• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkajuustokakku

Puolukkajuustokakussa on maukas pohja paahdetuista ruishiutaleista ja fariinisokerista. Tämäkin resepti vain n. 0,55€/annos*.
Puolukkajuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 280 kcal / annos (140g)

Ainekset

10 annosta

Täyte

Puolukkahyytelö

Valmistus

yli 60 min
  1. Paahda ruishiutaleita hetki paistinpannussa. Lisää rasva ja fariinisokeri. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (halkaisija 24 cm). Levitä ruishiutaleseos jäähtyneenä vuokaan.
  2. Pane täytettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri.
  3. Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
  4. Liota puolukkahyytelöäkin varten liivatteita kylmässä vedessä. Sulata puolukat ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia.
  5. Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele vati esimerkiksi puolukanvarvuilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 280 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille27
  • K-Kuluttajapalvelu5.9.2016

    Pikis, kiitos kysymyksestä. Rahka luokitellaan tuorejuustoksi, joten siksi rahkaisia juustokakkujakin voi kutsua juustokakuksi.

  • Pikis4.9.2016

    Mikähän tästä RAHKAkakusta tekee juustokakun..?

  • juustopeukalo kerttuliini22.12.2015

    Kuka keksikään tämän Jouluisen ja herkullisen kakkureseptin. Kyllä ystävät ovat kiittäneet saamastaan joululahjasta.

  • Kuluttajapalvelu21.12.2015

    Ylämummo, ruishiutaleiden tilalla voisi kokeilla gluteenittomia kaurahiutaleita tai valmistaa keksipohjan gluteenittomista kekseistä.

  • ylämummo18.12.2015

    Mitenkä saisin kakkupohjasta kluteenittoman.

  • Pätkis29.11.2015

    Tässäpä aivan mahtavan raikas kakku sopivan makea.