Hyppää sisältöön
Maapähkinä-suklaajäätelökakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Maapähkinä-suklaajäätelökakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tämä on Pirkka-lehden lukijan resepti. Jäätelökakku on amerikkalaistyyppinen makea herkku, jossa on paljon kaikkea.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    Kastike

    Vuokaan

    Jäätelö

    Koristeeksi

    • vadelmia
    • toffeekastiketta
    • suolapähkinöitä

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 833 kJ / 439 kcal
    • Rasva
      28,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      15,6 g
    • Hiilihydraatit
      37,1 g
    • josta sokereita
      31,7 g
    • Proteiini
      7 g
    • Suola
      0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja jauhota silikoninen kakkuvuoka (Ø 24 cm). Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja voi-suklaaseos. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa 17–20 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta.
    2. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää dumlet. Sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet. Lisää suola. Jätä kastike jäähtymään.
    3. Pese ja kuivaa vuoka. Voitele vuoan pinta öljyllä. Sulata suklaa ja levitä se pullasudilla vuoan pohjalle ja reunoille niin paksusti, että vuoka ei kuulla läpi. Siirrä vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat jäätelön.
    4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito pikkuhiljaa, koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Ota kolmasosa massasta eri kulhoon ja lisää siihen maapähkinävoi.
    5. Ota vuoka pakastimesta ja kaada siihen puolet kermaseoksesta. Levitä sen jälkeen kerma-maapähkinäseos ja ripottele suolapähkinät päälle. Kaada vielä loppu kermaseos vuokaan. Valuta lopuksi lusikalla toffeekastiketta raidoiksi jäätelön päälle ja marmoroi pintaa hieman veitsen kärjellä. Jätä ½ desiä kastiketta koristeluun.
    6. Pakasta jäätelöä 1–2 tuntia ja lisää sitten kakkupohja varovasti päälle. Anna olla pakastimessa yön yli. Ota kakku sulamaan noin ½ tuntia ennen tarjoamista. Kumoa jäätelökakku tarjoilualustalle ja irrota vuoka. Koristele vadelmilla, toffeekastikkeella ja suolapähkinöillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (19 arviota)

    • roopsukka
      7 vuotta sitten
      Taivaallisen hyvää ja ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoinen. Silikonivuoka toimii hyvin, eikä suklaa murene vuokaa poistaessa, kunhan vain jaksaa poistaa sen tarpeeksi hitaasti. Aikaisemmin tein tämän metallisella irtopohjavuoalla, eikä tulos ollut yhtä upea, joskin aivan yhtä herkullinen.