PuolukkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkajuustokakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Puolukkajuustokakussa on maukas pohja paahdetuista ruishiutaleista ja fariinisokerista.
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
3 dl
 
tai
30 g
 
tai
3/4 dl
 
fariinisokeria
tai

Täyte

6
 
liivatelehteä
tai
2 tlk (à 2 dl)
 
tai
2 tlk (à 250 g)
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
4 tl
 
vanilliinisokeria
tai
3 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Puolukkahyytelö

2
 
liivatelehteä
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Ravintosisältö

Energia
927 kJ / 223 kcal
Rasva
12 g
josta tyydyttynyttä
7,8 g
Hiilihydraatit
20,2 g
josta sokereita
16,4 g
Proteiini
6,6 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Paahda ruishiutaleita hetki paistinpannussa. Lisää rasva ja fariinisokeri. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (halkaisija 24 cm). Levitä ruishiutaleseos jäähtyneenä vuokaan.

Pane täytettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri.

Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.

Liota puolukkahyytelöäkin varten liivatteita kylmässä vedessä. Sulata puolukat ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia.

Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele vati esimerkiksi puolukanvarvuilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen ruishiutale 700g
    Hinta 1,55/kpl
    2,21/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Plussa-etu −8 %
    Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/2 kpl
    5,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (5,45/kg)
  • Myllärin Luomu Ruishiutale 500g
    Hinta 1,65/kpl
    3,30/kg
  • Myllyn Paras Ruishiutale 600 g
    Hinta 1,59/kpl
    2,65/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    Hinta 1,95/kpl
    4,88/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
    Hinta 2,69/kpl
    5,38/kg
  • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,09/kpl
    10,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (109 arviota)

  • eden
    3 vuotta sitten
    ihanan raikas juustokakkuhenkinen kakku! pohja oli tosi hyvä. ulkomaalaiset kaveritkin tykkäsivät!
  • Jaakko
    3 vuotta sitten
    Voiko pohjaan laittaa digestive keksejä ja kuinka paljon? 😊😋
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Jaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllä ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessasi tehdä pohjan digestivekekseistä. Digestivekeksejä voi laittaa noin 130-150 grammaa riippuen vuoan koosta ja toivotusta pohjan paksuudesta.
  • mietin vain
    4 vuotta sitten
    Voiko tätä kakkua säilyttää jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    mietin vain, juustokakkua voi säilyttää jääkaapissa noin kolme päivää. Juustokakku on hyvä suojata esimerkiksi muovikääreellä säilytyksen ajaksi.
  • KirsiMikkelistä
    6 vuotta sitten
    Ihana tuo ruispohja! Poikani mielestä tämä oli paras hyydykekakku, mitä olen tehnyt 😊
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Pikis, kiitos kysymyksestä. Rahka luokitellaan tuorejuustoksi, joten siksi rahkaisia juustokakkujakin voi kutsua juustokakuksi.
  • Pikis
    7 vuotta sitten
    Mikähän tästä RAHKAkakusta tekee juustokakun..?
  • juustopeukalo kerttuliini
    8 vuotta sitten
    Kuka keksikään tämän Jouluisen ja herkullisen kakkureseptin. Kyllä ystävät ovat kiittäneet saamastaan joululahjasta.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Ylämummo, ruishiutaleiden tilalla voisi kokeilla gluteenittomia kaurahiutaleita tai valmistaa keksipohjan gluteenittomista kekseistä.
  • ylämummo
    8 vuotta sitten
    Mitenkä saisin kakkupohjasta kluteenittoman.
  • Pätkis
    8 vuotta sitten
    Tässäpä aivan mahtavan raikas kakku sopivan makea.