Juustoinen kaali-jauhelihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustoinen kaali-jauhelihapata

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Juustoinen kaali-jauhelihapata on helppo valmistaa. Sulatejuusto tekee siitä mehevän ja maukkaan.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 1 kg
 
kaalia
tai
1 pkt (400 g)
 
 
nauta-sikajauhelihaa
tai
sika-nautajauhelihaa
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1 rkl
 
meiramia tai oreganoa
tai
n. 1 1/2 tl
 
suolaa
tai
3/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 pkt (250 g)
 
tai
 
sipuli-ruohosipuli
tai

Ravintosisältö

Energia
477 kJ / 115 kcal
Rasva
7,7 g
josta tyydyttynyttä
3,9 g
Hiilihydraatit
3,2 g
josta sokereita
3 g
Proteiini
7,3 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Leikkaa kaali veitsellä tai juustohöylällä mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistokasarissa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Lisää kaalisuikaleet muutamassa erässä jauhelihan joukkoon. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Paloittele juusto pataan ja anna sen sulaa. Tarjoa puolukoiden ja leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Santa Maria meirami 4g
    Hinta 0,67/kpl
    167,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Valio Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    Hinta 3,39/kpl
    13,56/kg
  • Keräkaali
    Hinta n. 1,81/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300g
    Hinta 2,79/kpl
    9,30/kg
  • Atria Possu-Nauta Jauheliha 300 g
    Hinta 2,99/kpl
    9,97/kg
  • K-Menu sika-nauta jauheliha 300g
    Hinta 1,69/kpl
    5,63/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Hinta 0,55/kpl
    110,00/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Hinta 0,61/kpl
    122,00/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (100 arviota)

  • Sarkkuli
    11 kuukautta sitten
    Meidän perheen jokakeväinen ja kesäinen suosikki! Teen tuplat koska tämä on vaan niiiiin hyvää!
  • Rusina
    1 vuosi sitten
    Muuten kiva resepti mutta neste puuttuu kokonaan ohjeesta.
  • Marika
    1 vuosi sitten
    Täydellistä, nam. 4 vuotias suostui syömään ekan kerran kaalia ja sanoi anna lisää . Todella hyvää, tulee olemaan meidän perheen joka viikkoinen ruoka.
  • kyrni
    3 vuotta sitten
    On hyvää, mutta videossa ei ruskista jauhelihaa. Siitä sitä makua juuri tulee vaikka toisin väittää. Harmaa keitetty jauheliha on ihan hirveää.
  • Maaret
    3 vuotta sitten
    Nam nam ja vielä kerran nam, laitan vielä uuniin muhimaan tunnin ajaksi. Sopii erinomaisesti pakastettavaksi.
  • Minde
    6 vuotta sitten
    Lisäsin kasvisfondia, valkosipulia ja 3 dl vettä. Haudutin 40 minuuttia. Toimii.
  • Mama
    7 vuotta sitten
    Aivan ihanaa, tein 4 viikkona 4 kertaa ja ei kyllästy millään! Siis niin hyvää kuin olla voi, puolukkahillon kanssa pisteltiin menemään ja ei jäänyt kertaakaan kasarinpohjalle niin ettei ois jaksanut syödä loppuun :D
  • nainen77
    7 vuotta sitten
    ei sovi minun vatsalle yhtään....!
  • Haba
    8 vuotta sitten
    Todella hyvää ja maukasta.
  • Anne
    8 vuotta sitten
    Ihme, ettei mitään nestettä lisätä. Ei tule juurikaan rasvaa eikä nestettä paikallisesta edullisemmastakaan jauhelihasta.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Opiskelija, kaalilaatikon voi tietenkin tehdä perinteiseen tapaan myös ilman juustoa. Tässä linkki reseptihausta löytyvään reseptiin: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kaalilaatikko/.
  • Opiskelija
    8 vuotta sitten
    Onhan tuo halpaa jos varastaa juuston ja mausteet