Pekonipiirakka
Mureapohjainen pekonipiirakka saa makua purjosta ja dijoninsinapista. Tämä täydellinen illanistujaispiirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
Taikina
- 100gkylmää voita
- 2 1/4dlvehnäjauhoja
- 2rklkylmää vettä
Täyte
- 1pkt(150 g)Pirkka suomalaista pekonia
- 1(250 g)purjo
- 1valkosipulinkynsi
- 1 1/2tltimjamia
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat gruyère-juustoa
- 1prk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 2kananmunaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen joukkoon. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita seos taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Voitele piirakkavuoka (halk 24 cm). Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi ja siirrä taikina piirakkavuokaan leivinpaperin avulla. Pistele pohja haarukalla ja esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 - 15 minuuttia
- Suikaloi pekoni ja laita se kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja anna pekonin ruskistua.
- Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjon valkoinen osa. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää purjo ja valkosipuli pannulle. Jatka paistamista, kunnes purjo on pehmentynyt. Mausta seos timjamilla.
- Raasta juusto. Vatkaa kerman joukkoon munat, sinappi ja mustapippuri. Levitä juustoraaste esipaistetun pohjan pinnalle ja lisää pekoni-purjoseos. Kaada päälle muna-kerma.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa pekonipiirakka hieman jäähtyneenä.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi