
Ruokaisa makaronilaatikko
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Makaronilaatikko on arjen helppoa perusruokaa, josta riittää useammallekin päivälle.
Ainekset
8 annosta
1 ps (400 g) | tai |
2 l | vettä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
400 g | Pirkka naudan jauhelihaa (10 %) tai |
1 (150 g) | sipuli tai |
1 (150 g) | paprika tai |
1 | tai |
3 tl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 tl | kokonaisia maustepippureita tai |
150 g | tai |
Munamaito | |
---|---|
3 | kananmunaa tai |
1 l | kevytmaitoa tai |
1 tl | suolaa tai |
(ruiskorppujauhoja) tai |
Valmistus
yli 60 min
Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on noin 8 minuuttia. Siivilöi makaronit ja kaada takaisin kattilaan.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan muutamassa erässä. Hienonna kuorittu sipuli ja kuutioi paprika. Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja anna niiden kuullottua. Sekoita joukkoon fondi. Mausta pizzamausteella, mustapippurilla ja huhmaressa hienonnetuilla maustepippureilla.
Kumoa lihaseos kattilaan. Sekoita makaronin ja juustoraasteen kanssa. Kaada seos tilavaan (3 l) uunivuokaan.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. (Ripottele päälle ruiskorppujauhoja.)
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa ruokaisa makaronilaatikko salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(163 arvostelua)
- yli 60 min4,1(59 arvostelua)
- 30 - 60 min4,9(18 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(389 arvostelua)
- yli 60 min4,6(60 arvostelua)
- yli 60 min3,8(976 arvostelua)
- yli 60 min4,7(93 arvostelua)
- yli 60 min3,9(82 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (53 arvostelua)
- T13 päivää sittenMiksi kaataa jauhelihat ensin kattilaan ja sitten isoon vuokaan? Suoraan vuokaan vain ja sekoitus. Ihan turha välivaihe, koskee makaronilaatikkoa.
- Kyllä4 vuotta sittenKyllä
- jimi4 vuotta sittenon
- Katri Melbournesta6 vuotta sittenParasta just nyt! Olen tehnyt tämän makaronilaatikon reseptin mukaan useita kertoja, välillä sekaan laitetaan savujuustoja, välillä runsaasti valkosipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Aina maistuu :)