• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Makkaragratiini

Sipulinen makkaragratiini on helppo tehdä. N. 2,60€/annos*.
Makkaragratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 143 kcal / 100 g

Ainekset

n. 4 annosta
    • 1/2dljuoksevaa rasvaseosta
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 4kananmunaa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1dl(50 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
    • 1pkt(580 g)HK Sininen lenkkimakkaraa
    • 2-3(250 g)sipulia
    • 1rklöljyä

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito samalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon munat yksitellen. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla basilikalla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  2. Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi lohkoiksi ja makkara noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä sipulit ja makkarat matalaan, laakeaan uunivuokaan. Kääntele joukkoon öljy.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista ja levitä juustokastike sipuli- makkaraseoksen päälle. Kypsennä edelleen 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Lohko tomaatit ja hienonna herneenversot. Levitä ne kypsän makkaravuoan pinnalle. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 143 kcal597 kJ
  • Proteiinia5,98 g
  • Hiilihydraatteja6,23 g
  • Rasvaa10,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5