Raparperilusikkaleivät
- Annosmäärän. 30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | tai |
Raparpericurd | |
---|---|
250 g (1/2 l) | raparperia paloiteltuna tai |
1 rkl | vettä tai |
2 dl | tai |
50 g | tai |
Pinnalle | |
erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 843 kJ / 679 kcal |
Rasva | 34,1 g |
josta tyydyttynyttä | 22,6 g |
Hiilihydraatit | 85,7 g |
josta sokereita | 53,8 g |
Proteiini | 5,8 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Valmista ensin raparpericurd. Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä). Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää kuutioitu voi kuuman hillon joukkoon kolmessa erässä. Sekoita huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. Voin tulee olla täysin sulanut hillon joukkoon. Jäähdytä curd huoneenlämmössä välillä sekoittaen. Siirrä jäähtynyt curd jääkaappiin jämäköitymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Valmista lusikkaleivät. Mittaa voi kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. (Vesihaude nopeuttaa jäähtymistä.)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
Täytä jäähtyneet pikkuleivät raparperitahnalla ja pyörittele varovasti sokerissa. Säilytä lusikkaleivät jääkaapissa. Lusikkaleivät voi myös pakastaa.
Vinkki! Raparperitahnaa tulee noin 2 1/2 dl ja se riittää noin 60 lusikkaleipään. Ylijäänyt tahna maistuu esimerkiksi paahtoleivän, keksien tai jogurtin päällä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 2,25/kpl2,25/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,65/kpl2,65/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dansukker hyytelösokeri multi 370gHinta 1,99/kpl5,38/kg
- Dansukker hillo-marmeladisokeri 330gHinta 1,45/kpl4,39/kg
Voisit pit ää myös näistä
- alle 30 min3,6(21 arviota)
- 30 - 60 min4,1(113 arviota)
- yli 60 min4,0(48 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,1(62 arviota)
- yli 60 min4,7(122 arviota)
- 30 - 60 min3,9(248 arviota)
- 30 - 60 min4,1(149 arviota)
Arvostele resepti
- Päivi9 kuukautta sittenJauhoja saisi laittaa vähän vähemmän. Oli melko muruista minun taikina.
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenPäivi, palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
- ,mooi1 vuosi sittenihania keksejä sydän sydän
- Latias4 vuotta sittenVoiko pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLatias, lusikkaleivät voi pakastaa.
- Raparperi5 vuotta sittenIhana resepti!