• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperilusikkaleivät

Perinteiset lusikkaleivät ovat kahvipöydän suosikkeja vuodesta toiseen. Täytä lusikkaleivät marmeladilla tai itse tehdyllä raparpericurdilla. Noin 0,10€/annos.
Raparperilusikkaleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

n. 30 kpl

Raparpericurd

Pinnalle

    • erikoishienoa sokeria (Siro)

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin raparpericurd. Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä). Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää voi nokareina ja jäähdytä. Anna tahnan jämäköityä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
  2. Valmista lusikkaleivät. Mittaa voi kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. (Vesihaude nopeuttaa jäähtymistä.)
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
  4. Täytä jäähtyneet pikkuleivät raparperitahnalla ja pyörittele varovasti sokerissa. Säilytä lusikkaleivät jääkaapissa. Lusikkaleivät voi myös pakastaa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Raparperitahnaa tulee noin 2 1/2 dl ja se riittää noin 60 lusikkaleipään. Ylijäänyt tahna maistuu esimerkiksi paahtoleivän, keksien tai jogurtin päällä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille6