• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
LuumujäädykeReseptin teki kumppani

Luumujäädyke

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 1psluumuja
    • 2dlvettä
    • 1,5dlsokeria
    • 1sitruunalohko
    • 1kanelitanko
    • 2-3rklkonjakkia
    • 4kananmunan keltuaista
    • 1dltomusokeria
    • 3dlkuohukermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Laita luumut, vesi, sitruunalohko, kanelitanko ja sokeri kattilaan.
  2. Keitä 15-20 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Jäähdytä.
  3. Poista kanelitanko ja sitruunalohko.
  4. Lisää kuuma luumuseos keltuaisten joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.
  5. Vatkaa kerma eri kulhossa vaahdoksi. Yhdistä jäähtynyt luumu-keltuaisseos ja kermavaahto.
  6. Kaada seos pakastimen kestävään vuokaan. Laita pakastimeen ja anna jäätyä ainakin vuorokauden verran.
  7. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille kastelemalla vuoka kiehuvan kuumaan veteen.
  8. Tarjoa kermavaahdon ja tuoreiden luumulohkojen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille