Munakoisogratiini
Mehevän herkullinen munakoisogratiini valmistuu helposti. Gratiini toimii kasviruokana sellaisenaan tai liharuokien, esimerkiksi lampaan lisäkkeenä.
8 annostayli 60 min180 kcal / annos (175g)
Ainekset
8 annosta
- 2(n. 800 g)munakoisoa
- suolaa
- öljyä
- 2tlk(à 390 g)tomaattipastakastiketta
- 2rklvehnäjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisojen päälle suolaa ja "itketä" viipaleita noin 30 minuuttia, jotta munakoisoista poistuu hieman ylimääräistä nestettä. Huuhdo munakoisot kylmällä vedellä ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla.
- Ruskista munakoisoviipaleet rasvassa molemmin puolin.
- Kokoa gratiini lasagnevuokaan lasagnen tapaan. Levitä pohjalle kerros pastakastiketta ja kerros munakoisoviipaleita. Lusikoi munakoisojen päälle pastakastiketta. Ripottele päälle noin 1/2 rkl vehnäjauhoja ja noin 1/2 dl juustoraastetta. Tee loput kerrokset samoin. Päällimmäiseksi tulee kastiketta ja juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lammasruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvisruokana.
Kategoriat
Ruokalajit Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 175g100 g
- 180 kcal753 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi