• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mämmikakku

Mämmikakussa yhdistyy mämmin maltaisuus, kerman täyteläisyys ja sitruunan sekä appelsiinin raikkaus. N. 0,45 €/annos.
Mämmikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 202 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

    • 5liivatelehteä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1prk(200 g)Valio maustettua rahkaa, sitruuna
    • 1/2dlsokeria
    • 350g(n. 3 dl)mämmiä
    • 1/4dlappelsiinitäysmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella. Sulata rasva. Sekoita rasva ja mehu keksimurujen kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Ota seoksesta vajaa 1 dl erilleen ja sekoita loppuosaan mämmi.
  3. Kiehauta appelsiinitäysmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana mämmiseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
  4. Sekoita mämmiseos ja kerma-rahkaseos huolimattomasti keskenään. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele vadin reunat halutessasi koristerakeilla, suklaamunilla tai kumkvateilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 202 kcal843 kJ
  • Proteiinia3,51 g
  • Hiilihydraatteja20,3 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19