Vegaaninen majoneesi
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Vegaaninen paksu ja pehmeä majoneesi valmistuu helposti soijamaidosta, rypsiöljystä ja sitruunamehusta.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 annos
1 dl | tai |
3 dl | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 3 394 kJ / 825 kcal |
Rasva | 90,7 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 0,6 g |
josta sokereita | 0,4 g |
Proteiini | 1,2 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Laita soijajuoma tehosekoittimeen. Laita kone päälle ja lisää öljyä ohuena nauhana juoman sekaan koneen käydessä.
Kun seos on paksuuntunut majoneesimaiseksi, lisää sitruunamehu. Mausta suolalla. Reseptillä tulee noin 3 dl valmista majoneesia.
Vinkki! Voit korvata sitruunanmehun myös valko- tai omenaviinietikalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu soijajuoma 0,75l UHTHinta 1,79/kpl2,39/l
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Alpro Protein soijajuoma 1l maustamaton UHTHinta 3,79/kpl3,79/l
- Alpro soijajuoma 1l kalsium ja vitamiinit UHTHinta 2,19/kpl2,19/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,6(45 arviota)
- alle 15 min3,3(17 arviota)
- alle 15 min3,1(28 arviota)
- alle 15 min3,1(8 arviota)
- alle 30 min3,7(33 arviota)
- alle 15 min4,1(65 arviota)
- alle 15 min3,8(45 arviota)
- 30 - 60 min4,0(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (57 arviota)
- KK1 vuosi sittenMIten on mahdollista, että valmiin majoneesin tilavuus on 25% pienempi, kun raaka-aineiden tilavuus yhteensä?
- Kat F2 vuotta sittenEn jaksa erikseen ostaa kauramaitoa kun sitä ei meillä käytetä. Kikhernetölkin liemestä tuli taas ihana majoneesi, mutta seuraavaksi kun avaan papupurkin niin aion kokeilla papujen liemellä. Makea sinappi kuuuluu mielestäni myös majoneesiin, ei siinä määrin että tulee sinappimajoneesi, mutta kuitenkin reilusti sitä mukaan tuomaan hyvää makua. Ei ole tosiaan kaupan majoneeseihin paluuta kun itse on oppinut tekemään. Jotkut kalliimmat kaupan majoneesit on ihan hyviä kyllä mutta maksaa neljä euroa pieni purkki :) Ja ite saa joka kerta eri makuista )
- Vastarannan Kiiski4 vuotta sittenLoistava resepti. Helppo ja edullinen pohja kaikenlaisille majoneeseille. Huomattavasti terveellisempikin kuin normimajoneesit. Valmismajoneesiin ei ole paluuta, kannattaa tosiaankin kokeilla ennakkoluulottomasti vegeneesia. PS: Ei toimi kylmäpuristetulla rypsiöljyllä vaan vaatii normaaliöljyn.