Rukiiset blinit
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Lisää blinitaikinaan hieman ruisjauhoja ja saat blineihisi rukiista makua. Käytä paistamiseen kirkastettua voita.
Ainekset
12 kpl
Vaihe 1 | |
---|---|
3 dl | maitoa tai |
15 g (noin 1/3 pkt) | hiivaa tai |
2 dl | tattarijauhoja tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | ruisjauhoja tai |
Vaihe 2 | |
2 dl | kiehuvaa maitoa tai |
1 dl | kevytkermaa tai |
1 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
Paistamiseen | |
voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 519 kJ / 124 kcal |
Rasva | 3,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,6 g |
Hiilihydraatit | 16,3 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37-asteiseksi). Murenna joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna käydä huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kiehauta maito ja kaada taikinaan. Lisää joukkoon kerma ja suola.
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinan joukkoon varovasti nostellen.
Paista valurautaisessa blini- tai ohukaispannussa paksuhkoja blinejä. Pieniä blinejä saat noin 35 kpl.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Virtasalmen Viljatuote gluteeniton tattarilese 250gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Plussa-etuPirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dlPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Viljatuote Suomalainen Tattarijauho 500g gluteenitonHinta 3,45/kpl6,90/kg
- Myllyn Paras Tattarijauho 1 kgHinta 5,39/kpl5,39/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,19/kpl5,95/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(127 arviota)
- yli 60 min3,8(137 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
- yli 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min3,2(36 arviota)
- yli 60 min3,8(161 arviota)
- yli 60 min4,0(29 arviota)
- 30 - 60 min4,0(100 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (32 arviota)
- Kotikokki1 vuosi sittenTodellakin maukkaita tuli. Itse lisäsin ihan vähän enemmän jauhoja taikinaan, jolloin taikinasta tuli kiinteämpi.