Mangojuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | tai |
75 g | tai |
Täyte | |
---|---|
5 | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1/2 tlk (à 0,5 l) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Kiille | |
1/2 tlk (à 0,5 l) | tai |
3 | liivatelehteä tai |
2 rkl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 961 kJ / 230 kcal |
Rasva | 13,8 g |
josta tyydyttynyttä | 7,8 g |
Hiilihydraatit | 21 g |
josta sokereita | 14,1 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri.
Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi.
Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen.
Pane mangosose kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1–2 tunniksi.
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.
Voit käyttää mangososeen sijaan kakun täytteeseen myös säilykemangoja. Valuta 1 tlk (425 g/230 g) Pirkka mangoviipaleita ja soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi mangosose tiheän siivilän läpi. Käytä apuna lusikkaa, jotta saat mahdollisimman paljon mangoa talteen. Itse tehty mangosose kannattaa siivilöidä, koska mango sisältää luonnostaan kuitumaisia säikeitä, jotka eivät täysin soseudu.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka täysjyvädigestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,25/kpl73,53/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka mangosose 0,5lHinta 1,79/kpl3,58/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400gHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Bonne Premium Mangosose 100% 0,5lHinta 3,39/kpl6,78/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(112 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,6(102 arviota)
- yli 60 min4,1(327 arviota)
- yli 60 min4,0(24 arviota)
- yli 60 min3,6(78 arviota)
- yli 60 min4,0(218 arviota)
- yli 60 min3,9(268 arviota)
Arvostele resepti
- Kotileipuri12 päivää sittenTodella hyvää. Helppo ohje, kannattaa kokeilla. 😋
- Herkkuu1 kuukausi sittenHyvä tuli, nams 😋
- Malla2 kuukautta sittenMinä laitoin 0,5 niin täytteeseen kuin kiilteeseen. Ohje epäselvä, muuttakaa et 2,5dl. En oo vielä maistanut mut kai siitä hyvä tuli??!!
- Kirsi2 kuukautta sittenLöytyykö kaikki ainekset myös laktoosittomina ja gluteenittomina?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenLaura, juustokakun saa pohjalla olevan leivinpaperin avulla liu'utettua tai varovasti nostettua irtopohjavuoan pohjan päältä tarjoiluvadille. Mikäli leivinpaperin irrottaminen kakun pohjasta tuntuu haastavalta, leivinpaperin voi leikata siistiksi ympyräksi ja jättää kakun alle myös tarjoilun ajaksi. Helpoiten kakun nostaminen leivinpaperin päältä onnistuu pyöreän kakkulastan avulla.
- Laura4 kuukautta sittenMiten juustokakusta saa poistettua irtopohjanvuoan pohjan? Tässäkin kuvassa kakku näyttää oleva tarjolla ilman vuoan pohjaa.
- Sähkis4 kuukautta sittenTäytyykö olla juuri nuo Pirkan tuotteet?
- Leipuri5 kuukautta sittenEpäselvä ohje. Muuttakaa nyt ihmeessä kohta "1/2 tlk (à 0,5 l)" muotoon "2,5 dl".
- Zhklsnd5 kuukautta sittenVoi pakastaa
- Me535 kuukautta sittenTein ohjeen mukaan ja hyvä tuli. Voiko juustokakun pakastaa?
- Kotikokki6 kuukautta sittenNo, minä näköjään laitoin täytteeseen ja päälliseen 5dl mangososetta eli siis litran yhteensä, mutta tuli hyvä silti, vaikka piti näköjään laittaa vain puolet 😅😅😅
- Kokeileva keittiö10 kuukautta sittenErinomainen juustokakku tuli tällä reseptillä! Olen laittanut vielä hiukan vaniljasokeria täytteeseen.
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenOhjeessa mangososetta käytetään täytteeseen 2,5 dl ja kiilteeseen 2,5 dl.
- ?10 kuukautta sittenPitääkö mangososetta laittaa kiilteeseen ja täitteeseen 5 dl mangososetta vai puolet 5 desistä mangososetta
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPeppi_81, mangososeen korvaaminen persikkasoseella kuulostaa herkulliselta idealta ja toimii todennäköisesti hyvin. Reseptiä ei kuitenkaan ole testattu persikkasoseella.
- Peppi_811 vuosi sittenHei. Voiko tällä reseptillä tehdä persikkajuustokakun? Kaupassa ei ollut mangososetta ja ostin sen sijaan persikkasosetta, mutta nyt alkoi epäilyttää onnistuuko maun vaihto.
- Kannattaa testata1 vuosi sittenKakku on tosi hyvä ja sopivan makea, me laitoimme vain puoli desiä sokeria ja käytimme vanilijatuorejuustoa. Teimme kakkua myös vadelman makuisena, siihen olisi saanut lisätä enemmän sokeria, koska vadelmasose oli huomattavasti kirpeämpää kuin mango.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenK, 2,5 dl.
- K1 vuosi sittenKuinka paljon mangososetta siis on puolessa tölkissä? (2,5 dl vai 5 dl)
- AnnMari681 vuosi sittenTein kakun gluteenittomana ja laktoosittomana. Oli niin hyvää, että osan laitoin pakkaseen miniäkokelasta varten 😊.
- Se1 vuosi sittenTein täysin ohjeen mukaan ja liivate ei sulanut. Klimppejä kiilteessä ja täytteessä.
- M1 vuosi sittenMiten minun kannattaa tehdä täyte ja kiille kun käytän vegegeliä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenM, kyseinen resepti on testattu näillä raaka-aineilla, mutta vegegelillä tehdyn vegaanisen mangojuustokakun reseptiin voit tutustua täällä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-mangojuustokakku. Vegaanisista liivatteiden korvikkeista ja käytöstä voit myös halutessasi lukea lisää täältä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/liivate-ja-vegaaniset-korvikkeet.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJussi, ei tarvitse lisätä vettä. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenem ään noin 10 minuutiksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Pehmenneet liivatelehdet liukenevat nopeasti pieneenkin määrään kuumaa nestettä.
- Jussi2 vuotta sittenMiten nuo liivatelehdet saadaan sekoitettua kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa sitruunamehua? Tuleeko siihen lisätä vettä..?
- Koiran karvoja kakussa2 vuotta sittenKarvaista tuli minunkin mangokakusta Pirkan säilykemangoista tehtynä. Muuten kakku onnistui hyvin vaikka käytin 2 purkillista mangoa + 5 liivatelehteä.
- Nimetön2 vuotta sittenEn ole aiemmin tehnyt juustokakkuja, mutta tällä reseptillä kakku onnistui hyvin. Aiempien kommenttien perusteella siivilöin varmuuden vuoksi soseutetut mangot, jottei niihin tulisi "karvoja", ja täytteestä tuli tasaista (voi olla että olisi tullut muutenkin).
- N3 vuotta sittenHyvää
- Leipovainen taas3 vuotta sittenJahas. Nyt minullekin osui "karvaisia" säilykemangoja (ei Pirkka). Kiilteessä käytin Pirkan mangososetta (0,5l purkissa), koska lastenruuat olivat loppu. Todella ruman ruskehtavaa ja sen lisäksi pahaa! Onneksi en tehnyt vieraita varten. En olisi kehdannut tarjota. Makua lukuunottamatta kakku onnistui erinomaisesti. Kannattaa siis valita hyvät mangot!
- Leipovainen3 vuotta sittenHämmentyneelle vastaus: tarvitset noin 230g mangoa. Purkissa on mangoa tuo 230g ja loput on sokerilientä eli yhteensä 425g. Laitoin juuri kakun jääkappiin hyytymään. Olen tehnyt viimeksi pari vuotta sitten. Silloin ainakin onnistui hyvin ja tykkäsin.