Makkaraperunat
Makkaraperunat ovat koko perheen suosikki. Mausta annos kunnon lusikallisella valkosipulimajoneesia. Noin 0,90€/annos.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1ps(1 kg)K-Menu ranskanperunoita
- 1pkt(400 g)K-Menu uunimakkara
Valkosipulimajoneesi
- 1/2prkK-Menu majoneesia
- 2valkosipulinkynttä
Lisäksi
- 1(100 g)Pirkka punasipuli
- ketsuppia
Valmistus
alle 30 min- Levitä ranskalaiset leivinpaperin päälle uunipellille ja paista niitä ensin 225 asteessa 10 minuuttia.
- Kuori uunimakkara ja leikkaa se paloiksi. Käännä perunat lastalla ja lisää sitten makkarapalat. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
- Mittaa majoneesi kulhoon ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Hienonna punasipuli.
- Jaa makkaraperunat annoksiksi ja annostele päälle majoneesia, ketsuppia ja hienonnettua punasipulia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kiitos vastauksesta isi, mutta en valitettavasti omista uunia joten voinko käyttää mikroa sulattamisessa? Ja minkä merkkistä sinappia suosittelette??? Käykö koti sinappi vai jokin muu??!?!
Jukka Taalasmaa, reseptin mukaan valmistettu annos on suunniteltu kypsennettäväksi uunissa. Voit kokeilla esimerkiksi Pirkka-sarjaan kuuluvia sinappeja, kuten Pirkka mietoa sinappia.
Voiko käyttää jotain muuta kuin uuunia? Voiko vaikkappa käyttää mikroa sulattamisessa? Ja onko myös laillista käyttää sinappia viimeisessä vaihessa?
Jukka Taalasmaa, makkaraperunat on parasta valmistaa uunissa tai esimerkiksi rasvakeittimessä. Annoksen voi toki maustaa myös sinapilla.
rjäh,,,maistuupi tyä ukolle periantai iltana,,,kjeh!!!
mikä astija olisi paras johon voin asetella uuni makkarat, ketsupin, majoneesin ja ranskan-perunat??????? millä laitan hienonnetun sipulin ? eikai se mene myös uuniin`?
Juho, uunissa paistamisen jälkeen makkaraperunat voi tarjota esimerkiksi lautaselta. Annoksiin voi sitten lisätä valkosipulimajoneesia, ketsuppia sekä raakaa punasipulia. Sipulia ei siis ole tarkoitus kypsentää.
täytyykö uunia lämmittää kuinka kauan ennen kuin laitan ranskan perunat sinne sulamaan? entäpä makkarat? pitääkö ne paistaa eri aikaan``????
Irene, ennen paistamista uunin kannattaa antaa lämmetä noin 10 minuuttia tai kunnes se saavuttaa 225 asteen lämmön. Tarkoitus on laittaa kuumaan uuniin ensin ranskanperunat paistumaan 10 minuutiksi, lisätä sen jälkeen mukaan myös makkarat ja jatkaa paistamista vielä 10 minuuttia.