• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rahka-vadelmapitko

Rahka-vadelmapitko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 50 annosta
  • yli 60 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

50 annosta
    • 5dlpullataikina ohje Pirkka vehnäjauhopussi (2 kg)

Täyte

Voiteluun

    • munaa

Koristeluun

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita rahkan joukkoon munat, sokeri ja vanilliinisokeri.
  3. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Taikinasta tulee kolme pitkoa. Kauli taikinapala 30 x 40 sentin kokoiseksi levyksi, kapeampi sivu pöydän reunan suuntaiseksi. Levitä 100 g marmeladia 10 sentin alueelle levyn keskeltä ylhäältä alas ja levitä päälle 1/3 rahkaseoksesta. Suikaloi kumpikin tyhjä sivu 4 sentin levyiseen suikaleeseen (=10 kpl) hieman yläviistoon. Asettele suikaleet vuorotellen täytteen päälle. Siirrä pitko leivinpaperin päälle pellille.
  4. Leivo samalla tavalla loppu taikina. Kohota pitkot liinalla peitettyinä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele pitkot munalla ja ripottele koristeeksi raesokeria.
  5. Paista rahka-vadelmapitko 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 15-20 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille