Juustoinen kaali-jauhelihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustoinen kaali-jauhelihapata

Juustoinen kaali-jauhelihapata on helppo valmistaa. Sulatejuusto tekee siitä mehevän ja maukkaan. N. 2,20€/annos*.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 117 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgkaalia
    • 1pkt(400 g)nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklmeiramia tai oreganoa
    • n. 1 1/2tlsuolaa
    • 3/4tlmustapippuria
    • 1pkt(250 g)Valio Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakas tai
    • sipuli-ruohosipuli

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kaali veitsellä tai juustohöylällä mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistokasarissa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Lisää kaalisuikaleet muutamassa erässä jauhelihan joukkoon. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Paloittele juusto pataan ja anna sen sulaa. Tarjoa puolukoiden ja leivän kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 117 kcal490 kJ
  • Proteiinia 7,59 g
  • Hiilihydraatteja2,56 g
  • Rasvaa8,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka valkokaali pala pakattu
    Pirkka valkokaali pala pakattu
    2,59/kpl
    2,59/kg
  • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    12,90/kg
    12,90/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,14/kpl
    1,25/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Salottisipuli ulkomainen
    4,95/kg
    4,95/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Pirkka meirami 5g
    0,59/kpl
    118,00/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Meira Meirami 5g pussi mauste
    0,62/kpl
    124,00/kg
  • Santa Maria meirami 8g
    Santa Maria meirami 8g
    1,59/kpl
    198,75/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
    0,65/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl
    4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl
    26,00/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    7,29/kpl
    20,25/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,89/kpl
    32,96/kg
  • Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    2,85/kpl
    11,40/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 81 arvostelua
  • kyrni17.5.2021

    On hyvää, mutta videossa ei ruskista jauhelihaa. Siitä sitä makua juuri tulee vaikka toisin väittää. Harmaa keitetty jauheliha on ihan hirveää.

  • Maaret 24.1.2021

    Nam nam ja vielä kerran nam, laitan vielä uuniin muhimaan tunnin ajaksi. Sopii erinomaisesti pakastettavaksi.

  • Minde18.7.2017

    Lisäsin kasvisfondia, valkosipulia ja 3 dl vettä. Haudutin 40 minuuttia. Toimii.

  • Mama 22.2.2017

    Aivan ihanaa, tein 4 viikkona 4 kertaa ja ei kyllästy millään! Siis niin hyvää kuin olla voi, puolukkahillon kanssa pisteltiin menemään ja ei jäänyt kertaakaan kasarinpohjalle niin ettei ois jaksanut syödä loppuun :D

  • nainen7710.12.2016

    ei sovi minun vatsalle yhtään....!

  • Haba22.3.2016

    Todella hyvää ja maukasta.

  • Anne19.3.2016

    Ihme, ettei mitään nestettä lisätä. Ei tule juurikaan rasvaa eikä nestettä paikallisesta edullisemmastakaan jauhelihasta.

  • Kuluttajapalvelu26.11.2015

    Opiskelija, kaalilaatikon voi tietenkin tehdä perinteiseen tapaan myös ilman juustoa. Tässä linkki reseptihausta löytyvään reseptiin: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kaalilaatikko/.

  • Opiskelija25.11.2015

    Onhan tuo halpaa jos varastaa juuston ja mausteet