Maapähkinä-suklaajäätelökakku
Tämä on Pirkka-lehden lukijan resepti. Jäätelökakku on amerikkalaistyyppinen makea herkku, jossa on paljon kaikkea. Resepti vain noin 1,00 €/annos*.
- 20 annosta
- yli 60 min
- 340 kcal / annos (90g)
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 100gvoita
- 1 3/4dlsokeria
- 1 1/4dlvehnäjauhoja
- ripaussuolaa
- 1tlleivinjauhetta
- 2kananmunaa
Kastike
- 120g(n. 15 kpl)Dumle original makeisia
- ripaussormisuolaa
Vuokaan
- 1tlöljyä
Jäätelö
- 1prk(397 g)kondensoitua maitoa, makeutettu (Törsleffs)
- 1/2dlmaapähkinävoita (Urtekram)
- 1 1/2dlPirkka suolapähkinöitä
Koristeeksi
- vadelmia
- toffeekastiketta
- suolapähkinöitä
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja jauhota silikoninen kakkuvuoka (Ø 24 cm). Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja voi-suklaaseos. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa 17-20 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää dumlet. Sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet. Lisää suola. Jätä kastike jäähtymään.
- Pese ja kuivaa vuoka. Voitele vuoan pinta öljyllä. Sulata suklaa ja levitä se pullasudilla vuoan pohjalle ja reunoille niin paksusti, että vuoka ei kuulla läpi. Siirrä vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat jäätelön.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito pikkuhiljaa, koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Ota kolmasosa massasta eri kulhoon ja lisää siihen maapähkinävoi.
- Ota vuoka pakastimesta ja kaada siihen puolet kermaseoksesta. Levitä sen jälkeen kerma-maapähkinäseos ja ripottele suolapähkinät päälle. Kaada vielä loppu kermaseos vuokaan. Valuta lopuksi lusikalla toffeekastiketta raidoiksi jäätelön päälle ja marmoroi pintaa hieman veitsen kärjellä. Jätä ½ desiä kastiketta koristeluun.
- Pakasta jäätelöä 1-2 tuntia ja lisää sitten kakkupohja varovasti päälle. Anna olla pakastimessa yön yli. Ota kakku sulamaan noin ½ tuntia ennen tarjoamista. Kumoa jäätelökakku tarjoilualustalle ja irrota vuoka. Koristele vadelmilla, toffeekastikkeella ja suolapähkinöillä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 340 kcal1 420 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja30 g
- Rasvaa22 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Taivaallisen hyvää ja ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoinen. Silikonivuoka toimii hyvin, eikä suklaa murene vuokaa poistaessa, kunhan vain jaksaa poistaa sen tarpeeksi hitaasti. Aikaisemmin tein tämän metallisella irtopohjavuoalla, eikä tulos ollut yhtä upea, joskin aivan yhtä herkullinen.