Hyppää sisältöön
RaparperikeikaustorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperikeikaustorttu

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raparperikeikauskakku on alkukesän herkku. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

    Ainekset

    8 annosta

    Vuokaan

    Taikina

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 229 kJ / 294 kcal
    • Rasva
      13,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      8,7 g
    • Hiilihydraatit
      37,6 g
    • josta sokereita
      24,9 g
    • Proteiini
      3,8 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) reunat kevyesti. Levitä vuoan pohjalle pehmeä rasva ja fariinisokeri. Ripottele raparperipalat vuokaan.
    2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperien päälle vuokaan.
    3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneen kakun reunat varovasti veitsellä ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa raparperikeikaustorttu haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 4,19/kpl
      8,38/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (56 arviota)

    • Anteroinen
      3 kuukautta sitten
      Laitoin kolme kananmunaa, ja hiukan kermaa, voitelin vuoan reunat ja laitoin korppujauhoja, kakku irtosi hyvin vuoasta. Luin kommentit niin tein muutoksia. Täydellisen hyvää
    • Pauliina
      7 kuukautta sitten
      Hyvää oli❣️
    • Kokki
      7 vuotta sitten
      Kakku onnistui aivan hyvin, kohosi ja taikina oli hyvä koostumukseltaan. Raparperit jäivät minulla vaan vetisiksi. Kakku muuten kannattaa jäähdyttää hyvin jääkaapissa, kiinteyttää kakkua. Mutta onkohan reseptiin tullut liian iso määrä sokeria? 1+2,75 dl. Kakku on uskomattoman imelä. mittasin oikein ja lisäsin hiukan kaurahiutaleita. Tätä voisin toiste tehdäkin, vähennän vaan sokeria. Ja kaurahiutale toimii mielestäni raparperin kanssa :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Kokki, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittössä mainitsemallasi sokerin määrällä. Mikäli torttu tuntuu mielestästi liian makealta, voit toki vähentää sokerin määrää seuraavalla kerralla oman makusi mukaiseksi.
    • Tortunpurija
      7 vuotta sitten
      Jäi littanaksi ja keikaus ei onnistunut vaan taittui kaksinkerroin. Maku ihan hyvä. Tulee varmaan tuosta fariinisokerista.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Tortunpurija, harmi että torttu on jäänyt littanaksi. Siihen voi vaikuttaa käytetyn vuoan koko. Lisäksi kannattaa mitata ainekset tarkasti mittalusikkasarjalla.