• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mangojuustokakku

Pehmeänmakuinen mangojuustokakku on yksi juhlien kestosuosikki. Mangojuustokakku maistuu kaikille vieraille.
Mangojuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 250 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta
Lisää ainekset ostoskoriin
    • 200gPirkka täysjyvädigestivekeksejä
    • 75gvoita

Täyte

Kiille

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango. Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
  4. Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
  5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille192
  • Hellapoliisi212.5.2017

    Onnistu aivan upeesti hyvä ohje

  • Mangomonni15.4.2017

    Tein kakun tuoreista mangoista jotka soseutin blenderissä. En tiedä minkälaista tulee purkkimangoista (varmaa makeampaa koska ovat lilluneet sokeriliemessä) mutta hyvää tuli tuoreistakin!

  • Massa14.4.2017

    Kuinka paljon massaa tulee arviolta

  • K-Kuluttajapalvelu14.4.2017

    Hei Massaa, kakkuun tulee massaa noin 1 L.

  • Kokeilija10.4.2017

    Tein täysin ohjeen mukaan ja tuli todella hyvää, suosittelen. Omaan makuuni haluaisin ensikerralla tehdä kakusta hieman enemmän tuorejuuston makuisen, joten jos jätän maitorahkan pois, kuinka kerman ja tuorejuuston suhteet/määrät silloin menevät? Samankokoisen kakun haluan kuitenkin tehdä.

  • K-Kuluttajapalvelu10.4.2017

    Kokeilija, rahkan korvaamista tuorejuustolla ei ole tässä kakussa testattu, joten varmuudella emme osaa suositella sopivia ainessuhteita. Rahkan korvaaminen samalla grammamäärällä tuorejuustoa todennäköisesti vaikuttaa rakenteeseen sekä makuun. Liivatteiden määrää voi olla tarpeen muuttaa, samoin sokerin määrää. Lisäksi Pirkka maustamaton tuorejuusto sisältää suolaa, kun taas maitorahkassa ei lisättyä suolaa ole.

  • Esmeralda4.3.2017

    Kuulehan Pettynyt, ainahan mangossa säikeitä (kuituja) on! Ilman niitä se olisi roskaruokaa. Ja viemäriin... Vaikuttaa ruuan haaskaukselta.

  • Pettynyt..19.2.2017

    Kyllä harmitti kun reseptin mukaan tein vielä tuplana ja lopussa huomasin että massa on "karvoja" täynnä. Viemäriin meni kaikki eli iso raha hukkaan..:( Voisi tuonne ohjeeseen kyllä mainita tuollaisesta riskistä jos käyttää säilykemangoa. Tein uuden satsin vauvojen mangososeesta. Siellä ei ainakaan "karvoja" ollut. Toivottavasti maku on hyvä vaikkei alkuperäisen ohjeen mukaan olekaan tehty..

  • K-Kuluttajapalvelu19.2.2017

    Pettynyt.., todella ikävä kuulla, että kakku on mennyt pilalle ja mangot ovat olleet säikeisiä. Jos käytit kakun valmistukseen Pirkka säilykemangoja, laittaisitko meille vielä viestillä tuotteen päiväys- ja erätiedot, joko sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi).

  • Kuluttajapalvelu31.3.2016

    Blumoment, harmi kuulla, ettei täyte hyytynyt. Kaikki ohjeemme on testattu koekeittiöllä. Viiden liivatelehden pitäisi kyllä olla riittävä määrä hyydyttämään täyte. Valutithan mangoviipaleet ja lisäsithän huolellisesti koko liivateseoksen täytteen joukkoon?

  • blumoment28.3.2016

    Ei ihan mennyt kuin Strömsössä tämän kakun valmistus: mangokiille päällä kyllä hyytyi, mutta juustokermaseos ei juurikaan. Onko viisi liivatelehteä tarpeeksi massan määrään näiden vai missä vika?

  • Hk26.3.2016

    Paras juustokakku, jonka olen tähän mennessä tehnyt! Vieraat tykkäsit myös kovasti! Helppo tehdä ja lopputulos on sopivan makea, jota päälimmäinen ei-niin-makea mangokerros tasoittaa. Ihana kakku!

  • Satka25.3.2016

    Todella hyvä resepti. Tein täysin ohjeen mukaan ja kakku onnistui täydellisesti!

  • Nimetön käyttäjä24.3.2016

    minä oon aina käyttäny mangokakkuun vauvanruoka sosepurkkia, helppoa ja halpaa... siis myös kakkuun, en vain päälliseen ja kiilteen olen tehnyt hyytelösokerilla

  • Kuluttajapalvelu24.3.2016

    Kokeillut kerran, harmillista kuulla, että olet hävittänyt aiemmin hyväksi havaitsemasi reseptin. Tätä kakkua voi tietenkin halutessaan tuunata suklaiseksi käyttämällä pohjassa suklaisia keksejä tai kaakaojauhetta, ja lisäämällä täytteeseen suklaista makua. "Suklaajuustokakku" -hakusanalla löydät reseptejä, joista voit ottaa esimerkkiä. Yksi vaihtoehto on käyttää maustamattoman tuorejuuston sijasta suklaa tuorejuustoa (esim. Valio Viola), näin kakun täytteen ainesosia ei tarvitse muuttaa.

  • Kokeillut kerran24.3.2016

    Tein muutama vuosi suklaa mango juustokakun. Päällisen koristelin mangoilla eli mangososetta ei käytetty. Nyt olen totaalisesti sen reseptin hukannut ja haluaisin suklaisen version toteuttaa kun ystäväni niin tykästyivät siihen. Voiko tästä reseptistä esim. muokata suklaa version esim. lisäämällä tummaa suklaata sulatettuna täytteeseen ja keskipohjaan joko tummaa kaakaota sekaan tai keksit muuttaa suklaisiksi. Harmittaa niin vietävästi oma mokani reseptin hukkaamisesta.

  • Kuluttajapalvelu21.3.2016

    Mestarikokki, kiitos kommentistasi. Kiilteeseen käytetään pienissä pusseissa myytävää Pirkka Luomu mangososetta, joten lyhenne on oikein.

  • Mestarikokki21.3.2016

    Reseptin kiilleosuudessa on virhe. Kirjoitettu 3 ps(90 g), prk on oikea lyhenne

  • Herkuttelija20.3.2016

    Ei tule karvoja mangoon kun soseutat sen sauvasekottimella.

  • Kuluttajapalvelu14.3.2016

    Yhdessä tölkissä on 230 g mangoa.

  • säilyke12.3.2016

    kuinka monta grammaa sosetta nuo soseutettavat mangopalat sokeriliemessä vastaavat

  • Kuluttajapalvelu10.3.2016

    Hannaelina, kakkuun voi hyvin käyttää säilykemangon sijasta tuoretta mangoa. Tuore ja kypsä mango soseutetaan ohjeen mukaisesti ja sekoitetaan täytteen muiden ainesten kanssa.

  • hannaelina9.3.2016

    Jos haluaisi käyttää tuoretta mangoa säilykkeen sijaan, niin miten pitäisi toimia?

  • Kuluttajapalvelu11.1.2016

    7pika, mangosäilykkeen sokerilientä ei käytetä, vaan se tulee valuttaa pois ennen mangojen soseuttamista.

  • 7pika8.1.2016

    Onko mangon määrä kokonaan mangoa vai kuuluuko tölkissä oleva neste määrän joukkoon?

  • Kuluttajapalvelu4.1.2016

    TT, harmillista kuulla, että ostamasi Pirkka mangoviipaleet ovat olleet säikeisiä. Mango sisältää luontaisesti jonkin verran kuitumaista aineista, joka näkyy tuotteessa "säikeinä". Säikeitä on mangossa aina jonkin verran, mutta jos niitä on kovin huomattava määrä, ilmoita siitä ihmeessä kuluttajapalveluun esimerkiksi sähköpostilla ruokakesko.kuluttajapalvelu@kesko.fi.

  • tt2.1.2016

    Tein kakkua..ongelmana vaan että mangot täytyisi ilmeisesti siivilöidä soseutuksen jälkeen. Muuten kakkuun tulee "karvoja" ..ainakin pirkan mangoviipaleet ovat joka kerta minulla olleet puisia..Hieman oli noloa tarjota "karvakakkua" vieraille...