• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Silakkaceviche

Silakkaceviche
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 143 kcal / annos (110g)

Ainekset

n. 10 annosta
    • 600gsilakkafileitä

Marinointi

    • 4dlvettä
    • 1dlsitruunanmehua
    • 1rklraastettua sitruunan kuorta
    • 1rklsuolaa
    • 1rklsokeria

Kastike

Lisäksi

    • 1nippu (100 g)kevätsipulia
    • 3-4tomaattia
    • 2dlpersiljaa
    • 1pienipunasipuli
    • 1dlmustia oliiveja

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Irrota silakkafileistä nahkat. (Jos nahka ei irtoa helposti, upota fileet hetkeksi kokonaisina marinadiin ja irrota nahka tämän jälkeen. Hapan liemi edistää nahan irtoamista.) Upota nahattomat fileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Valuta fileet hyvin siivilässä. Levitä silakkafileet reunalliselle vadille ja kaada päälle kastike. Levitä pinnalle hienonnetut kevätsipulit. Peitä vati kelmulla ja nosta kylmään maustumaan pariksi tunniksi.
  4. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna persilja. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  5. Koristele vati tomaattikuutioilla, persiljalla, punasipulirenkailla ja oliiveilla.
  6. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa. Voit myös päällystää leivät valmiiksi silakkacevichellä.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 143 kcal599 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille