Maidottomat letut
Maidottomat letut maistuvat kaikille esimerkiksi mansikoiden ja mansikkahillon kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,25€/annos*.
10 kpl30 - 60 min131 kcal / 100 g
Ainekset
10 kpl
- 2 1/2dlPirkka Luomu vehnäjauhoja
- 1/2-1tlsuolaa
- 3/4dlöljyä
Tarjolle
- 1rs(500 g)Pirkka mansikoita
- mansikkahilloa
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon puolet soijajuomasta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput nesteestä, munat ja öljy. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia.
- Annostele noin 3/4 dl taikinaa kuumalle pannulle ja pyöräytä pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi koko pinnalle. Käännä ohukainen kun taikinapinta on hyytynyt ja paista toista puolta sen verran että se saa hiukan väriä.
- Tarjoa ohukaiset lämpimänä mansikoiden ja mansikkahillon kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Maitoa sietävä voi valmistaa ohukaiset samalla reseptillä maidosta ja käyttää paistamiseen voita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 131 kcal549 kJ
- Proteiinia 3,69 g
- Hiilihydraatteja12 g
- Rasvaa7,26 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tämä on kyllä paras lettutaikinan.
Tähän varmasti käy myös ei luomutuotteet!
Jenskiiw, voit halutessasi tehdä letut myös ei luomu raaka-aineista.