Nyhtöpossu
Nyhtöpossun valmistus on helppoa. Varaa kypsentämiseen aikaa ja tarjoa mehevä nyhtöpossu Cola-BBQ-kastikkeen kanssa. Säädä tulisuus makusi mukaan. Noin 1,75€/annos*
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 1,1kgporsaan suolalapaa (esim. Tamminen)
- 1(100 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1lkiehuvaa vettä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlkokonaisia mustapippureita
Kastike
- 1dlkolajuomaa
- 1dlketsuppia
- 1-1 1/2rklPirkka srirachakastiketta
- 2 1/2rklPirkka balsamiviinietikkaa
- 1rklruokosokeria
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlpaprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja lohko sipuli. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Pane suolalapa uunivuokaan ja lisää sipuli ja valkosipuli. Mittaa astiaan kiehautettu vesi niin, että liha melkein peittyy. Mausta liemi suolalla ja mustapippurilla.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa ensin noin tunti, kunnes lihan pinta ruskistuu. Laske lämpötila 150-asteeseen ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä vielä 2-3 tuntia kunnes liha on hajoavan kypsää.
- Anna jäähtyä liemessään noin puoli tuntia. Nosta liha liemestään, poista luu, rasva ja nahka. Revi liha kahden haarukan avulla nyhtöpossuksi.
- Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kastike revityn possun joukkoon ja tarjoa esimerkiksi leivän täytteenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Laitetaanko sipulia ja valkosipulia suoraan kiehuvaan veteen? Poistetaanko tämä liemi kun liha on kypsä?
Tina, sipuli ja valkosipuli lisätään lihan kanssa pataan. Hautuneet sipulit ja valkosipulit voi halutessaan tarjota lihan kanssa. Reseptiä on nyt päivitetty näiltä osin helpommn luettavaksi.