Puolukkajuustokakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Puolukkajuustokakussa on maukas pohja paahdetuista ruishiutaleista ja fariinisokerista.
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
3 dl | tai |
30 g | tai |
3/4 dl | fariinisokeria tai |
Täyte | |
---|---|
6 | liivatelehteä tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
2 tlk (à 250 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
4 tl | vanilliinisokeria tai |
3 rkl | sitruunanmehua tai |
Puolukkahyytelö | |
2 | liivatelehteä tai |
1 ps (200 g) | tai |
1/2 dl | vettä tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 937 kJ / 226 kcal |
Rasva | 12,1 g |
josta tyydyttynyttä | 7,8 g |
Hiilihydraatit | 20,5 g |
josta sokereita | 16,6 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Paahda ruishiutaleita hetki paistinpannussa. Lisää rasva ja fariinisokeri. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (halkaisija 24 cm). Levitä ruishiutaleseos jäähtyneenä vuokaan.
Pane täytettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri.
Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
Liota puolukkahyytelöäkin varten liivatteita kylmässä vedessä. Sulata puolukat ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia.
Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele vati esimerkiksi puolukanvarvuilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen ruishiutale 700gHinta 1,55/kpl2,21/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakasteHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Myllärin Luomu Ruishiutale 500gHinta 1,59/kpl3,18/kg
- Myllyn Paras Ruishiutale 600 gHinta 1,59/kpl2,65/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,95/kpl8,94/l
- Pysyvästi edullinenValio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonHinta 2,89/kpl8,76/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakasteHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 500g pakasteHinta 3,49/kpl6,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(59 arviota)
- 30 - 60 min4,0(90 arviota)
- yli 60 min4,0(208 arviota)
- yli 60 min3,8(282 arviota)
- yli 60 min4,5(223 arviota)
- yli 60 min4,7(46 arviota)
- yli 60 min4,1(120 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (113 arviota)
- eden3 vuotta sittenihanan raikas juustokakkuhenkinen kakku! pohja oli tosi hyvä. ulkomaalaiset kaveritkin tykkäsivät!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllä ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessasi tehdä pohjan digestivekekseistä. Digestivekeksejä voi laittaa noin 130-150 grammaa riippuen vuoan koosta ja toivotusta pohjan paksuudesta.
- Jaakko4 vuotta sittenVoiko pohjaan laittaa digestive keksejä ja kuinka paljon? 😊😋
- mietin vain4 vuotta sittenVoiko tätä kakkua säilyttää jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenmietin vain, juustokakkua voi säilyttää jääkaapissa noin kolme päivää. Juustokakku on hyvä suojata esimerkiksi muovikääreellä säilytyksen ajaksi.
- KirsiMikkelistä7 vuotta sittenIhana tuo ruispohja! Poikani mielestä tämä oli paras hyydykekakku, mitä olen tehnyt 😊
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenPikis, kiitos kysymyksestä. Rahka luokitellaan tuorejuustoksi, joten siksi rahkaisia juustokakkujakin voi kutsua juustokakuksi.
- Pikis8 vuotta sittenMikähän tästä RAHKAkakusta tekee juustokakun..?
- juustopeukalo kerttuliini9 vuotta sittenKuka keksikään tämän Jouluisen ja herkullisen kakkureseptin. Kyllä ystävät ovat kiittäneet saamastaan joululahjasta.
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenYlämummo, ruishiutaleiden tilalla voisi kokeilla gluteenittomia kaurahiutaleita tai valmistaa keksipohjan gluteenittomista kekseistä.
- ylämummo9 vuotta sittenMitenkä saisin kakkupohjasta kluteenittoman.
- Pätkis9 vuotta sittenTässäpä aivan mahtavan raikas kakku sopivan makea.