Raparperikeikaustorttu
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Raparperikeikauskakku on alkukesän herkku. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ainekset
8 annosta
Vuokaan | |
---|---|
25 g | tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
8 dl (n. 300 g) | raparperia paloiteltuna tai |
Taikina | |
125 g | tai |
1 3/4 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | Pirkka leivinjauhetta tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 229 kJ / 294 kcal |
Rasva | 13,8 g |
josta tyydyttynyttä | 8,7 g |
Hiilihydraatit | 37,6 g |
josta sokereita | 24,9 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) reunat kevyesti. Levitä vuoan pohjalle pehmeä rasva ja fariinisokeri. Ripottele raparperipalat vuokaan.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperien päälle vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneen kakun reunat varovasti veitsellä ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa raparperikeikaustorttu haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,99/kpl3,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(122 arviota)
- yli 60 min4,2(22 arviota)
- 30 - 60 min3,8(73 arviota)
- 30 - 60 min4,1(113 arviota)
- 30 - 60 min4,1(149 arviota)
- yli 60 min3,8(57 arviota)
- yli 60 min4,1(62 arviota)
- yli 60 min4,6(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (48 arviota)
- Kokki6 vuotta sittenKakku onnistui aivan hyvin, kohosi ja taikina oli hyvä koostumukseltaan. Raparperit jäivät minulla vaan vetisiksi. Kakku muuten kannattaa jäähdyttää hyvin jääkaapissa, kiinteyttää kakkua. Mutta onkohan reseptiin tullut liian iso määrä sokeria? 1+2,75 dl. Kakku on uskomattoman imelä. mittasin oikein ja lisäsin hiukan kaurahiutaleita. Tätä voisin toiste tehdäkin, vähennän vaan sokeria. Ja kaurahiutale toimii mielestäni raparperin kanssa :)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKokki, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittössä mainitsemallasi sokerin määrällä. Mikäli torttu tuntuu mielestästi liian makealta, voit toki vähentää sokerin määrää seuraavalla kerralla oman makusi mukaiseksi.
- Tortunpurija6 vuotta sittenJäi littanaksi ja keikaus ei onnistunut vaan taittui kaksinkerroin. Maku ihan hyvä. Tulee varmaan tuosta fariinisokerista.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTortunpurija, harmi että torttu on jäänyt littanaksi. Siihen voi vaikuttaa käytetyn vuoan koko. Lisäksi kannattaa mitata ainekset tarkasti mittalusikkasarjalla.