Rukiiset blinit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Rukiiset blinit

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Lisää blinitaikinaan hieman ruisjauhoja ja saat blineihisi rukiista makua. Käytä paistamiseen kirkastettua voita.

    Ainekset

    12 kpl

    Vaihe 1

    3 dl
     
    maitoa
    tai
    15 g (noin 1/3 pkt)
     
    hiivaa
    tai
    2 dl
     
    tattarijauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    ruisjauhoja
    tai

    Vaihe 2

    2 dl
     
    kiehuvaa maitoa
    tai
    1 dl
     
    kevytkermaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai

    Paistamiseen

     
    voita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    519 kJ / 124 kcal
    Rasva
    3,3 g
    josta tyydyttynyttä
    1,6 g
    Hiilihydraatit
    16,3 g
    josta sokereita
    3,2 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37-asteiseksi). Murenna joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna käydä huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

    Kiehauta maito ja kaada taikinaan. Lisää joukkoon kerma ja suola.

    Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinan joukkoon varovasti nostellen.

    Paista valurautaisessa blini- tai ohukaispannussa paksuhkoja blinejä. Pieniä blinejä saat noin 35 kpl.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Virtasalmen Viljatuote gluteeniton tattarilese 250g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka laktoositon kevytkerma 2dl
      Hinta 0,89/kpl
      4,45/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Viljatuote Suomalainen Tattarijauho 500g gluteeniton
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Myllyn Paras Tattarijauho 1 kg
      Hinta 5,39/kpl
      5,39/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,19/kpl
      5,95/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (32 arviota)

    • Kotikokki
      1 vuosi sitten
      Todellakin maukkaita tuli. Itse lisäsin ihan vähän enemmän jauhoja taikinaan, jolloin taikinasta tuli kiinteämpi.