RaparperikeikaustorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperikeikaustorttu

Raparperikeikauskakku on alkukesän herkku. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 249 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Vuokaan

Taikina

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) reunat kevyesti. Levitä vuoan pohjalle pehmeä rasva ja fariinisokeri. Ripottele raparperipalat vuokaan.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperien päälle vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneen kakun reunat varovasti veitsellä ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa raparperikeikaustorttu haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 249 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia 3,12 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Dansukker fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,39/kpl0,70/kg
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,35/kpl
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    0,95/kpl9,50/kg
  • Sallinen vanilliinisokeri 630g
    Sallinen vanilliinisokeri 630g
    5,19/kpl8,24/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,19/kpl5,48/kg
  • Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    1,35/kpl168,75/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl118,75/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    0,95/kpl118,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua
  • Kokki16.8.2017

    Kakku onnistui aivan hyvin, kohosi ja taikina oli hyvä koostumukseltaan. Raparperit jäivät minulla vaan vetisiksi. Kakku muuten kannattaa jäähdyttää hyvin jääkaapissa, kiinteyttää kakkua. Mutta onkohan reseptiin tullut liian iso määrä sokeria? 1+2,75 dl. Kakku on uskomattoman imelä. mittasin oikein ja lisäsin hiukan kaurahiutaleita. Tätä voisin toiste tehdäkin, vähennän vaan sokeria. Ja kaurahiutale toimii mielestäni raparperin kanssa :)

  • K-Kuluttajapalvelu16.8.2017

    Kokki, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittössä mainitsemallasi sokerin määrällä. Mikäli torttu tuntuu mielestästi liian makealta, voit toki vähentää sokerin määrää seuraavalla kerralla oman makusi mukaiseksi.

  • Tortunpurija27.6.2017

    Jäi littanaksi ja keikaus ei onnistunut vaan taittui kaksinkerroin. Maku ihan hyvä. Tulee varmaan tuosta fariinisokerista.

  • K-Kuluttajapalvelu27.6.2017

    Tortunpurija, harmi että torttu on jäänyt littanaksi. Siihen voi vaikuttaa käytetyn vuoan koko. Lisäksi kannattaa mitata ainekset tarkasti mittalusikkasarjalla.