Maapähkinä-suklaajäätelökakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Tämä on Pirkka-lehden lukijan resepti. Jäätelökakku on amerikkalaistyyppinen makea herkku, jossa on paljon kaikkea.
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 75 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 1 3/4 dl sokeria
- 1 1/4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- ripaus suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
Kastike
- 1 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 120 g (n. 15 kpl) Dumle original makeisia
- ripaus sormisuolaa
Vuokaan
- 1 tl öljyä
- 125 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
Jäätelö
- 5 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa, makeutettu (Törsleffs)
- 1 rkl Pirkka vaniljasokeria
- 1/2 dl maapähkinävoita (Urtekram)
- 1 1/2 dl Pirkka suolapähkinöitä
Koristeeksi
- vadelmia
- toffeekastiketta
- suolapähkinöitä
Ravintosisältö
- Energia1 833 kJ / 439 kcal
- Rasva28,8 g
- josta tyydyttynyttä15,6 g
- Hiilihydraatit37,1 g
- josta sokereita31,7 g
- Proteiini7 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele ja jauhota silikoninen kakkuvuoka (Ø 24 cm). Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja voi-suklaaseos. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa 17–20 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää dumlet. Sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet. Lisää suola. Jätä kastike jäähtymään.
- Pese ja kuivaa vuoka. Voitele vuoan pinta öljyllä. Sulata suklaa ja levitä se pullasudilla vuoan pohjalle ja reunoille niin paksusti, että vuoka ei kuulla läpi. Siirrä vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat jäätelön.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito pikkuhiljaa, koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Ota kolmasosa massasta eri kulhoon ja lisää siihen maapähkinävoi.
- Ota vuoka pakastimesta ja kaada siihen puolet kermaseoksesta. Levitä sen jälkeen kerma-maapähkinäseos ja ripottele suolapähkinät päälle. Kaada vielä loppu kermaseos vuokaan. Valuta lopuksi lusikalla toffeekastiketta raidoiksi jäätelön päälle ja marmoroi pintaa hieman veitsen kärjellä. Jätä ½ desiä kastiketta koristeluun.
- Pakasta jäätelöä 1–2 tuntia ja lisää sitten kakkupohja varovasti päälle. Anna olla pakastimessa yön yli. Ota kakku sulamaan noin ½ tuntia ennen tarjoamista. Kumoa jäätelökakku tarjoilualustalle ja irrota vuoka. Koristele vadelmilla, toffeekastikkeella ja suolapähkinöillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −44 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,00/kpl6,67/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (11,93/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(141 arviota)
- yli 60 min4,6(178 arviota)
- yli 60 min3,5(35 arviota)
- yli 60 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min3,8(90 arviota)
- yli 60 min3,4(197 arviota)
- yli 60 min4,6(319 arviota)
- yli 60 min2,4(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (19 arviota)
- roopsukka7 vuotta sittenTaivaallisen hyvää ja ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoinen. Silikonivuoka toimii hyvin, eikä suklaa murene vuokaa poistaessa, kunhan vain jaksaa poistaa sen tarpeeksi hitaasti. Aikaisemmin tein tämän metallisella irtopohjavuoalla, eikä tulos ollut yhtä upea, joskin aivan yhtä herkullinen.