SuklaakakkupohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaakakkupohja

Yhdellä suklaakakkupohjan reseptillä voit loihtia monta erilaista kakkua. Kokeile täytteissä esimerkiksi kirsikkaa, banaania, aprikoosia tai persikkaa.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20 cm).
  5. Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50-60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 32 arvostelua