Hyppää sisältöön
Suklaajuustokakku ja marjakastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaajuustokakku ja marjakastike

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Täyteläinen suklaajuustokakku hurmaa suklaan ystävät. Pirteä marjakastike ja jogurtti tuovat kakkuun raikkautta. Koristele juustokakku sesongin marjoilla.
  • Laktoositon

Ainekset

12 annosta

Täyte

Marjakastike

Koristeeksi

Ravintosisältö

  • Energia
    1 117 kJ / 267 kcal
  • Rasva
    17,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    10,4 g
  • Hiilihydraatit
    23,1 g
  • josta sokereita
    17,4 g
  • Proteiini
    3,9 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata voi ja sekoita se keksiseokseen. Nosta tuorejuustot pöydälle, jotta ne eivät ole ihan jääkaappikylmiä.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (⌀ 20 cm) leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota kerma.
  4. Paloittele suklaa ja sulata kattilassa miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  5. Sekoita suklaa toisen tuorejuuston joukkoon. Lisää toinen tuorejuusto. Sekoita massaan myös turkkilainen jogurtti, sokeri sekä kermavaahto.
  6. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat.
  7. Lisää liivate-vesiseos täytteen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.
  8. Keitä vadelmia, vettä ja sokeria 2 minuuttia. Lisää mansikat ja anna niiden sulaa. Soseuta marjakastike sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi sileäksi.
  9. Irrota kakku vuoasta ja koristele marjoilla. Tarjoa kakku marjakastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (325 arviota)

  • LeenaP
    1 vuosi sitten
    Miten tämä on laktoositon, jos siinä on (normaalia) voita?
  • ?
    1 vuosi sitten
    Voiko tämän pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    ? Suklaajuustokakun voi kyllä pakastaa. Pakastettu kakku kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin, esim. edellisenä iltana.
  • Herkuttelija
    1 vuosi sitten
    Hyvä kakku, mutta menee enemmän tervellisyys kakun puoleen.
  • Syntymäpäiväkakku
    2 vuotta sitten
    Erittäin hyvä kakku!
  • Pittypathamilton
    2 vuotta sitten
    Oikein hyvä resepti, kyllä tuli hyvää!
  • Synttärikakku
    2 vuotta sitten
    Tosi hyvä resepti ! Helposti onnistui vaikka ei ennen ollut juustokakkua tehnytkään! Ei ollut liian makea toisin kuin monet juustokakut yleensä!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Leipuri, keksit voi halutessaan hienontaa myös monitoimikoneen leikkuuterällä tai kaulimella pussissa. Kastike onnistuu myös monitoimikoneella, tehosekoittimella tai ilman koneita lusikalla survoen.
  • Leipuri
    3 vuotta sitten
    Mitä teen kun ei ole sauvasekoitinta?
  • LeipuriTyttönen
    3 vuotta sitten
    Täydellinen ja raikas suklaakakku! Marjakastikkeeseen tosin laitoin vadelmia ja mustikoita - ei mansikoita.
  • Reetta
    3 vuotta sitten
    Ihan paras suklaakakku! Tästä tullut meidän perheen vakioresepti. Sopivan makea ja ihana suussasulava koostumus. Suosittelen!
  • Suklaakakkujen ystävä
    4 vuotta sitten
    Tein ohjeen mukaan, mutta aika mauttomaksi jäi. Olisi kaivannut enemmän suklaan makua ja makeutta.
  • Sanna Nieminen
    4 vuotta sitten
    Hyvää tosi
  • Miitu
    5 vuotta sitten
    Hyvä