RaparperikeikaustorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperikeikaustorttu

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raparperikeikauskakku on alkukesän herkku. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

    Ainekset

    8 annosta

    Vuokaan

    25 g
     
    tai
    1 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    8 dl (n. 300 g)
     
    raparperia paloiteltuna
    tai

    Taikina

    125 g
     
    tai
    1 3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    Pirkka leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 229 kJ / 294 kcal
    Rasva
    13,8 g
    josta tyydyttynyttä
    8,7 g
    Hiilihydraatit
    37,6 g
    josta sokereita
    24,9 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) reunat kevyesti. Levitä vuoan pohjalle pehmeä rasva ja fariinisokeri. Ripottele raparperipalat vuokaan.

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperien päälle vuokaan.

    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneen kakun reunat varovasti veitsellä ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa raparperikeikaustorttu haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,69/kpl
      7,38/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,99/kpl
      3,98/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,75/kpl
      0,88/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      Hinta 2,05/kpl
      5,12/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (48 arviota)

    • Kokki
      6 vuotta sitten
      Kakku onnistui aivan hyvin, kohosi ja taikina oli hyvä koostumukseltaan. Raparperit jäivät minulla vaan vetisiksi. Kakku muuten kannattaa jäähdyttää hyvin jääkaapissa, kiinteyttää kakkua. Mutta onkohan reseptiin tullut liian iso määrä sokeria? 1+2,75 dl. Kakku on uskomattoman imelä. mittasin oikein ja lisäsin hiukan kaurahiutaleita. Tätä voisin toiste tehdäkin, vähennän vaan sokeria. Ja kaurahiutale toimii mielestäni raparperin kanssa :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Kokki, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittössä mainitsemallasi sokerin määrällä. Mikäli torttu tuntuu mielestästi liian makealta, voit toki vähentää sokerin määrää seuraavalla kerralla oman makusi mukaiseksi.
    • Tortunpurija
      6 vuotta sitten
      Jäi littanaksi ja keikaus ei onnistunut vaan taittui kaksinkerroin. Maku ihan hyvä. Tulee varmaan tuosta fariinisokerista.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Tortunpurija, harmi että torttu on jäänyt littanaksi. Siihen voi vaikuttaa käytetyn vuoan koko. Lisäksi kannattaa mitata ainekset tarkasti mittalusikkasarjalla.