Puolukkajuustokakku
Puolukkajuustokakussa on maukas pohja paahdetuista ruishiutaleista ja fariinisokerista. Tämäkin resepti vain n. 0,55€/annos*.
- 10 annosta
- yli 60 min
- 280 kcal / annos (140g)
Ainekset
10 annosta
- 30gPirkka voita
- 3/4dlfariinisokeria
Täyte
- 6liivatelehteä
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 2tlk(à 250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1dlsokeria
- 4tlvanilliinisokeria
- 3rklsitruunanmehua
Puolukkahyytelö
- 2liivatelehteä
- 1ps(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1/2dlvettä
- 2rklsokeria
- 2rklsitruunanmehua
Valmistus
yli 60 min- Paahda ruishiutaleita hetki paistinpannussa. Lisää rasva ja fariinisokeri. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (halkaisija 24 cm). Levitä ruishiutaleseos jäähtyneenä vuokaan.
- Pane täytettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri.
- Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
- Liota puolukkahyytelöäkin varten liivatteita kylmässä vedessä. Sulata puolukat ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele vati esimerkiksi puolukanvarvuilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 140g100 g
- 280 kcal1 160 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
ihanan raikas juustokakkuhenkinen kakku! pohja oli tosi hyvä. ulkomaalaiset kaveritkin tykkäsivät!
Voiko pohjaan laittaa digestive keksejä ja kuinka paljon? 😊😋
Jaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllä ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessasi tehdä pohjan digestivekekseistä. Digestivekeksejä voi laittaa noin 130-150 grammaa riippuen vuoan koosta ja toivotusta pohjan paksuudesta.
Voiko tätä kakkua säilyttää jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua?
mietin vain, juustokakkua voi säilyttää jääkaapissa noin kolme päivää. Juustokakku on hyvä suojata esimerkiksi muovikääreellä säilytyksen ajaksi.
Ihana tuo ruispohja! Poikani mielestä tämä oli paras hyydykekakku, mitä olen tehnyt 😊
Pikis, kiitos kysymyksestä. Rahka luokitellaan tuorejuustoksi, joten siksi rahkaisia juustokakkujakin voi kutsua juustokakuksi.
Mikähän tästä RAHKAkakusta tekee juustokakun..?
Kuka keksikään tämän Jouluisen ja herkullisen kakkureseptin. Kyllä ystävät ovat kiittäneet saamastaan joululahjasta.
Ylämummo, ruishiutaleiden tilalla voisi kokeilla gluteenittomia kaurahiutaleita tai valmistaa keksipohjan gluteenittomista kekseistä.
Mitenkä saisin kakkupohjasta kluteenittoman.
Tässäpä aivan mahtavan raikas kakku sopivan makea.