Kummipojan jauhelihapizza, pellillinen
- Annosmäärän. 8 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Perinteinen jauhelihapizza saa lisämakua ananaksesta ja katkaravuista. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera. Tämäkin resepti testattu K-koekeittiössä.
- Kananmunaton
Ainekset
n. 8 palaa
Pohja | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
2 tl | kuivahiivaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
n. 4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Täyte | |
2 dl | tai |
400 g | tai |
1 | sipuli tai |
2 tl | oreganoa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 ps (180 g) | tai |
1 tlk (227 g) | tai |
1 ps (150 g) | juustoraastetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 701 kJ / 168 kcal |
Rasva | 7,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,9 g |
Hiilihydraatit | 13,9 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 10,4 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos ja suola veteen. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Painele tai kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. (Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan.) Nosta pizzapohja pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia liinalla peitettynä.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli pehmenemään. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Sulata ja valuta katkaravut. Valuta ananakset. Levitä tomaattipastakastike tasaisesti pohjalle. Levitä jauhelihaseos, katkaravut ja ananakset pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Plussa-etu −14 %Pirkka tomaatti-basilikapastakastike 390gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,85/kgIlman Plussa-korttia 1,75/kpl (4,49/kg)
- Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400gHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,99/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etuPirkka katkaravut 250-350 kpl /180g kuorittu MSC pakastePlussa-kortillaEtuhinta 7,00/2 kpl19,44/kgIlman Plussa-korttia 3,69/kpl (20,50/kg)
- Plussa-etu −10 %Pirkka ananaspalat ananastäysmehussa 227g/140gPlussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl5,71/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (6,36/kg)
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Delizie di Calabria pastakastike basilica 330gHinta 4,25/kpl12,88/kg
- Rummo pastakastike 340g Sugo al basilicoHinta 3,29/kpl9,68/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka pienet ananaspalat ananastäysmehussa 227g/140gPlussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl5,71/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (6,36/kg)
- K-Menu ananaspalat ananastäysmehussa 227g/140gHinta 0,57/kpl4,07/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraasteHinta 1,85/kpl10,88/kg
- K-Menu emmentaljuustoraaste 250gHinta 2,29/kpl9,16/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,0(11 arviota)
- 30 - 60 min3,5(10 arviota)
- 30 - 60 min3,9(84 arviota)
- 30 - 60 min4,1(64 arviota)
- 30 - 60 min2,4(26 arviota)
- 30 - 60 min4,2(44 arviota)
- 30 - 60 min4,1(641 arviota)
- 30 - 60 min3,8(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (67 arviota)
- HK10 kuukautta sittenTällä onnistuin. Hyvä rapea ja ohut pohja 😍
- Nn1 vuosi sittenIhan hyvä pohja, lisäsin minäkin suolaa.
- hungrygirl5 vuotta sittenSuosittelen laittamaan suolaa enemmän taikinaan. Muuten hyvä resepti!
- Kathy5 vuotta sittenHyvä resepti. Kiitos
- Herkuttelija6 vuotta sittenOllaan tehty jo monesti tätä reseptiä. Maistuu jokaiseen hetkeen :)
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenHiiri, 2 tl kuivahiivaa riittää, sillä taikinanestettä on vain 2 dl.
- hiiri9 vuotta sittenTuleeko kuivahiivaa todella vain 2 teelusikkaa?