Mämmikakku
Mämmikakussa yhdistyy mämmin maltaisuus, kerman täyteläisyys ja sitruunan sekä appelsiinin raikkaus. N. 0,45 €/annos.
12 annostayli 60 min202 kcal / annos (80g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 150g(10 kpl)Pirkka digestivekeksejä
- 50gPirkka voita
- 1/4dlappelsiinitäysmehua
Täyte
- 5liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(200 g)Valio maustettua rahkaa, sitruuna
- 1/2dlsokeria
- 350g(n. 3 dl)mämmiä
- 1/4dlappelsiinitäysmehua
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella. Sulata rasva. Sekoita rasva ja mehu keksimurujen kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Ota seoksesta vajaa 1 dl erilleen ja sekoita loppuosaan mämmi.
- Kiehauta appelsiinitäysmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana mämmiseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
- Sekoita mämmiseos ja kerma-rahkaseos huolimattomasti keskenään. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele vadin reunat halutessasi koristerakeilla, suklaamunilla tai kumkvateilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per annos 80g100 g
- 202 kcal843 kJ
- Proteiinia 3,51 g
- Hiilihydraatteja20,3 g
- Rasvaa11,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi