MämmijäätelöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mämmijäätelö

Itse tehty mämmijäätelö on helppo valmistaa kermasta ja kondensoidusta maidosta. Et tarvitse jäätelökonetta! Tarjoa raikkaan mango-granaattiomenasalsan kanssa. Noin 1,30€/annos*

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 2prk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1prk(397 g)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
    • 1tlPirkka vaniljasokeria
    • 1 1/2dl(200 g)mämmiä
    • 2rklsitruunanmehua

Mango-granaattiomenasalsa

    • 1/2(150 g)granaattiomenaa
    • 1/2dlsitruunamelissanlehtiä hienonnettuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • n. 1tlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista jäätelö tarjoamista edeltävänä päivänä. Vaahdota kerma kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon lopuksi mämmi ja 2 rkl puristettua sitruunanmehua. Siirrä jäätelömassa pakastusta kestävään astiaan, peitä kannella ja anna pakastua yön yli.
  2. Poista kivi mangosta leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Leikkaa mangon puolikkaisiin ristikko terävällä veitsellä lähes kuoreen saakka. Käännä puolikkaat kuoren puolelta sisäänpäin ja leikkaa terävällä veitsellä kuutiot irti. Kuori ja paloittele talteen myös kiven ympärille jäänyt mangon hedelmäliha.
  3. Lohko granaattiomena ja irroittele siemenet. Sekoita salsan ainekset keskenään, lisää sokeria makusi mukaan. Salsa saa jäädä raikkaaksi, sillä jäätelö on makeaa.
  4. Nosta jäätelö huoneenlämpöön 15-30 minuuttia ennen tarjoamista ja ota jäätelökauhalla palloja. Tarjoa mämmijäätelö mango-granaattiomenasalsan kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu