Mangojuustokakku
Mangojuustokakku on yksi juhlien kestosuosikki. Herkullisen juutokakun rapea pohja sekä täyteläisen pehmeä täyte tekee kakusta vastustamattomam hemmotteluherkun!
- 12 annosta
- yli 60 min
- 250 kcal / annos (120g)
Ainekset
12 annosta
- 75gvoita
Täyte
- 5liivatelehteä
- 1tlk(425/230 g)Pirkka mangoviipaleita sokeriliemessä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 3/4dlsokeria
- 2rklsitruunanmehua
Kiille
- 3ps(à 90 g)Pirkka Luomu mangososetta (lastenruoka) tai
- muuta mangososetta
- 3liivatelehteä
- 2rklvettä
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango. Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
- Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
- Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvää
Jahas. Nyt minullekin osui "karvaisia" säilykemangoja (ei Pirkka). Kiilteessä käytin Pirkan mangososetta (0,5l purkissa), koska lastenruuat olivat loppu. Todella ruman ruskehtavaa ja sen lisäksi pahaa! Onneksi en tehnyt vieraita varten. En olisi kehdannut tarjota. Makua lukuunottamatta kakku onnistui erinomaisesti. Kannattaa siis valita hyvät mangot!
Hämmentyneelle vastaus: tarvitset noin 230g mangoa. Purkissa on mangoa tuo 230g ja loput on sokerilientä eli yhteensä 425g. Laitoin juuri kakun jääkappiin hyytymään. Olen tehnyt viimeksi pari vuotta sitten. Silloin ainakin onnistui hyvin ja tykkäsin.
Tuossa täytteen ohjessa sanotaan, että 1 tlk mangoviipaleita, mutta grammamääräksi annetaan kaksi lukua, 425g ja 230g. Kumpi noista on se "oikea" luku, eli paljon mangoa tarvitaan parhaaseen lopputulokseen?
Voiko tämän pakastaa?
Tsiuh, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Kakku onnistui oikein hyvin.Tein ihan ohjeen mukaan.
Ei onnistunut, jäi löysäksi:( Maku oli hyvä.
Piltti mangoista tulee paras ja käytin pirkka appelsiini tuorejuustoa
Kakku onnistui oikein hyvin ja on todella hyvää.
Tein tätä korvaten valmiit mangoviipaleet ja -soseen kahdella tuoreella isolla mangolla, jotka soseutin sauvasekoittimella. Hyvää tuli, ei ollut "karvaongelmaa". Olisin ehkä hieman kaivannut lisää mangon makua, sillä liivate maistui jotenkin läpi, vaikka käytin samat grammamäärät mangososettani kuin ohjeessakin oli. Käytin kylläkin Lidlin liivatteita, voikohan johtua siitä?
Hei! Olen tehnyt tätä ohjetta soveltaen jo 10 kakkua. Käytän Bonnen mangososetta sekä täytteeseen että kiilteeseen. Ei tarvitse pieniä lastenruokapurtiloita avata eikä ole säieongelmia. Korvaan ohjeen kaiken mangon kyseisellä mangososeella. Teen välillä isompaan vuokaa 1, 5 kertaisen annoksen, jolloin korvaan myös kerman, rahkan ja tuorejuuston lisäosat mangososeella. Onnistuu! (Vaikka ei olekaan testattu K-koekeittiössä).
Voiko tästä ohjeesta jättää sitruunamehun pois ja korvata muilla koska olen todella allerginen sitrushedelmille
Hei Ninajainen! Resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän mukaan ja sitrushedelmien korvaaminen muilla tuotteilla muuttaa kakun makua ja rakennetta. Reseptipankistamme löytyy myös juustokakkureseptejä, joissa ei ole käytetty sitrushedelmiä, kannattaa kokeilla esim. Mustikkamarmoroitua juustokakkua.
Tuli eilen tehtyä - aivan loistava kakku. Kaunis, ei liian makea, sulaa suussa. Tosi helppo tehdä. Suosittelen!
En vielä tiiä mutta kokkeilen
Kakku onnistui todella hyvin ja hyytyi mainiosti! Ihanan kesäisen ja raikkaan makuinen.
Aivan mahtava!
Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla juustokakun tekemistä ja otin tämän reseptin testaukseen. Sitruunamehua taisin laittaa hieman liikaa mutta ei se lopputulosta haitannut; kakku pysyi kasassa ja maistui vieraille hyvin. Kiitokset reseptistä K-ruoka! :)
Onnistu aivan upeesti hyvä ohje
Tein kakun tuoreista mangoista jotka soseutin blenderissä. En tiedä minkälaista tulee purkkimangoista (varmaa makeampaa koska ovat lilluneet sokeriliemessä) mutta hyvää tuli tuoreistakin!
Mainio ohje! Mutta tosiaan kovasti "karvoja" tuli minunkin kakkuun. Käytin tuota ohjeen säilykemangoa, se harmittaa. Tosin huomaat ne "karvat", kun katsot kakkua lähempää. Pitää kait se tölkki etsiä käsiin....
Hei Massaa, kakkuun tulee massaa noin 1 L.
Kuinka paljon massaa tulee arviolta
Tein täysin ohjeen mukaan ja tuli todella hyvää, suosittelen. Omaan makuuni haluaisin ensikerralla tehdä kakusta hieman enemmän tuorejuuston makuisen, joten jos jätän maitorahkan pois, kuinka kerman ja tuorejuuston suhteet/määrät silloin menevät? Samankokoisen kakun haluan kuitenkin tehdä.
Kokeilija, rahkan korvaamista tuorejuustolla ei ole tässä kakussa testattu, joten varmuudella emme osaa suositella sopivia ainessuhteita. Rahkan korvaaminen samalla grammamäärällä tuorejuustoa todennäköisesti vaikuttaa rakenteeseen sekä makuun. Liivatteiden määrää voi olla tarpeen muuttaa, samoin sokerin määrää. Lisäksi Pirkka maustamaton tuorejuusto sisältää suolaa, kun taas maitorahkassa ei lisättyä suolaa ole.
Kuulehan Pettynyt, ainahan mangossa säikeitä (kuituja) on! Ilman niitä se olisi roskaruokaa. Ja viemäriin... Vaikuttaa ruuan haaskaukselta.
Kyllä harmitti kun reseptin mukaan tein vielä tuplana ja lopussa huomasin että massa on "karvoja" täynnä. Viemäriin meni kaikki eli iso raha hukkaan..:( Voisi tuonne ohjeeseen kyllä mainita tuollaisesta riskistä jos käyttää säilykemangoa. Tein uuden satsin vauvojen mangososeesta. Siellä ei ainakaan "karvoja" ollut. Toivottavasti maku on hyvä vaikkei alkuperäisen ohjeen mukaan olekaan tehty..
Pettynyt.., todella ikävä kuulla, että kakku on mennyt pilalle ja mangot ovat olleet säikeisiä. Jos käytit kakun valmistukseen Pirkka säilykemangoja, laittaisitko meille vielä viestillä tuotteen päiväys- ja erätiedot, joko sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi).
Blumoment, harmi kuulla, ettei täyte hyytynyt. Kaikki ohjeemme on testattu koekeittiöllä. Viiden liivatelehden pitäisi kyllä olla riittävä määrä hyydyttämään täyte. Valutithan mangoviipaleet ja lisäsithän huolellisesti koko liivateseoksen täytteen joukkoon?