• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kummipojan jauhelihapizza, pellillinen

Kummipojan jauhelihapizza, pellillinen
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 168 kcal / 100 g

Ainekset

n. 8 palaa

Pohja

    • 2dlvettä
    • 2tlkuivahiivaa
    • 1/2tlsuolaa
    • n. 4dlvehnäjauhoja
    • 1rkloliiviöljyä

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos ja suola veteen. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Painele tai kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. (Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan.) Nosta pizzapohja pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia liinalla peitettynä.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli pehmenemään. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  4. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta ananakset. Levitä tomaattipastakastike tasaisesti pohjalle. Levitä jauhelihaseos, katkaravut ja ananakset pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 168 kcal702 kJ
  • Proteiinia10,7 g
  • Hiilihydraatteja13,5 g
  • Rasvaa7,84 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Kuluttajapalvelu4.1.2016

    Hiiri, 2 tl kuivahiivaa riittää, sillä taikinanestettä on vain 2 dl.

  • hiiri4.1.2016

    Tuleeko kuivahiivaa todella vain 2 teelusikkaa?