
Ruokaisa makaronilaatikko
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Makaronilaatikko on arjen helppoa perusruokaa, josta riittää useammallekin päivälle.
Ainekset
8 annosta
- 1 ps (400 g) Pirkka tummia makaroneja
- 2 l vettä
- 1 1/2 tl suolaa
- 400 g Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1 (150 g) sipuli
- 1 (150 g) paprika
- 1 Knorr Fond "du Chef" liha- tai kasvisannosfondi
- 3 tl Pirkka pizzamaustetta
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl kokonaisia maustepippureita
- 150 g Pirkka leppäsavujuustoa raastettuna
Munamaito
- 3 kananmunaa
- 1 l kevytmaitoa
- 1 tl suolaa
- (ruiskorppujauhoja)
Ravintosisältö
- Energia504 kJ / 121 kcal
- Rasva4,3 g
- josta tyydyttynyttä2 g
- Hiilihydraatit11,3 g
- josta sokereita2,7 g
- Proteiini8,3 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on noin 8 minuuttia. Siivilöi makaronit ja kaada takaisin kattilaan.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan muutamassa erässä. Hienonna kuorittu sipuli ja kuutioi paprika. Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja anna niiden kuullottua. Sekoita joukkoon fondi. Mausta pizzamausteella, mustapippurilla ja huhmaressa hienonnetuilla maustepippureilla.
- Kumoa lihaseos kattilaan. Sekoita makaronin ja juustoraasteen kanssa. Kaada seos tilavaan (3 l) uunivuokaan.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. (Ripottele päälle ruiskorppujauhoja.)
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa ruokaisa makaronilaatikko salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen tumma makaroni 400 gHinta 0,65/kpl1,63/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Knorr FOND DU CHEF Naudanliha-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka pizzamauste 10gHinta 0,59/kpl59,00/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Pysyvästi edullinenArla kevytmaito 1l luomuHinta 1,19/kpl1,19/l
- Myllyn Paras Makaroni 400gHinta 0,49/kpl1,22/kg
- Torino täysjyvä makaroni 400gHinta 1,29/kpl3,23/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%Hinta 5,75/kpl14,38/kg
- Atria parempi nauta jauheliha 10% 400gHinta 4,95/kpl12,38/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,82/kpl5,49/kg
- Pirkka Nautafondi 180mlHinta 3,25/kpl18,06/l
- Touch of Taste lihafondi 180ml luomuHinta 4,85/kpl26,94/l
- Meira Pizzamauste 10g pussiHinta 0,59/kpl59,00/kg
- Santa Maria pizzamauste 12gHinta 1,15/kpl95,83/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Hertta Gourmet Kadaka savujuusto 300gHinta 5,45/kpl18,17/kg
- Kuusamon savujuusto 325gHinta 7,69/kpl23,66/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Juustoportti vapaan lehmän kevytmaito 1lHinta 1,65/kpl1,65/l
- Valio vapaan lehmän kevytmaito 1lHinta 1,35/kpl1,35/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(76 arviota)
- yli 60 min3,9(87 arviota)
- yli 60 min4,6(107 arviota)
- Videoyli 60 min4,4(75 arviota)
- 30 - 60 min3,9(60 arviota)
- yli 60 min3,7(63 arviota)
- yli 60 min3,5(12 arviota)
- 30 - 60 min3,8(219 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (73 arviota)
- Masa9 kuukautta sittenOikein hyvä resepti,menee ilman juustoakin.🤌🏽
- T2 vuotta sittenMiksi kaataa jauhelihat ensin kattilaan ja sitten isoon vuokaan? Suoraan vuokaan vain ja sekoitus. Ihan turha välivaihe, koskee makaronilaatikkoa.
- Kyllä6 vuotta sittenKyllä
- jimi6 vuotta sittenon
- Katri Melbournesta8 vuotta sittenParasta just nyt! Olen tehnyt tämän makaronilaatikon reseptin mukaan useita kertoja, välillä sekaan laitetaan savujuustoja, välillä runsaasti valkosipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Aina maistuu :)