• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
LohisapasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohisapas

Tyylikkäät lohisapakset koristellaan pikapikkelöidyillä kurkuilla.

  • 20 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

20 kpl

Mummonkurkut

    • 1/2kurkku
    • 1/2dlvettä
    • 1/4dlsokeria
    • 1rklväkiviinaetikkaa
    • 1tlhienoa merisuolaa
    • 1rkltuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin mummonkurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Laita pieneen kattilaan vesi, sokeri, väkiviinaetikka ja suola. Kiehauta ja kaada kuumana kurkkujen päälle. Anna jäähtyä. Lisää hienonnettu tilli jäähtyneiden kurkkusiivujen joukkoon.
  2. Voitele ruislastut tuorejuustolla. Leikkaa kylmäsavugraavilohifileestä lastulle sopivia paloja ja asettele jokaiselle lastulle yksi pala lohta. Viimeistele lohisapakset mummonkurkkusiivuilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua