Raparperilusikkaleivät Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperilusikkaleivät

  • Annosmäärän. 30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteiset lusikkaleivät ovat kahvipöydän suosikkeja vuodesta toiseen. Täytä lusikkaleivät marmeladilla tai itse tehdyllä raparpericurdilla.

    Ainekset

    n. 30 kpl
    200 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    tai

    Raparpericurd

    250 g (1/2 l)
     
    raparperia paloiteltuna
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai
    2 dl
     
    tai
    50 g
     
    tai

    Pinnalle

     
    erikoishienoa sokeria (Siro)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 843 kJ / 679 kcal
    Rasva
    34,1 g
    josta tyydyttynyttä
    22,6 g
    Hiilihydraatit
    85,7 g
    josta sokereita
    53,8 g
    Proteiini
    5,8 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista ensin raparpericurd. Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä). Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää kuutioitu voi kuuman hillon joukkoon kolmessa erässä. Sekoita huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. Voin tulee olla täysin sulanut hillon joukkoon. Jäähdytä curd huoneenlämmössä välillä sekoittaen. Siirrä jäähtynyt curd jääkaappiin jämäköitymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

    Valmista lusikkaleivät. Mittaa voi kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. (Vesihaude nopeuttaa jäähtymistä.)

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.

    Täytä jäähtyneet pikkuleivät raparperitahnalla ja pyörittele varovasti sokerissa. Säilytä lusikkaleivät jääkaapissa. Lusikkaleivät voi myös pakastaa.

    Vinkki! Raparperitahnaa tulee noin 2 1/2 dl ja se riittää noin 60 lusikkaleipään. Ylijäänyt tahna maistuu esimerkiksi paahtoleivän, keksien tai jogurtin päällä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dansukker Hillosokeri 1kg
      Hinta 2,75/kpl
      2,75/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Hinta 2,39/kpl
      2,39/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,29/kpl
      8,58/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (42 arviota)

    • Päivi
      1 vuosi sitten
      Jauhoja saisi laittaa vähän vähemmän. Oli melko muruista minun taikina.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Päivi, palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
    • ,mooi
      2 vuotta sitten
      ihania keksejä sydän sydän
    • Latias
      4 vuotta sitten
      Voiko pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Latias, lusikkaleivät voi pakastaa.
    • Raparperi
      5 vuotta sitten
      Ihana resepti!