• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Syyskesän vihannespiirakka

Syyskesän vihannespiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 185 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 3 1/4dlvehnäjauhoja
    • 1ps(105 g)perunasosejauhetta
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 200gmargariinia tai voita
    • 1/2dlkylmää vettä

Täyte

    • 10(n. 300 g)pientä porkkanaa
    • 1(n. 500 g)kesäkurpitsa
    • 1(n. 100 g)pieni purjo
    • 1-2rklöljyä
    • 2munaa
    • 4dlmaitoa
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 2tlyrttisuolaa
    • 1tltimjamia
    • 1/4tlmustapippuria
    • 100gsinihomejuustoa
    • 150gemmentaljuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi jauhot, perunasosejauhe, leivinjauhe ja kylmä, paloiteltu rasva ryynimäiseksi seokseksi sormenpäillä tai aja monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää kylmä vesi joukkoon nopeasti sekoittaen. Taikinan voi valmistaa myös käsin nyppimällä rasvan ja kuivat aineet ryynimäiseksi, minkä jälkeen lisätään vesi nopeasti sekoittaen. Anna taikinan jäähtyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  2. Kuori tai pese juuresharjalla porkkanat ja raasta ne sekä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Puhdista ja hienonna purjo. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kiehauta siinä hienonnettuja vihanneksia, kunnes niistä muodostunut neste on lähes haihtunut. Anna seoksen jäähtyä.
  3. Kauli taikina kylmällä vedellä kostutetun pyyheliinan päällä kahden leivinpaperiarkin välissä uunipannun kokoiseksi levyksi, varaa taikinaa myös reunoja varten. Nosta päällimmäinen paperi varovasti pois ja siirrä kaaviloitu taikina pohjapaperin kanssa reunalliselle uunipannulle.
  4. Levitä jäähtynyt vihannesseos kaaviloidun taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Riko munien rakenne kulhossa, lisää joukkoon maito, vehnäjauhot ja mausteet. Kaada maustettu munamaito vihannesten päälle. Ripottele juustoraaste ja murenna sinihomejuusto tasaisesti paistoksen pinnalle.
  5. Paista 225 asteessa 25 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Tarkista paistamisen loppupuolella, että pinta ei tule liian tummaksi. Tarjoa piirakka lämpimänä valkoviinin, oluen tai maidon kanssa. Piirakan voi lämmittää mikrossa seuraavana päivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 185 kcal773 kJ
  • Proteiinia5,23 g
  • Hiilihydraatteja13,1 g
  • Rasvaa12,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua