Yhdellä suklaakakkupohjan reseptillä voit loihtia monta erilaista kakkua. Kokeile täytteissä esimerkiksi kirsikkaa, banaania, aprikoosia tai persikkaa.
Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20 cm).
Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50-60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi
mehevä