Rukiiset blinitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rukiiset blinit

Lisää blinitaikinaan hieman ruisjauhoja ja saat blineihisi rukiista makua. Käytä paistamiseen kirkastettua voita. N. 0,20€/annos.

  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos

Ainekset

12 kpl

Vaihe 1

    • 3dlmaitoa
    • 15g(noin 1/3 pkt)hiivaa
    • 2dltattarijauhoja
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlruisjauhoja

Vaihe 2

    • 2dlkiehuvaa maitoa
    • 1dlkevytkermaa
    • 1tlsuolaa
    • 2kananmunaa

Paistamiseen

    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37-asteiseksi). Murenna joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna käydä huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  2. Kiehauta maito ja kaada taikinaan. Lisää joukkoon kerma ja suola.
  3. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinan joukkoon varovasti nostellen.
  4. Paista valurautaisessa blini- tai ohukaispannussa paksuhkoja blinejä. Pieniä blinejä saat noin 35 kpl.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua