• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaura-juustokakku

Kaura-juustokakku tehdään hyydyttämällä. Pinnalle tuleva aromikas marjahilloke antaa raikkautta tortulle. N. 0,60 €/annos.
Kaura-juustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 261 kcal / annos (110g)

Ainekset

15 annosta

Pohja

Täyte

    • 5liivatelehteä
    • 1rs(200 g)Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    • 1dlsokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1sitruunan mehu (3/4 dl)

Päälle

    • 1ps(400 g)Pirkka marjasekoitusta (pakaste)
    • 3/4dlDansukker hyytelösokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa keksit jauheeksi (esim. tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa). Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri, hienonnetut keksit ja kaurahiutaleet. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
  2. Anna liivatelehtien liota runsaassa, kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita tuorejuuston joukkoon keltuaiset, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin valkuaiset.
  3. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Sekoita liivate-sitruunaseos hieman jäähtyneenä juustoseokseen. Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot kevyesti nostellen juustomassan joukkoon. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  4. Kaada marjat kattilaan ja anna niiden sulaa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Vettä ei tarvitse lisätä, koska marjoista irtoava neste riittää. Kun marjat ovat sulaneet, keitä niitä vielä 3-5 minuuttia välillä sekoittaen. Marjat saavat soseutua. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Nosta takaisin liedelle ja kiehauta. Jäähdytä marjahilloke kylmäksi.
  5. Ota torttu jääkaapista ja irrota varovasti kakkuvuoasta. Siirrä tarjoiluvadille ja levitä noin puolet marjahillokkeesta juustotortun pinnalle juuri ennen tarjoamista. Tarjoa loppu marjahilloke erikseen.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia5,31 g
  • Hiilihydraatteja20,8 g
  • Rasvaa16,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20