Punainen katkarapu-kalakasari
Punainen katkarapu-kalakasari on helppo kalaresepti, jota voit muunnella makusi mukaan: tee kasari kokonaan katkaravuista tai korvaa kala kampasimpukoilla!
alle 30 min106 kcal / 100 g
Ainekset
- n. 300gnahatonta kirjolohifileetä
- 3rklvoita
- 1 1/2dlsipulikuutioita (pakaste
- 3-6valkosipulinkynttä
- 400gpaseerattua tomaattia
- 1kalaliemikuutio
- 1dlruohosipulia hienonnettuna
- 3-6tippaatabascoa
Valmistus
alle 30 min- Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa hitaasti tai sulata ne nopeasti siivilässä kylmässä vedessä. Valuta vesi hyvin pois.
- Leikkaa kala suupalan suuruisiksi kuutioiksi. Sulata voi paistokasarissa ja hauduta siinä sipulisilppua ja hienonnettuja valkosipulinkynsiä ruskistamatta noin kolme minuuttia.
- Lisää paseerattu tomaatti, murenna joukkoon kalaliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Levitä kalakuutiot tasaisesti kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kalaa hiljaisella tulella sekoittamatta noin 5 minuuttia ja lisää ruohosipulisilppu, valutetut katkaravut ja mausta tabascolla. Sekoita varovasti. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty.
- Tarjoa katkarapu-kalakasari sellaisenaan sitruunalohkon ja vaalean leivän ja/tai keitetyn riisin kanssa iltaruoaksi. Voit valmistaa kasarin myös kokonaan katkaravuista tai korvata kalan esimerkiksi kampasimpukoilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 106 kcal443 kJ
- Proteiinia 8,8 g
- Hiilihydraatteja4,11 g
- Rasvaa6,06 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi