Hyppää sisältöön
LuumugaletteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Luumugalette

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Avonainen luumupiirakka eli luumugalette maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Taikina

Täyte

  • 300 g tuoreita, tummia luumuja
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 dl Pirkka aprikoosihilloa

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    1 261 kJ / 302 kcal
  • Rasva
    14 g
  • josta tyydyttynyttä
    9,1 g
  • Hiilihydraatit
    37,6 g
  • josta sokereita
    13,7 g
  • Proteiini
    4,4 g
  • Suola
    0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot ja sokeri keskenään, ja nypi kylmän rasvan kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. (Jos taikinaa jää murumaiseksi, lisää vielä tilkka vettä.) Anna taikinan levätä muovikelmuun käärittynä jääkaapissa noin puoli tuntia.
  2. Kauli taikinasta pellillä leivinpaperin päällä pyöreä levy (⌀ 26 cm). Siisti reunat taikinapyörällä.
  3. Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Viipaloi luumut. Asettele luumuviipaleet piirakan pinnalle. Jätä reunalle noin 3 cm tyhjää. Ripottele luumuille fariinisokeria ja kanelia. Taita reunat keskelle.
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ja sivele pinnalle aprikoosihillo. Tarjoa luumugalette haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (52 arviota)

  • Ritsutäti
    8 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea valmistaa, herkullista luumuilla ja rommi-kirsikka marmelaadilla. Lisäksi paksua vaniljakastiketta.
  • markku
    2 vuotta sitten
    hyvää