• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maidoton lettutaikina

Maidoton lettutaikina
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8-10 kpl

Paistamiseen

    • Pirkka juoksevaa margariinia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita jauhot ja suola. Kaada joukkoon puolet nesteestä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput nesteestä. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia ja vatkaa joukkoon munat.
  2. Kuumenna paistinpannu ja sulata pannuun margariinia ja levitä se koko pannun pinnalle. Kaada taikinaa kuumalle pannulle vajaa 1 dl ja pyöräytä pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Käännä ohukainen, kun pinta on hyytynyt. Paista toista puolta sen verran, että se saa hiukan väriä.
  3. Lisää pannulle nokare margariinia tarvittaessa ja jatka kunnes koko taikina on paistettu. Tarjoa suolaisten täytteiden tai perinteisesti hillon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 115 kcal483 kJ
  • Proteiinia6,09 g
  • Hiilihydraatteja15,5 g
  • Rasvaa2,93 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4
  • Maukas18.12.2016

    Taikinan turpoaminen 15min ,minä annan taikinan turvota yön yli jääkaapissa ,vehnä imeltyy ja taikina ruskistuu nopeammin paistettaessa ja letut ovat maukkaampia