• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Graavisiika-hapankorppupalat

Graavisiika-hapankorppupalat sopivat mainiosti pikkujoulujen alkupalaksi. N. 1,10€/annos.
Graavisiika-hapankorppupalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 126 kcal / 100 g (45g)

Ainekset

24 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi siikafileistä ruodot, ripottele pinnalle suola ja sokeri. Aseta lihapuolet vastakkain, peitä tuorekelmulla ja anna graavaantua yön yli jääkaapissa.
  2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Liuota kalaliemikuutio kuumaan veteen. Hienonna tilli ja sekoita se tuorejuustojen joukkoon.
  3. Levitä leikkuulaudalle reilu pala alumiinifoliota ja sen päälle tuorekelmua. Kostuta 6 hapankorppua kalaliemellä ja voitele paksusti tuorejuustolla. Aseta hapankorput vieri viereen kelmun päälle suorakaiteen muotoon. Levitä päälle kerros siikaviipaleita.
  4. Voitele jälleen 6 hapankorppua. Aseta voideltu puoli siikakerrosta vasten ja kostuta hapankorpun paljas puoli ja voitele myös tämä tuorejuustolla. Aseta loput siikaviipaleet voideltujen hapankorppujen päälle ja niiden päälle jälleen voideltu hapankorppukerros.
  5. Kostuta lopuksi hapankorput päältä, mutta jätä ilman tuorejuustoa. Kääri kelmuun ja folioon ja laita jääkaappiin kevyen painon alle tiivistymään yön yli. Leikkaa pieniksi annospaloiksi ja tarjoa alkupalana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata siian myös lohella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 126 kcal529 kJ
  • Proteiinia7,41 g
  • Hiilihydraatteja5,27 g
  • Rasvaa8,26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1