Kaura-juustokakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaura-juustokakku

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kaura-juustokakku tehdään hyydyttämällä. Pinnalle tuleva aromikas marjahilloke antaa raikkautta tortulle.

    Ainekset

    15 annosta

    Pohja

    150 g
     
    tai
    150 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    tai

    Täyte

    5
     
    liivatelehteä
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 rs (200 g)
     
    Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1
     
    sitruunan mehu (3/4 dl)
    tai

    Päälle

    1 ps (400 g)
     
    tai
    3/4 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 152 kJ / 275 kcal
    Rasva
    16 g
    josta tyydyttynyttä
    8,8 g
    Hiilihydraatit
    25 g
    josta sokereita
    16,6 g
    Proteiini
    7,5 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Murskaa keksit jauheeksi (esim. tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa). Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri, hienonnetut keksit ja kaurahiutaleet. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

    Anna liivatelehtien liota runsaassa, kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita tuorejuuston joukkoon keltuaiset, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin valkuaiset.

    Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Sekoita liivate-sitruunaseos hieman jäähtyneenä juustoseokseen. Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot kevyesti nostellen juustomassan joukkoon. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

    Kaada marjat kattilaan ja anna niiden sulaa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Vettä ei tarvitse lisätä, koska marjoista irtoava neste riittää. Kun marjat ovat sulaneet, keitä niitä vielä 3–5 minuuttia välillä sekoittaen. Marjat saavat soseutua. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Nosta takaisin liedelle ja kiehauta. Jäähdytä marjahilloke kylmäksi.

    Ota torttu jääkaapista ja irrota varovasti kakkuvuoasta. Siirrä tarjoiluvadille ja levitä noin puolet marjahillokkeesta juustotortun pinnalle juuri ennen tarjoamista. Tarjoa loppu marjahilloke erikseen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
      Hinta 1,35/kpl
      1,35/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Dansukker hyytelösokeri 350g
      Hinta 1,85/kpl
      5,29/kg
    • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
      Hinta 2,65/kpl
      8,83/kg
    • K-Menu Digestive keksi 400g
      Hinta 0,89/kpl
      2,23/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,49/kpl
      87,65/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,47/kpl
      2,49/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,44/kpl
      8,49/kg
    • Pirkka marjasekoitus 400g pakaste
      Hinta 2,99/kpl
      7,48/kg
    • Pirkka vadelma-pensasmustikka 250g pakaste
      Hinta 2,49/kpl
      9,96/kg
    • Dansukker hyytelösokeri multi 370g
      Hinta 1,99/kpl
      5,38/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (53 arviota)

    • Minou
      3 vuotta sitten
      Aion käyttää Agar Agar-jauhetta liivatteen sijaan. Paljonko tähän pitää laittaa agar agaria? Vastaako suomalainen Viola-tuorejuusto Philadelphian tyylistä tuorejuustoa? Täällä ei ole tuota suomalaista juustoa myytävänä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Minou, resepti on testattu liivatteella. Toki halutessaan liivatteen voi korvata agar agarilla. 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä. Ja Viola tuorejuusto on hieman kiinteämpää ja tätä kautta painavampaa kuin Philadelphia tuorejuusto, joten voit joutua nostamaan tuorejuuston määrää hieman.
    • Milli
      8 vuotta sitten
      Nam😋 kannataa kokeilla