• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Rukiinen katkarapu-uunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rukiinen katkarapu-uunilohi

Rukiinen katkarapu-uunilohi saa maistuvan kuorrutteen mausteisesta hapankorppumuruista. Tarjoa lohi perunasoseen tai riisin kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 700 g)lohifilee
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 7hapankorppua
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • 25ghuoneenlämpöistä voita

Lisäksi

    • 1rklPirkka voita
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1/2tlchilihiutaleita
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1-2ps(à 180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi kalasta tarvittaessa ruodot. Nosta filee isoon voideltuun uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Murustele hapankorput. Sekoita muruihin basilika ja tilli, sitruunamehu sekä huoneenlämpöinen voi. Levitä seos lohifileen päälle.
  3. Nosta 225-asteiseen uuniin noin 12 minuutiksi, tai kunnes kala on kypsää ja hapankorppuseos kauniisti ruskistunut. Jos lohifileesi on isompi, laske hiukan uunin lämpöä ja pidennä kypsymisaikaa.
  4. Kalan kypsyessä kuumenna pannulla voi, valkosipulit ja mausteet. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut. Sekoittele katkarapuja maustevoissa vain sen aikaa, että ne kuumenevat, eli pari minuuttia. Älä paista liian kauaa, että ravut eivät sitkisty. Kumoa ravut lohifileen päälle ja tarjoa heti esimerkiksi perunasoseen tai riisin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua