• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaajuustokakku ja marjakastike

Hyydytettävä suklaajuustokakku on juhlava tarjottava moneen makuun. Kakku saa raikkautta kauniin punaisesta marjakastikkeesta.
Suklaajuustokakku ja marjakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 400 kcal / annos (135g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

Marjakastike

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata rasva ja lisää se muruihin.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22-23 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen.
  4. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Sekoita vaniljakastike sähkövatkaimella suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon myös turkkilainen jogurtti ja sokeri.
  5. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.
  6. Keitä vadelmia, vettä ja sokeria 2 minuuttia. Lisää mansikat ja anna niiden sulaa. Soseuta marjakastike sauvasekoittimella ja paseeraa se siivilän läpi sileäksi.
  7. Suklaakoristeiden valmistus: Sulata paloiteltua suklaata mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Levitä suklaa vajaan sentin kerrokseksi tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia. Veistä suklaasta lastuja kuorimaveitsellä.
  8. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakun keskusta suklaalastuilla. Tarjoa lisäksi marjakastiketta.

Ravintosisältö perannos 135g100 g

  • 400 kcal1 660 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15
  • Nam17.3.2016

    Todella hyvää, pohjaan vain ei sovi kaakaojauhe, joten jätin sen pois toisella kertaa ja korvasin puolet kekseistä dominoilla

  • Kuluttajapalvelu5.1.2016

    Uusavuton, vaniljakastike lisätään vaahdottamatta ja kerma vaahdotettuna. :)

  • Uusavuton5.1.2016

    Hei! Typerä kysymys, mutta vaahdotetaanko vaniljakastike jo ennen tuorejuustoon lisäämistä?