MangojuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mangojuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mangojuustokakku on yksi juhlien kestosuosikki. Herkullisen juutokakun rapea pohja sekä täyteläisen pehmeä täyte tekee kakusta vastustamattoman hemmotteluherkun!

    Ainekset

    12 annosta
    200 g
     
    tai
    75 g
     
    tai

    Täyte

    5
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1/2 tlk (à 0,5 l)
     
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Kiille

    1/2 tlk (à 0,5 l)
     
    tai
    3
     
    liivatelehteä
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    961 kJ / 230 kcal
    Rasva
    13,8 g
    josta tyydyttynyttä
    7,8 g
    Hiilihydraatit
    21 g
    josta sokereita
    14,1 g
    Proteiini
    5,2 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.

    Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

    Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri.

    Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi.

    Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

    Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

    Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen.

    Pane mangosose kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1–2 tunniksi.

    Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

    Voit käyttää mangososeen sijaan kakun täytteeseen myös säilykemangoja. Valuta 1 tlk (425 g/230 g) Pirkka mangoviipaleita ja soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi mangosose tiheän siivilän läpi. Käytä apuna lusikkaa, jotta saat mahdollisimman paljon mangoa talteen. Itse tehty mangosose kannattaa siivilöidä, koska mango sisältää luonnostaan kuitumaisia säikeitä, jotka eivät täysin soseudu.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka täysjyvädigestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,25/kpl
      73,53/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pirkka mangosose 0,5l
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/l
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
      Hinta 2,85/kpl
      7,13/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/l
    • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Bonne Premium Mangosose 100% 0,5l
      Hinta 3,39/kpl
      6,78/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (876 arviota)

    • Kotileipuri
      12 päivää sitten
      Todella hyvää. Helppo ohje, kannattaa kokeilla. 😋
    • Herkkuu
      1 kuukausi sitten
      Hyvä tuli, nams 😋
    • Malla
      2 kuukautta sitten
      Minä laitoin 0,5 niin täytteeseen kuin kiilteeseen. Ohje epäselvä, muuttakaa et 2,5dl. En oo vielä maistanut mut kai siitä hyvä tuli??!!
    • Kirsi
      2 kuukautta sitten
      Löytyykö kaikki ainekset myös laktoosittomina ja gluteenittomina?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 kuukautta sitten
      Laura, juustokakun saa pohjalla olevan leivinpaperin avulla liu'utettua tai varovasti nostettua irtopohjavuoan pohjan päältä tarjoiluvadille. Mikäli leivinpaperin irrottaminen kakun pohjasta tuntuu haastavalta, leivinpaperin voi leikata siistiksi ympyräksi ja jättää kakun alle myös tarjoilun ajaksi. Helpoiten kakun nostaminen leivinpaperin päältä onnistuu pyöreän kakkulastan avulla.
    • Laura
      4 kuukautta sitten
      Miten juustokakusta saa poistettua irtopohjanvuoan pohjan? Tässäkin kuvassa kakku näyttää oleva tarjolla ilman vuoan pohjaa.
    • Sähkis
      4 kuukautta sitten
      Täytyykö olla juuri nuo Pirkan tuotteet?
    • Leipuri
      5 kuukautta sitten
      Epäselvä ohje. Muuttakaa nyt ihmeessä kohta "1/2 tlk (à 0,5 l)" muotoon "2,5 dl".
    • Zhklsnd
      5 kuukautta sitten
      Voi pakastaa
    • Me53
      5 kuukautta sitten
      Tein ohjeen mukaan ja hyvä tuli. Voiko juustokakun pakastaa?
    • Kotikokki
      6 kuukautta sitten
      No, minä näköjään laitoin täytteeseen ja päälliseen 5dl mangososetta eli siis litran yhteensä, mutta tuli hyvä silti, vaikka piti näköjään laittaa vain puolet 😅😅😅
    • Kokeileva keittiö
      10 kuukautta sitten
      Erinomainen juustokakku tuli tällä reseptillä! Olen laittanut vielä hiukan vaniljasokeria täytteeseen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      10 kuukautta sitten
      Ohjeessa mangososetta käytetään täytteeseen 2,5 dl ja kiilteeseen 2,5 dl.
    • ?
      10 kuukautta sitten
      Pitääkö mangososetta laittaa kiilteeseen ja täitteeseen 5 dl mangososetta vai puolet 5 desistä mangososetta
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Peppi_81, mangososeen korvaaminen persikkasoseella kuulostaa herkulliselta idealta ja toimii todennäköisesti hyvin. Reseptiä ei kuitenkaan ole testattu persikkasoseella.
    • Peppi_81
      1 vuosi sitten
      Hei. Voiko tällä reseptillä tehdä persikkajuustokakun? Kaupassa ei ollut mangososetta ja ostin sen sijaan persikkasosetta, mutta nyt alkoi epäilyttää onnistuuko maun vaihto.
    • Kannattaa testata
      1 vuosi sitten
      Kakku on tosi hyvä ja sopivan makea, me laitoimme vain puoli desiä sokeria ja käytimme vanilijatuorejuustoa. Teimme kakkua myös vadelman makuisena, siihen olisi saanut lisätä enemmän sokeria, koska vadelmasose oli huomattavasti kirpeämpää kuin mango.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      K, 2,5 dl.
    • K
      1 vuosi sitten
      Kuinka paljon mangososetta siis on puolessa tölkissä? (2,5 dl vai 5 dl)
    • AnnMari68
      1 vuosi sitten
      Tein kakun gluteenittomana ja laktoosittomana. Oli niin hyvää, että osan laitoin pakkaseen miniäkokelasta varten 😊.
    • Se
      1 vuosi sitten
      Tein täysin ohjeen mukaan ja liivate ei sulanut. Klimppejä kiilteessä ja täytteessä.
    • M
      1 vuosi sitten
      Miten minun kannattaa tehdä täyte ja kiille kun käytän vegegeliä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      M, kyseinen resepti on testattu näillä raaka-aineilla, mutta vegegelillä tehdyn vegaanisen mangojuustokakun reseptiin voit tutustua täällä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-mangojuustokakku. Vegaanisista liivatteiden korvikkeista ja käytöstä voit myös halutessasi lukea lisää täältä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/liivate-ja-vegaaniset-korvikkeet.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Jussi, ei tarvitse lisätä vettä. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Pehmenneet liivatelehdet liukenevat nopeasti pieneenkin määrään kuumaa nestettä.
    • Jussi
      2 vuotta sitten
      Miten nuo liivatelehdet saadaan sekoitettua kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa sitruunamehua? Tuleeko siihen lisätä vettä..?
    • Koiran karvoja kakussa
      2 vuotta sitten
      Karvaista tuli minunkin mangokakusta Pirkan säilykemangoista tehtynä. Muuten kakku onnistui hyvin vaikka käytin 2 purkillista mangoa + 5 liivatelehteä.
    • Nimetön
      2 vuotta sitten
      En ole aiemmin tehnyt juustokakkuja, mutta tällä reseptillä kakku onnistui hyvin. Aiempien kommenttien perusteella siivilöin varmuuden vuoksi soseutetut mangot, jottei niihin tulisi "karvoja", ja täytteestä tuli tasaista (voi olla että olisi tullut muutenkin).
    • N
      3 vuotta sitten
      Hyvää
    • Leipovainen taas
      3 vuotta sitten
      Jahas. Nyt minullekin osui "karvaisia" säilykemangoja (ei Pirkka). Kiilteessä käytin Pirkan mangososetta (0,5l purkissa), koska lastenruuat olivat loppu. Todella ruman ruskehtavaa ja sen lisäksi pahaa! Onneksi en tehnyt vieraita varten. En olisi kehdannut tarjota. Makua lukuunottamatta kakku onnistui erinomaisesti. Kannattaa siis valita hyvät mangot!
    • Leipovainen
      3 vuotta sitten
      Hämmentyneelle vastaus: tarvitset noin 230g mangoa. Purkissa on mangoa tuo 230g ja loput on sokerilientä eli yhteensä 425g. Laitoin juuri kakun jääkappiin hyytymään. Olen tehnyt viimeksi pari vuotta sitten. Silloin ainakin onnistui hyvin ja tykkäsin.