Juustoinen kaali-jauhelihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustoinen kaali-jauhelihapata

Juustoinen kaali-jauhelihapata on helppo valmistaa. Sulatejuusto tekee siitä mehevän ja maukkaan. N. 2,20€/annos*.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 117 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgkaalia
    • 1pkt(400 g)nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklmeiramia tai oreganoa
    • n. 1 1/2tlsuolaa
    • 3/4tlmustapippuria
    • 1pkt(250 g)Valio Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakas tai
    • sipuli-ruohosipuli

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kaali veitsellä tai juustohöylällä mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistokasarissa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Lisää kaalisuikaleet muutamassa erässä jauhelihan joukkoon. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Paloittele juusto pataan ja anna sen sulaa. Tarjoa puolukoiden ja leivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 117 kcal490 kJ
  • Proteiinia7,59 g
  • Hiilihydraatteja2,56 g
  • Rasvaa8,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka valkokaali pala pakattu
    Pirkka valkokaali pala pakattu
    2,99/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    12,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jauheliha nauta/sika kg
    Jauheliha nauta/sika kg
    7,99/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen nauta-sika jauheliha 20% 400g
    Pirkka suomalainen nauta-sika jauheliha 20% 400g
    5,502 kpl
    2,89/kpl7,23/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,20/kpl1,79/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka meirami 5g
    Pirkka meirami 5g
    0,59/kpl118,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Meirami 5g pussi mauste
    Meira Meirami 5g pussi mauste
    0,62/kpl124,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Meirami 7g tölkki mauste
    Meira Meirami 7g tölkki mauste
    1,10/kpl157,14/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Himalajan karkea kristallisuola 500g
    Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    2,85/kpl11,40/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 46 arvostelua
  • Minde18.7.2017

    Lisäsin kasvisfondia, valkosipulia ja 3 dl vettä. Haudutin 40 minuuttia. Toimii.

  • Mama 22.2.2017

    Aivan ihanaa, tein 4 viikkona 4 kertaa ja ei kyllästy millään! Siis niin hyvää kuin olla voi, puolukkahillon kanssa pisteltiin menemään ja ei jäänyt kertaakaan kasarinpohjalle niin ettei ois jaksanut syödä loppuun :D

  • nainen7710.12.2016

    ei sovi minun vatsalle yhtään....!

  • Haba22.3.2016

    Todella hyvää ja maukasta.

  • Anne19.3.2016

    Ihme, ettei mitään nestettä lisätä. Ei tule juurikaan rasvaa eikä nestettä paikallisesta edullisemmastakaan jauhelihasta.

  • Kuluttajapalvelu26.11.2015

    Opiskelija, kaalilaatikon voi tietenkin tehdä perinteiseen tapaan myös ilman juustoa. Tässä linkki reseptihausta löytyvään reseptiin: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kaalilaatikko/.

  • Opiskelija25.11.2015

    Onhan tuo halpaa jos varastaa juuston ja mausteet