Rapu-sillicocktailpalatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapu-sillicocktailpalat

Näyttävät cocktailpalat kootaan vaaleasta ja tummasta leivästä ja täytetään rapu- ja sillitäytteillä. Viimeistele cocktailpalat siianmädillä ja punasipulilla.

  • 24 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

24 palaa

Raputäyte

    • 1rs(à 200 g)Valio Viola raputuorejuustoa (laktoositon)
    • 1rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • ripaus mustapippuria
    • 2rklhienonnettua tilliä

Sillitäyte

    • 1pkt(250 g)matjessillifileepaloja
    • 1/2(45 g)punasipulista
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)

Lisäksi

    • 12palaa vaaleaa paahtoleipää
    • 6viipalettaPirkka Parhaat saaristolaisleipää
    • n. 1/2dlmaitoa kostutukseen
    • 1/2rs(à 200 g)Valio Viola raputuorejuustoa (laktoositon)
    • n. 1/2rs(à 330/170 g)Pirkka ravunpyrstöjä liemessä koristeluun
    • 24cocktailtikkua
    • 1/2(45 g)punasipulista
    • 2-3rklsiian mätiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin täytteet. Valuta ravunpyrstöt ja hienonna ne pieneksi. Sekoita keskenään kulhossa kaikki raputäytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.
  2. Leikkaa silli kuutioiksi kulhoon. Hienonna kuorittu sipuli. Ota sivuun kulhoon puolet hienonnetusta punasipulista, purista päälle 
2 rkl sitruunanmehua ja jätä sivuun koristelua varten. Yhdistä kulhoon kaikki loput sillitäytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa vuokaleipäpalat ja saaristolaisleipäviipaleet keskenään samankokoisiksi. Aseta ne leikkuulaudalle vieri viereen ja kostuta leipien pinta kevyesti maidolla.
  4. Jaa sillitäyte kuudelle vaalealle leipäpalalle ja levitä pinta tasaiseksi.
  5. Jaa raputäyte kuudelle saaristolaisleipäviipaleelle ja levitä pinta tasaiseksi. Aseta saaristolaisleipäviipaleet sillitäytteisten vaaleiden leipäviipaleiden päälle ja aseta päällimmäiseksi jäljelle jääneet täytteettömät vaaleat viipaleet. Voitele pintaan vielä raputuorejuustoa ja leikkaa jokainen kerrosleipä neljään yhtä suureen palaan.
  6. Valuta ravunpyrstöt ja pujota ne cocktailtikkuihin koristeeksi ja työnnä tikut kerrosleipäpaloihin. Koristele palat vielä mädillä ja hienonnetulla punasipulilla. Nosta tarjolle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille