Luumu-viikunagaletteReseptin takana bloggaaja

Luumu-viikunagalette

Täyteläinen luumu-viikunagalette on Beach House Kitchen -bloggaaja Heli-Hannele Pehkosen resepti ja oma joulusuosikki. N. 2,00€/annos.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 195 kcal / 100 g (175g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 175gvoita
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dltattarijauhoja
    • 1kananmunan keltuainen
    • 3/4dlkylmää vettä

Voiteluun

    • 1kananmuna

Täyte

    • 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 2kananmunaa
    • 1/2pkt(à 125 g)Pirkka sinihomejuustoa

Kanelimarinoidut luumut

    • 1kgtuoreita luumuja
    • 1plo(0,33 l)Pirkka Parhaat Cidre brut -omenasiideriä
    • 2kanelitankoa
    • 1dlsokeria

Pinnalle

    • 2dltuoreita viikunoita
    • 1dlsaksanpähkinöitä
    • tuoretta timjamia
    • 1/2pkt(à 125 g)Pirkka sinihomejuustoa
    • mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Puolita luumut ja poista kivet. Kiehauta siideri, kanelitangot ja sokeri. Laita luumut maustumaan nesteeseen ja siirrä kannellisessa kulhossa jääkaappiin ainakin 24 tunniksi.
  2. Pohja: Sekoita jauhot keskenään. Nypi voi jauhoseokseen murumaiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja kylmä vesi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään 20 minuutiksi.
  3. Hienonna sinihomejuusto haarukalla. Sekoita mascarponejuustoon hunaja, sinihomejuusto ja kananmunat. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi ja isoksi ympyräksi. Levitä mascarponetäyte keskelle, jätä reunoista noin viisi senttiä vapaaksi täytteestä. Levitä puolitetut luumut täyteen päälle. Käännä reunat sisäänpäin hieman täytteen päälle. Voitele taikinan reunat kananmunalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  4. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja kokoa kypsän galetten päälle. Murenna saksanpähkinät pienemmiksi. Ripottele piirakan päälle saksanpähkinöitä, sinihomejuusto ja hienonnettua timjamia. Viimeistele muutamalla rouhaisulla mustapippuria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 195 kcal817 kJ
  • Proteiinia4,09 g
  • Hiilihydraatteja14,9 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • Andy31.1.2017

    Oli muuten paljon parempaa kylmänä, seuraavana päivänä. Ja pähkinöiksi laitoin pecanpähköinöitä. Rucola varmaan sopisi päälle.

  • Andy30.1.2017

    Aika työläs makuunsa nähden. Luumumarinadista tuli kyllä tosi hyvää, otin sen talteen ja mietin jatkokäyttöä. Luumut marinoituivat itselläni melkein kolme vuorokautta, koska en ehtinytkään tehdä galettea aikaisemmin. Myös viikunat olivat jo ehtineet huonontua, joten ilman niitä mentiin. Aika täyteläinen on nimensä mukaisesti. Olisin kaivannut jotain makua ja raikkautta, ehkä juuri ne viikunat. Lisäksi epäselväksi jäi, onko tämä makea vai suolainen. Pohjan tein vehnäjauhoista ja durumjauhoista, koska ko.jauhoja ei kaupasta löytynyt. Pohja oli hyvää ja helposti käyettävissä varmaan muuhunkin.

  • Konstailematon kokki1.1.2017

    Jos otsikko on "Konstailematon luumupiiras", ja valmistumisajaksi mainitaan ympäripyöreästi yli 60 min, mutta valmistusohjeissa kerrotaan kuitenkin heti alkuun, että luumujen marinointi kestää ainakin 24 h, ehdottaisin, että todellinen valmisteluaika kerrotaan kissankokoisin kirjaimin heti alussa. Muuten voi käydä kuin meillä, jossa uudenvuodenaaton piirakka syödäänkin vasta uudenvuodenpäivänä.

  • K-Kuluttajapalvelu1.1.2017

    Hei Konstailematon kokki, ikävää, ettet huomannut mainintaa luumujen marinoinnista ennen leipomisen aloittamista. Välitän palautteesi eteenpäin.