Limettiset mangomaljat
Limetin raikastamat mangomaljat voit tarjota esimerkiksi intialaisen aterian jälkiruokana.
6 annostaalle 30 min235 kcal / annos (165g)
Ainekset
6 annosta
- 2(n. 600 g)Pirkka syöntikypsä mangoa
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2dlsokeria
- 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna
- 1limetin raastettu kuori ja mehu (2-3 rkl)
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa mangoista viipaleet siemenen molemmin puolin. Viiltele viipaleiden hedelmäliha kuutioiksi, mutta jätä kuori ehjäksi. Työnnä kuori nurinpäin, jolloin mangokuutiot nousevat esiin. Irrota ja kuutioi hedelmäliha.
- Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, minttu sekä limetin mehu ja raastettu kuori.
- Jaa mangokuutiot jälkiruokakulhoihin. Lusikoi päälle kerma-jogurttiseos ja laita annokset jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. Koristele tuoreilla mintun lehdillä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 165g100 g
- 235 kcal983 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja21 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi