Rukiiset blinit
Lisää blinitaikinaan hieman ruisjauhoja ja saat blineihisi rukiista makua. Käytä paistamiseen kirkastettua voita. N. 0,20€/annos.
12 kplyli 60 min270 kcal / annos
Ainekset
12 kpl
Vaihe 1
- 3dlmaitoa
- 15g(noin 1/3 pkt)hiivaa
- 2dltattarijauhoja
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlruisjauhoja
Vaihe 2
- 2dlkiehuvaa maitoa
- 1dlkevytkermaa
- 1tlsuolaa
- 2kananmunaa
Paistamiseen
- voita
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37-asteiseksi). Murenna joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna käydä huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Kiehauta maito ja kaada taikinaan. Lisää joukkoon kerma ja suola.
- Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinan joukkoon varovasti nostellen.
- Paista valurautaisessa blini- tai ohukaispannussa paksuhkoja blinejä. Pieniä blinejä saat noin 35 kpl.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat
Ravintosisältö per annos 100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi