• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punainen katkarapu-kalakasari

Punainen katkarapu-kalakasari
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 106 kcal / 100 g

Ainekset

    • n. 300gnahatonta kirjolohifileetä
    • 3rklvoita
    • 1 1/2dlsipulikuutioita (pakaste
    • 3-6valkosipulinkynttä
    • 400gpaseerattua tomaattia
    • 1kalaliemikuutio
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna
    • 3-6tippaatabascoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa hitaasti tai sulata ne nopeasti siivilässä kylmässä vedessä. Valuta vesi hyvin pois.
  2. Leikkaa kala suupalan suuruisiksi kuutioiksi. Sulata voi paistokasarissa ja hauduta siinä sipulisilppua ja hienonnettuja valkosipulinkynsiä ruskistamatta noin kolme minuuttia.
  3. Lisää paseerattu tomaatti, murenna joukkoon kalaliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Levitä kalakuutiot tasaisesti kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kalaa hiljaisella tulella sekoittamatta noin 5 minuuttia ja lisää ruohosipulisilppu, valutetut katkaravut ja mausta tabascolla. Sekoita varovasti. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty.
  4. Tarjoa katkarapu-kalakasari sellaisenaan sitruunalohkon ja vaalean leivän ja/tai keitetyn riisin kanssa iltaruoaksi. Voit valmistaa kasarin myös kokonaan katkaravuista tai korvata kalan esimerkiksi kampasimpukoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal443 kJ
  • Proteiinia8,8 g
  • Hiilihydraatteja4,11 g
  • Rasvaa6,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu