Herrasväen pikkuleivät
- Annosmäärä50 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Täytä herrasväen pikkuleivät mieleiselläsi hillolla. Voit tehdä pikkuleivät etukäteen pakasteeseen ja nostaa juhlapöytään.
- Kananmunaton
Ainekset
50 kpl
- 200 g Pirkka voita
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- (1 tl vanilliinisokeria)
- n. 2 dl Pirkka lakka- tai vadelmahilloa
- (tomusokeria)
Ravintosisältö
- Energia1 298 kJ / 311 kcal
- Rasva16,3 g
- josta tyydyttynyttä10,8 g
- Hiilihydraatit37,6 g
- josta sokereita17,6 g
- Proteiini2,5 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita sokeri pehmeän rasvan joukkoon.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi. Ota pyöreällä muotilla tai pienellä lasilla (halkaisija noin 4 cm) taikinasta pyöreitä pikkuleipiä.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pikkuleivät.
- Levitä hilloa pikkuleivälle ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain. Siivilöi halutessasi pikkuleiville tomusokeria ennen tarjoamista.
Vinkki! Voit pakastaa pikkuleivät. Nosta ne huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(4 arviota)
- 30 - 60 min4,0(92 arviota)
- yli 60 min4,1(113 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,1(83 arviota)
- yli 60 min3,2(16 arviota)
- 30 - 60 min4,2(185 arviota)
- yli 60 min4,7(47 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (295 arviota)
- Hyvä4 kuukautta sittenHelppo resepti. Tosi maukkaita olivat. Hyvin onnistui ensikertalaiselta näiden teko rippijuhliin. Voiko taikinan tehdä jo edellisenä päivänä ennen kuin leipoo? Kuinka kauan taikina säilyy jääkaapissa tai pakasteessa?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenHyvä, luultavasti taikina menee jääkaapissa liian kovaksi, jos sen tekee jo edellisenä päivänä. Jos kokeilee tätä niin kannattaa ottaa taikina huoneenlämpöön pehmenemään ennen leipomista. Taikina kannattaa myös peittää hyvin esim. kelmulla/muovipussilla ettei se ota makuja itseensä jääkaapista. Emme valitettavasti ole testanneet myöskään taikinan pakastamista. Jos tätä kokeilee, kannattaa taikina suojata hyvin myös pakastettaessa. Valmiit pikkuleivät kestävät hyvin pakastamisen.
- Vanhaemäntä2 vuotta sittenHelppo ja herkullinen
- Daisy2 vuotta sittenMulla onnistui hyvin
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKysymys, pikkuleivät säilyvät jääkaapissa kannellisessa rasiassa noin viikon. Pakastimessa ne säilyvät noin kaksi kuukautta.
- kysymys4 vuotta sittenKauanko nämä säilyy ja kuinka niitä säilytetään?
- Taru5 vuotta sittenMuuten hyvä, mutta paistoaika ihan liian pitkä! Kun pienissä erissä kaulii ja lopputaikina jääkaapissa, niin onnistuu.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenRaija-mummeli. Voit hyvin korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella, tällöin kaiken jauhon (vehnäjauho + perunajauho) voi korvata jauhoseoksella. Mikäli korvaat vehnäjauhon vain tavallisella perunajauholla, käytä jauhoja hieman vähemmän (n. 3 dl) ja lisää 1/4 tl leivinjauhetta parantamaan leivontaominaisuuksia.
- Raija- mummeli5 vuotta sittenHei, kuinka käytetään gluteenitonta jauhoa herrasväen pikkuleivissä? Tulee myös perunajauhoja? Kiitos etukäteen vastauksesta!
- -Maria88-5 vuotta sittenKiitos SELKEISTÄ ohjeista, koska kaikilla näin ei ole esim. Puuttuu paistoaika tai uunin lämmitys mihin asteeseen se pistetään. Joten suur`kiitos!!!!! :D
- KaranteeniPirkko5 vuotta sittenHerrasväen pikkuleivät-ensikertalaisena kerron muille mitä opin leipoessani näitä: Pidä taikina riittävän pitkään jääkaapissa (vähintään 30 min!) ja leivo taikina erissä, pitäen loput jääkaapissa. Alussa tee pieni erä, niin saat paistoajan oikeaksi. Minulla onnistui vasta kolmas pieni pellillinen. Käytä kaulitessa riittävästi jauhoja, kuitenkin älä liikaa, kekseistä tulee kuivia ja jauhoisia. En itse tehnyt tätä, mutta älä sulata voita mikrossa! Tai jos niin seiso vieressä ja laske viiteen ja kokeile. Kiinteä voi on tärkeä keksien rakenteelle. Ajattelin ensi kerralla kokeilla taikinaa, jossa on yksi kananmuna, saattaa vaikuttaa rakenteeseen. Kiitos reseptistä!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJaska, harmillista kuulla, etteivät pikkuleivät ole jostain syystä onnistuneet. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä mainituilla ainesosilla.
- Jaska5 vuotta sittenMinulla levisi laajaksi pellille,eivät pysyneet ollenkaan kasassa. Ohjeessahan ei ollut ollenkaan kananmunaa sidosaineena,siitäkö johtui,vai mistä?
- Hmm6 vuotta sittenHaluaisin tehdä keksit etukäteen ennen juhlia niin kannattaako ne myös täyttää samalla vai pystyykö keksit säilyttää ilman täytettä (suljetussa rasiassa) ja täyttää vasta lähempänä juhlia. En haluaisi pakastaa.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHmm, voit hyvin tehdä keksipohjat etukäteen valmiiksi ja täyttää vasta ennen juhlia.
- Susa6 vuotta sittenKiitos hyvästä ohjeesta! Leivoin lapseni rippijuhliin kaksinkertaisena ja onnistuin tosi hyvin.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSusa, mukavaa kuulla, että pikkuleivät onnistuivat hyvin.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKysymys 21.11.2017, tässä reseptissä leivinjauhetta tai ruokasoodaa ei ole käytetty.
- Kysymys 21.11.20177 vuotta sittenKysyisin ohjeesta ennen kuin alan tekemään, että tuleeko taikinaan ollenkaan soodaa/leivinjauhetta?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei JJ, reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä. Harmi, että se ei mielestäsi ollut hyvä. Välitän palautteesi eteenpäin.
- JJ8 vuotta sittenEi todellakaan mikään paras resepti, rakenne väärä ja ei ollut sellainen herrasväen keksi mihin olen itse tottunut. Taikina oli vaikea työstää. Ihan ok resepti mutta ei paras.
- markku8 vuotta sittenIhanat maistuu taivaalliselle leipokaa ite