Makkaraperunat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Makkaraperunat ovat koko perheen suosikki. Mausta annos kunnon lusikallisella valkosipulimajoneesia.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
1 ps (1 kg) | tai |
1 pkt (400 g) | tai |
Valkosipulimajoneesi | |
---|---|
1/2 prk | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
Lisäksi | |
1 (100 g) | tai |
tai |
Valmistus
alle 30 min
Levitä ranskalaiset leivinpaperin päälle uunipellille ja paista niitä ensin 225 asteessa 10 minuuttia.
Kuori uunimakkara ja leikkaa se paloiksi. Käännä perunat lastalla ja lisää sitten makkarapalat. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
Mittaa majoneesi kulhoon ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Hienonna punasipuli.
Jaa makkaraperunat annoksiksi ja annostele päälle majoneesia, ketsuppia ja hienonnettua punasipulia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,1(13 arvostelua)
- yli 60 min3,7(53 arvostelua)
- alle 30 min3,8(98 arvostelua)
- alle 30 min4,6(208 arvostelua)
- alle 30 min3,3(45 arvostelua)
- alle 30 min3,3(17 arvostelua)
- alle 30 min4,4(22 arvostelua)
- alle 30 min3,5(2 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (115 arvostelua)
- Jukka Taalasmaa3 vuotta sittenKiitos vastauksesta isi, mutta en valitettavasti omista uunia joten voinko käyttää mikroa sulattamisessa? Ja minkä merkkistä sinappia suosittelette??? Käykö koti sinappi vai jokin muu??!?!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJukka Taalasmaa, reseptin mukaan valmistettu annos on suunniteltu kypsennettäväksi uunissa. Voit kokeilla esimerkiksi Pirkka-sarjaan kuuluvia sinappeja, kuten Pirkka mietoa sinappia.
- Jukka Taalasmaa3 vuotta sittenVoiko käyttää jotain muuta kuin uuunia? Voiko vaikkappa käyttää mikroa sulattamisessa? Ja onko myös laillista käyttää sinappia viimeisessä vaihessa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJukka Taalasmaa, makkaraperunat on parasta valmistaa uunissa tai esimerkiksi rasvakeittimessä. Annoksen voi toki maustaa myös sinapilla.
- Rane693 vuotta sittenrjäh,,,maistuupi tyä ukolle periantai iltana,,,kjeh!!!
- juho5 vuotta sittenmikä astija olisi paras johon voin asetella uuni makkarat, ketsupin, majoneesin ja ranskan-perunat??????? millä laitan hienonnetun sipulin ? eikai se mene myös uuniin`?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJuho, uunissa paistamisen jälkeen makkaraperunat voi tarjota esimerkiksi lautaselta. Annoksiin voi sitten lisätä valkosipulimajoneesia, ketsuppia sekä raakaa punasipulia. Sipulia ei siis ole tarkoitus kypsentää.
- irene5 vuotta sittentäytyykö uunia lämmittää kuinka kauan ennen kuin laitan ranskan perunat sinne sulamaan? entäpä makkarat? pitääkö ne paistaa eri aikaan``????
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenIrene, ennen paistamista uunin kannattaa antaa lämmetä noin 10 minuuttia tai kunnes se saavuttaa 225 asteen lämmön. Tarkoitus on laittaa kuumaan uuniin ensin ranskanperunat paistumaan 10 minuutiksi, lisätä sen jälkeen mukaan myös makkarat ja jatkaa paistamista vielä 10 minuuttia.