Pekonipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mureapohjainen pekonipiirakka saa makua purjosta ja dijoninsinapista. Tämä täydellinen illanistujaispiirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.
Ainekset
8 annosta
Taikina | |
---|---|
100 g | kylmää voita tai |
2 1/4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
1 pkt (150 g) | tai |
1 (250 g) | purjo tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 1/2 tl | timjamia tai |
1/2 pkt (à 200 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
2 | kananmunaa tai |
4 tl | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 447 kJ / 348 kcal |
Rasva | 27,3 g |
josta tyydyttynyttä | 15,5 g |
Hiilihydraatit | 14,4 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 10,5 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen joukkoon. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita seos taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Voitele piirakkavuoka (halk 24 cm). Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi ja siirrä taikina piirakkavuokaan leivinpaperin avulla. Pistele pohja haarukalla ja esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 – 15 minuuttia
Suikaloi pekoni ja laita se kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja anna pekonin ruskistua.
Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjon valkoinen osa. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää purjo ja valkosipuli pannulle. Jatka paistamista, kunnes purjo on pehmentynyt. Mausta seos timjamilla.
Raasta juusto. Vatkaa kerman joukkoon munat, sinappi ja mustapippuri. Levitä juustoraaste esipaistetun pohjan pinnalle ja lisää pekoni-purjoseos. Kaada päälle muna-kerma.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa pekonipiirakka hieman jäähtyneenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Pirkka timjami 9gHinta 0,65/kpl72,22/kg
- Pirkka Parhaat Le Gruyère AOP 200gHinta 7,69/kpl38,45/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gEtuhinta 1,99/kpl13,27/kgnorm. 2,79/kpl (18,60/kg)
- Snellman Kunnon pekoni 150gHinta 3,09/kpl20,60/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Meira Timjami 13g pussi mausteHinta 0,99/kpl76,15/kg
- Pirkka Luomu timjami 14gHinta 1,95/kpl139,29/kg
- Emmi Le Gruyère 200gHinta 8,99/kpl44,95/kg
- Entremont Gruyere 200g juustoHinta 5,89/kpl29,45/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,15/kpl14,65/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(30 arviota)
- yli 60 min4,1(135 arviota)
- yli 60 min3,8(4 arviota)
- yli 60 min4,0(220 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min4,5(8 arviota)
- 30 - 60 min3,8(149 arviota)
- yli 60 min4,5(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (113 arviota)