Makkara-perunagratiini
Makkara-perunagratiini on maukas uuniruoka lihalla ja vihanneksilla - unohtamatta tietenkään suussasulavaa juustoa. Koristele gratiini lopuksi basilikalla.
5 annostayli 60 min473 kcal / annos (350g)
Ainekset
5 annosta
- 8-10(n. 800 g)Pirkka perunaa (keltainen tai punainen pussi)
- 2(200 g)Pirkka porkkanaa
- 1(120 g)sipuli
- 1rklöljyä
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1tlk(390 g)Pirkka tomaatti-basilikapastakastiketta
- 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
- 1pkt(500 g)lihaisaa lenkkimakkaraa
- 2-3dl(100-150 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Koristeeksi
- tuoretta basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kuoritut perunat noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi myös porkkanat ja sipuli.
- Levitä perunat, porkkanat ja sipulit laakeaan uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Kypsennä 200 asteessa 35-40 minuuttia.
- Ota vuoka uunista. Levitä juuresten päälle pastakastike ja ripottele päälle hienonnettua basilikaa.
- Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa se noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet vuokaan pastakastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja oliivit. Nosta vuoka takaisin uuniin ja kypsennä edelleen 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Koristele basilikalla.
Katso video
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 473 kcal1 970 kJ
- Proteiinia 17,5 g
- Hiilihydraatteja37,1 g
- Rasvaa24,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi