Juurespiirakka
Valmista ihana talvipiirakka ruispohjasta ja paahdetuista juureksista, jotka maustetaan tuoreella timjamilla ja hunajalla! Piirakalla on myös sydänmerkki. Noin 0,40 €/annos*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/4tlsuolaa
- n. 2rklvettä
Täyte
- 1(200 g)iso palsternakka
- 3(250 g)porkkanaa
- 1rklrypsiöljyä
- 2tltuoretta timjamia hienonnettuna
- 2tlhunajaa
- 2kananmunaa
- 2dlkasvirasvasekoitetta (esim. Flora kevyt & paksu 4 %)
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- tuoretta timjamia koristeeksi
Valmistus
yli 60 min- Nypi pehmeä rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin 30 minuutiksi.
- Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm) ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
- Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
- Pese, kuori ja leikkaa palsternakka sekä porkkanat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Paista juuresviipaleita pannulla öljyssä kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Lisää joukkoon hunaja ja timjami.
- Sekoita kulhossa munat, kasvirasvasekoite, juustoraaste (1 1/2 dl) ja mausteet haarukkavatkaimella. Kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan. Asettele juurekset täytteen sekaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta (1/2 dl).
- Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä ja koristele timjamilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/21. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi