Raparperikeikaustorttu
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Raparperikeikauskakku on alkukesän herkku. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ainekset
8 annosta
Vuokaan
- 25 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 8 dl (n. 300 g) raparperia paloiteltuna
Taikina
- 125 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 1 3/4 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl Pirkka leivinjauhetta
- 1 tl Pirkka vanilliinisokeria
- 1/2 tl Pirkka kardemummaa
Ravintosisältö
- Energia1 229 kJ / 294 kcal
- Rasva13,8 g
- josta tyydyttynyttä8,7 g
- Hiilihydraatit37,6 g
- josta sokereita24,9 g
- Proteiini3,8 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) reunat kevyesti. Levitä vuoan pohjalle pehmeä rasva ja fariinisokeri. Ripottele raparperipalat vuokaan.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperien päälle vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneen kakun reunat varovasti veitsellä ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa raparperikeikaustorttu haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(132 arviota)
- yli 60 min4,2(45 arviota)
- yli 60 min3,7(29 arviota)
- 30 - 60 min4,1(117 arviota)
- yli 60 min3,9(63 arviota)
- yli 60 min4,3(138 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- 30 - 60 min3,9(312 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (56 arviota)
- Anteroinen3 kuukautta sittenLaitoin kolme kananmunaa, ja hiukan kermaa, voitelin vuoan reunat ja laitoin korppujauhoja, kakku irtosi hyvin vuoasta. Luin kommentit niin tein muutoksia. Täydellisen hyvää
- Pauliina7 kuukautta sittenHyvää oli❣️
- Kokki7 vuotta sittenKakku onnistui aivan hyvin, kohosi ja taikina oli hyvä koostumukseltaan. Raparperit jäivät minulla vaan vetisiksi. Kakku muuten kannattaa jäähdyttää hyvin jääkaapissa, kiinteyttää kakkua. Mutta onkohan reseptiin tullut liian iso määrä sokeria? 1+2,75 dl. Kakku on uskomattoman imelä. mittasin oikein ja lisäsin hiukan kaurahiutaleita. Tätä voisin toiste tehdäkin, vähennän vaan sokeria. Ja kaurahiutale toimii mielestäni raparperin kanssa :)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKokki, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittössä mainitsemallasi sokerin määrällä. Mikäli torttu tuntuu mielestästi liian makealta, voit toki vähentää sokerin määrää seuraavalla kerralla oman makusi mukaiseksi.
- Tortunpurija7 vuotta sittenJäi littanaksi ja keikaus ei onnistunut vaan taittui kaksinkerroin. Maku ihan hyvä. Tulee varmaan tuosta fariinisokerista.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTortunpurija, harmi että torttu on jäänyt littanaksi. Siihen voi vaikuttaa käytetyn vuoan koko. Lisäksi kannattaa mitata ainekset tarkasti mittalusikkasarjalla.