Raparperilusikkaleivät
- Annosmäärän. 30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteiset lusikkaleivät ovat kahvipöydän suosikkeja vuodesta toiseen. Täytä lusikkaleivät marmeladilla tai itse tehdyllä raparpericurdilla.
Ainekset
n. 30 kpl
200 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | tai |
Raparpericurd | |
---|---|
250 g (1/2 l) | raparperia paloiteltuna tai |
1 rkl | vettä tai |
2 dl | tai |
50 g | tai |
Pinnalle | |
erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 843 kJ / 679 kcal |
Rasva | 34,1 g |
josta tyydyttynyttä | 22,6 g |
Hiilihydraatit | 85,7 g |
josta sokereita | 53,8 g |
Proteiini | 5,8 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista ensin raparpericurd. Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä). Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää kuutioitu voi kuuman hillon joukkoon kolmessa erässä. Sekoita huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. Voin tulee olla täysin sulanut hillon joukkoon. Jäähdytä curd huoneenlämmössä välillä sekoittaen. Siirrä jäähtynyt curd jääkaappiin jämäköitymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Valmista lusikkaleivät. Mittaa voi kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. (Vesihaude nopeuttaa jäähtymistä.)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
Täytä jäähtyneet pikkuleivät raparperitahnalla ja pyörittele varovasti sokerissa. Säilytä lusikkaleivät jääkaapissa. Lusikkaleivät voi myös pakastaa.
Vinkki! Raparperitahnaa tulee noin 2 1/2 dl ja se riittää noin 60 lusikkaleipään. Ylijäänyt tahna maistuu esimerkiksi paahtoleivän, keksien tai jogurtin päällä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 1,95/kpl1,95/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Dansukker minihillosokeri 250gHinta 1,35/kpl5,40/kg
- Dansukker Luomu Hillosokeri 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,6(22 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
- yli 60 min4,6(132 arviota)
- yli 60 min3,3(80 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (44 arviota)
- Päivi2 vuotta sittenJauhoja saisi laittaa vähän vähemmän. Oli melko muruista minun taikina.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPäivi, palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
- ,mooi3 vuotta sittenihania keksejä sydän sydän
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLatias, lusikkaleivät voi pakastaa.
- Latias5 vuotta sittenVoiko pakastaa?
- Raparperi6 vuotta sittenIhana resepti!