Luumu-viikunagalette Reseptin takana bloggaaja

Luumu-viikunagalette

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Täyteläinen luumu-viikunagalette on Beach House Kitchen -bloggaaja Heli-Hannele Pehkosen resepti ja oma joulusuosikki.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    175 g
     
    voita
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    tattarijauhoja
    tai
    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai
    3/4 dl
     
    kylmää vettä
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Täyte

    1 prk (250 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    juoksevaa hunajaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 pkt (à 125 g)
     
    Pirkka sinihomejuustoa
    tai

    Kanelimarinoidut luumut

    1 kg
     
    tuoreita luumuja
    tai
    1 plo (0,33 l)
     
    Pirkka Parhaat Cidre brut -omenasiideriä
    tai
    2
     
    kanelitankoa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Pinnalle

    2 dl
     
    tuoreita viikunoita
    tai
    1 dl
     
    saksanpähkinöitä
    tai
     
    tuoretta timjamia
    tai
    1/2 pkt (à 125 g)
     
    Pirkka sinihomejuustoa
    tai
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 683 kJ / 403 kcal
    Rasva
    24,1 g
    josta tyydyttynyttä
    13,6 g
    Hiilihydraatit
    34,7 g
    josta sokereita
    22,9 g
    Proteiini
    8 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Puolita luumut ja poista kivet. Kiehauta siideri, kanelitangot ja sokeri. Laita luumut maustumaan nesteeseen ja siirrä kannellisessa kulhossa jääkaappiin ainakin 24 tunniksi.

    Pohja: Sekoita jauhot keskenään. Nypi voi jauhoseokseen murumaiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja kylmä vesi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään 20 minuutiksi.

    Hienonna sinihomejuusto haarukalla. Sekoita mascarponejuustoon hunaja, sinihomejuusto ja kananmunat. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi ja isoksi ympyräksi. Levitä mascarponetäyte keskelle, jätä reunoista noin viisi senttiä vapaaksi täytteestä. Levitä puolitetut luumut täyteen päälle. Käännä reunat sisäänpäin hieman täytteen päälle. Voitele taikinan reunat kananmunalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

    Leikkaa viikunat lohkoiksi ja kokoa kypsän galetten päälle. Murenna saksanpähkinät pienemmiksi. Ripottele piirakan päälle saksanpähkinöitä, sinihomejuusto ja hienonnettua timjamia. Viimeistele muutamalla rouhaisulla mustapippuria.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Viikuna tuore
      Hinta n. 1,45/kpl
      28,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (4 arviota)

    • Andy
      7 vuotta sitten
      Oli muuten paljon parempaa kylmänä, seuraavana päivänä. Ja pähkinöiksi laitoin pecanpähköinöitä. Rucola varmaan sopisi päälle.
    • Andy
      7 vuotta sitten
      Aika työläs makuunsa nähden. Luumumarinadista tuli kyllä tosi hyvää, otin sen talteen ja mietin jatkokäyttöä. Luumut marinoituivat itselläni melkein kolme vuorokautta, koska en ehtinytkään tehdä galettea aikaisemmin. Myös viikunat olivat jo ehtineet huonontua, joten ilman niitä mentiin. Aika täyteläinen on nimensä mukaisesti. Olisin kaivannut jotain makua ja raikkautta, ehkä juuri ne viikunat. Lisäksi epäselväksi jäi, onko tämä makea vai suolainen. Pohjan tein vehnäjauhoista ja durumjauhoista, koska ko.jauhoja ei kaupasta löytynyt. Pohja oli hyvää ja helposti käyettävissä varmaan muuhunkin.
    • Konstailematon kokki
      7 vuotta sitten
      Jos otsikko on "Konstailematon luumupiiras", ja valmistumisajaksi mainitaan ympäripyöreästi yli 60 min, mutta valmistusohjeissa kerrotaan kuitenkin heti alkuun, että luumujen marinointi kestää ainakin 24 h, ehdottaisin, että todellinen valmisteluaika kerrotaan kissankokoisin kirjaimin heti alussa. Muuten voi käydä kuin meillä, jossa uudenvuodenaaton piirakka syödäänkin vasta uudenvuodenpäivänä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Konstailematon kokki, ikävää, ettet huomannut mainintaa luumujen marinoinnista ennen leipomisen aloittamista. Välitän palautteesi eteenpäin.