• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ruokaisa makaronilaatikko

Makaronilaatikko on arjen helppoa perusruokaa, josta riittää useammallekin päivälle.
Ruokaisa makaronilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 496 kcal / annos (350g)

Ainekset

8 annosta
    • 2lvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1(150 g)sipuli
    • 1(150 g)paprika
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha- tai kasvisannosfondi
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 1/2tlkokonaisia maustepippureita
    • 150gPirkka leppäsavujuustoa raastettuna

Munamaito

    • 3kananmunaa
    • 1lkevytmaitoa
    • 1tlsuolaa
    • (ruiskorppujauhoja)

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on noin 8 minuuttia. Siivilöi makaronit ja kaada takaisin kattilaan.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan muutamassa erässä. Hienonna kuorittu sipuli ja kuutioi paprika. Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja anna niiden kuullottua. Sekoita joukkoon fondi. Mausta pizzamausteella, mustapippurilla ja huhmaressa hienonnetuilla maustepippureilla.
  3. Kumoa lihaseos kattilaan. Sekoita makaronin ja juustoraasteen kanssa. Kaada seos tilavaan (3 l) uunivuokaan.
  4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. (Ripottele päälle ruiskorppujauhoja.)
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa ruokaisa makaronilaatikko salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 496 kcal2 070 kJ
  • Proteiinia36 g
  • Hiilihydraatteja45 g
  • Rasvaa18,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8
  • Katri Melbournesta30.9.2016

    Parasta just nyt! Olen tehnyt tämän makaronilaatikon reseptin mukaan useita kertoja, välillä sekaan laitetaan savujuustoja, välillä runsaasti valkosipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Aina maistuu :)