Rapu-sillicocktailpalat
Näyttävät cocktailpalat kootaan vaaleasta ja tummasta leivästä ja täytetään rapu- ja sillitäytteillä. Viimeistele cocktailpalat siianmädillä ja punasipulilla.
- 24 palaa
- 30 - 60 min
Ainekset
24 palaa
Raputäyte
- 1rs(330/170 g)Pirkka ravunpyrstöjä liemessä
- 1rs(à 200 g)Valio Viola raputuorejuustoa (laktoositon)
- 1rklPirkka makeaa chilikastiketta
- ripausmustapippuria
- 2rkltilliä hienonnettuna
Sillitäyte
- 1pkt(250 g)matjessillifileepaloja
- 1/2(45 g)punasipulista
- 2rklsitruunanmehua
- 1tlk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
Lisäksi
- 12palaa vaaleaa paahtoleipää
- 6viipalettaPirkka Parhaat saaristolaisleipää
- n. 1/2dlmaitoa kostutukseen
- 1/2rs(à 200 g)Valio Viola raputuorejuustoa (laktoositon)
- n. 1/2rs(à 330/170 g)Pirkka ravunpyrstöjä liemessä koristeluun
- 24cocktailtikkua
- 1/2(45 g)punasipulista
- 2-3rklsiian mätiä
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin täytteet. Valuta ravunpyrstöt ja hienonna ne pieneksi. Sekoita keskenään kulhossa kaikki raputäytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.
- Leikkaa silli kuutioiksi kulhoon. Hienonna kuorittu sipuli. Ota sivuun kulhoon puolet hienonnetusta punasipulista, purista päälle 2 rkl sitruunanmehua ja jätä sivuun koristelua varten. Yhdistä kulhoon kaikki loput sillitäytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa vuokaleipäpalat ja saaristolaisleipäviipaleet keskenään samankokoisiksi. Aseta ne leikkuulaudalle vieri viereen ja kostuta leipien pinta kevyesti maidolla.
- Jaa sillitäyte kuudelle vaalealle leipäpalalle ja levitä pinta tasaiseksi.
- Jaa raputäyte kuudelle saaristolaisleipäviipaleelle ja levitä pinta tasaiseksi. Aseta saaristolaisleipäviipaleet sillitäytteisten vaaleiden leipäviipaleiden päälle ja aseta päällimmäiseksi jäljelle jääneet täytteettömät vaaleat viipaleet. Voitele pintaan vielä raputuorejuustoa ja leikkaa jokainen kerrosleipä neljään yhtä suureen palaan.
- Valuta ravunpyrstöt ja pujota ne cocktailtikkuihin koristeeksi ja työnnä tikut kerrosleipäpaloihin. Koristele palat vielä mädillä ja hienonnetulla punasipulilla. Nosta tarjolle.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi