Rapu-sillicocktailpalatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapu-sillicocktailpalat

Näyttävät cocktailpalat kootaan vaaleasta ja tummasta leivästä ja täytetään rapu- ja sillitäytteillä. Viimeistele cocktailpalat siianmädillä ja punasipulilla.

  • 24 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

24 palaa

Raputäyte

    • 1rs(à 200 g)Valio Viola raputuorejuustoa (laktoositon)
    • 1rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • ripausmustapippuria
    • 2rkltilliä hienonnettuna

Sillitäyte

Lisäksi

    • 12palaa vaaleaa paahtoleipää
    • 6viipalettaPirkka Parhaat saaristolaisleipää
    • n. 1/2dlmaitoa kostutukseen
    • 1/2rs(à 200 g)Valio Viola raputuorejuustoa (laktoositon)
    • n. 1/2rs(à 330/170 g)Pirkka ravunpyrstöjä liemessä koristeluun
    • 24cocktailtikkua
    • 1/2(45 g)punasipulista
    • 2-3rklsiian mätiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin täytteet. Valuta ravunpyrstöt ja hienonna ne pieneksi. Sekoita keskenään kulhossa kaikki raputäytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.
  2. Leikkaa silli kuutioiksi kulhoon. Hienonna kuorittu sipuli. Ota sivuun kulhoon puolet hienonnetusta punasipulista, purista päälle 
2 rkl sitruunanmehua ja jätä sivuun koristelua varten. Yhdistä kulhoon kaikki loput sillitäytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa vuokaleipäpalat ja saaristolaisleipäviipaleet keskenään samankokoisiksi. Aseta ne leikkuulaudalle vieri viereen ja kostuta leipien pinta kevyesti maidolla.
  4. Jaa sillitäyte kuudelle vaalealle leipäpalalle ja levitä pinta tasaiseksi.
  5. Jaa raputäyte kuudelle saaristolaisleipäviipaleelle ja levitä pinta tasaiseksi. Aseta saaristolaisleipäviipaleet sillitäytteisten vaaleiden leipäviipaleiden päälle ja aseta päällimmäiseksi jäljelle jääneet täytteettömät vaaleat viipaleet. Voitele pintaan vielä raputuorejuustoa ja leikkaa jokainen kerrosleipä neljään yhtä suureen palaan.
  6. Valuta ravunpyrstöt ja pujota ne cocktailtikkuihin koristeeksi ja työnnä tikut kerrosleipäpaloihin. Koristele palat vielä mädillä ja hienonnetulla punasipulilla. Nosta tarjolle.

Katso video

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka ravunpyrstöjä liemessä 330g/170g
    Pirkka ravunpyrstöjä liemessä 330g/170g
    7,59/kpl44,65/kg
  • Äyriäistukku Keitettyjä jättikatkarapuja suolaliemessä 150g
    Äyriäistukku Keitettyjä jättikatkarapuja suolaliemessä 150g
    7,90/kpl52,67/kg
  • Pirkka makea chilikastike 700ml
    Pirkka makea chilikastike 700ml
    2,45/kpl3,50/l