• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohi-katkarapurulla

Lohi-katkarapurulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Hienonna katkaravut, punasipuli ja tilli ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, hunajalla ja mustapippurilla.
  2. Levitä työpöydälle iso pala muovikelmua. Irrota lohiviipaleet toisistaan ja levitä tasaiseksi 25 x 30 cm:n levyksi muovikelmun päälle. Peitä lohipinta täytteellä. Kääri levy muovikelmun avulla kiinteäksi rullaksi. Pakasta lohirullaa 1-2 tuntia.
  3. Leikkaa saaristolaisleivästä noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ruokailijoiden määrän mukaan. Poista halutessasi kuoret mahdollisimman ohuesti. Voitele leivät ja päällystä hienonnetulla tillillä. Leikkaa kohmeisesta lohirullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita (2 kpl/ruokailija). Nosta lohikiekot leiville. Koristele tillinoksilla ja sitruunaviipaleilla. (Säilytä loppu lohi-katkarapurulla pakastimessa.)
  4. Levitä alkupalalautasille salaattia, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja muutama pisara salaatinkastiketta. Nosta leivät salaatin päälle.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua