello laakeaan kulhoon.
Kasta keksit kummaltakin puolelta sitruuna-sokeriliemeen tai limoncelloon. Levitä puolet kekseistä vuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet täytteestä keksien päälle.
Lado toinen keksikerros ja loput täytteestä. Lusikoi tai pursota päällimmäiseksi kerros lemon curdia. Tasoita pinta lusikalla.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Koristele sitruunaviipaleilla, tuoreella mintulla ja syötävillä kukilla juuri ennen tarjoamista.
Sitruunatiramisu tekeytyy valmiiksi jääkaapissa, joten sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Voit oikaista käyttämällä myös valmista lemon curdia sekä täytteeseen että pinnalle. Ota huomioon, että valmis lemon curd on koostumukseltaan paksumpaa, joten sitä kannattaa hieman notkistaa ennen levittämistä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Vicenzi Savoiardi keksi 200gHinta 3,99/kpl19,95/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 3,69/kpl14,76/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Schär Savoiardi kissankielikeksi 200g gluteenitonHinta 5,99/kpl29,95/kg
- Vicenzi Savoiardi keksi 400gHinta 7,75/kpl19,38/kg
- Järvikylä Minttu rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Järvikylä vahva minttu SuomiHinta 3,69/kpl
- Järvikylä Orvokki rasia 20 kplHinta 3,29/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(303 arviota)
- yli 60 min3,9(57 arviota)
- 30 - 60 min3,1(58 arviota)
- 30 - 60 min4,3(330 arviota)
- yli 60 min3,8(66 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min3,9(21 arviota)
- yli 60 min3,8(142 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (88 arviota)
- R1 kuukausi sittenNoita keksejä ei tahdo löytyä kaupoista. Mitä tilalle?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenR, harmillista kuulla, ettei tiramisussa perinteisesti käytettyjä Savoiardi-keksejä ole löytynyt asioimistasi kaupoista. Savoiardi-keksien sijasta voi käyttää esimerkiksi kääretorttupohjaa, kuten tässä reseptissä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mansikkatiramisu. Kääretorttupohjaa voi käyttää tiramisuun joko levyä tai ohuempina suikaleina.
- Dmitrii8 kuukautta sittenLisään aina 1/4 vähemmän sokeria kuin mitä resepti vaatii. Mutta tässäkään tapauksessa 1/4 ei riittänyt, joten vähennä turvallisesti 1/3 ja lisää sitruunaa. Näin sokeri ei peittele kermaisuutta ja sitruunaisuutta.
- SatuM8 kuukautta sittenKokeilin, hieman pienempään vuokaan, myös kerrosten väliin lemon curdia. Upea!! Uusi bravuuri!
- Sitruunasuu9 kuukautta sittenSai suuren suosion äitienpäivänä. Pintaa en saanut kauniin tasaiseksi valmiilla curdilla pelkän lusikan avulla paksun rakenteen vuoksi eli ehkä olisi pitänyt notkistaa ja/tai pursottaa pinta. Onneksi ulkonäkö ei haittaa makua.
- Mä9 kuukautta sittenTosi hyvää. Tuli aika paljon sokeria😋
- Kaikki meni het10 kuukautta sittenTodella hyvää ja raikasta. Käytin valmista lemoncurdia ja kostuttamiseen sekä curdin notkistamiseen puristettua sitruunamehua.
- Anu10 kuukautta sittenTäysi kymppi 👍😋 Kerma-tuorejuustoseokseen laitoin kylläkin tuplamäärän lemoncurdia, eikä maku ollut yhtään liian kirpsakka. Koristeina kumkvatin siivut kukkien kera antoi makuun vielä oman säväyksensä. Suosittelen 😊
- Pääsiäisen täysosuma10 kuukautta sittenMahtava makuelämys! Sai paljon kehuja. Aikaa säästääkseni käytin valmista Lemon Curdia sekä täytteeseen että pinnalle (ohut levite). Helppo resepti tällä tavalla.
- Kirsikka10 kuukautta sittenKäytin ajan säästämiseksi valmista lemon curdia, onnistui hyvin. Tuli todella herkullista helposti! Ensi kerralla vähennän hiukan sokerin määrää.
- Sarppa10 kuukautta sittenLemon curdin maku oli hyvä mutta se jäi löysäksi liemeksi. Mistähän johtui? Muutamaan muuhun ohjeeseen vertasin tätä ohjetta ja niissä oli käytetty kananmunan keltuaisia, ei valkuaisia lainkaan 🤔
- Lemon10 kuukautta sittenLemon curd ei jähmettynyt vaikka tein mitä. Mikä idea on laittaa elmukelmu tahnan päälle, ei ainakaan jähmettymistä edistänyt😡
- Mari10 kuukautta sittenOnkohan reseptiin tullut virhe keksimäärän suhteen? Pitäisiköhän yhden paketin sijaan lukea 1,5-2pkt? Täytettä tulee vaan aika iso määrä suhteessa kekseihin..
- Kokeilija10 kuukautta sittenHyvin onnistui ja hyvää on! Tein jo toistamiseen! Annos on iso, joten voi puolittaakin. Kiitos ohjeesta!
- Liisa10 kuukautta sitten”Benkki” ja ”Joonas” loppu lemon curd levitetään tiramisun päälle, kuten ohjeessa lukee.
- Katsoin videon10 kuukautta sittenOhjeeseen kannattaisi lisätä kommentti että tehtävää lemoncurdia käytetään täytteeseen sekä pinnalle koristeeksi :)
- Benkki10 kuukautta sittenMiksi ohjeessa lemoncurdia tehdään paljon ja käytetään vain 0,5dl? Viittaan ensimmäisen kysyjän kommenttiin.
- Joonas10 kuukautta sittenEn ymmärrä lemon curdin ohjeen määriä. Reseptin ohjeella (4 munaa, 50 g voita ym) tulee jotain puoli litraa lemon curdia, mutta sitten varsinaiseen reseptiin tarvitaan vain 1/2 dl????
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenOikku, ohje on testattu käyttämällä lemon curdia. Halutessaan voi toki kokeilla myös sitruunakreemiä.
- Oikku10 kuukautta sittenSopisiko sitruunakreemi lemon curdin korvikkeeksi?
- Herkkusuu10 kuukautta sittenHyvin onnistuu valmiilla lemon curdillakin, notkistin sitä lusikalla ja sekoitin sen ensin mascarponeen ja lisäsin vasta sitten kermavaahdon.
- Ålänning10 kuukautta sittenReceptet finns på svenska i butikerna. Kan ni lägga ut det på nätet också.
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenkisuli, valmis lemon curd on rakenteeltaan paksua, mistä syystä sen käyttö ei ole suositeltavaa tässä reseptissä.
- Höp11 kuukautta sittenVoiko sokeri olla tummaa kuten intiaanisokeria?
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenHöp, tummaa sokeria voi käyttää maun puolesta, mutta siitä tulee haaleampaa eikä kirkkaan keltaista lemon curdia.
- Susanna11 kuukautta sittenSuper hyvää ja raikasta!