• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Munakoisogratiini

Mehevän herkullinen munakoisogratiini valmistuu helposti. Gratiini toimii kasviruokana sellaisenaan tai liharuokien, esimerkiksi lampaan lisäkkeenä.
Munakoisogratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (175g)

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisojen päälle suolaa ja "itketä" viipaleita noin 30 minuuttia, jotta munakoisoista poistuu hieman ylimääräistä nestettä. Huuhdo munakoisot kylmällä vedellä ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla.
  2. Ruskista munakoisoviipaleet rasvassa molemmin puolin.
  3. Kokoa gratiini lasagnevuokaan lasagnen tapaan. Levitä pohjalle kerros pastakastiketta ja kerros munakoisoviipaleita. Lusikoi munakoisojen päälle pastakastiketta. Ripottele päälle noin 1/2 rkl vehnäjauhoja ja noin 1/2 dl juustoraastetta. Tee loput kerrokset samoin. Päällimmäiseksi tulee kastiketta ja juustoraastetta.
  4. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lammasruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvisruokana.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua