Mangojuustokakku on yksi juhlien kestosuosikki. Herkullisen juutokakun rapea pohja sekä täyteläisen pehmeä täyte tekee kakusta vastustamattomam hemmotteluherkun!
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko tämän pakastaa?
Tsiuh, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Kakku onnistui oikein hyvin.Tein ihan ohjeen mukaan.
Ei onnistunut, jäi löysäksi:( Maku oli hyvä.
Piltti mangoista tulee paras ja käytin pirkka appelsiini tuorejuustoa
Kakku onnistui oikein hyvin ja on todella hyvää.
Tein tätä korvaten valmiit mangoviipaleet ja -soseen kahdella tuoreella isolla mangolla, jotka soseutin sauvasekoittimella. Hyvää tuli, ei ollut "karvaongelmaa". Olisin ehkä hieman kaivannut lisää mangon makua, sillä liivate maistui jotenkin läpi, vaikka käytin samat grammamäärät mangososettani kuin ohjeessakin oli. Käytin kylläkin Lidlin liivatteita, voikohan johtua siitä?
Hei! Olen tehnyt tätä ohjetta soveltaen jo 10 kakkua. Käytän Bonnen mangososetta sekä täytteeseen että kiilteeseen. Ei tarvitse pieniä lastenruokapurtiloita avata eikä ole säieongelmia. Korvaan ohjeen kaiken mangon kyseisellä mangososeella. Teen välillä isompaan vuokaa 1, 5 kertaisen annoksen, jolloin korvaan myös kerman, rahkan ja tuorejuuston lisäosat mangososeella. Onnistuu! (Vaikka ei olekaan testattu K-koekeittiössä).
Voiko tästä ohjeesta jättää sitruunamehun pois ja korvata muilla koska olen todella allerginen sitrushedelmille
Hei Ninajainen! Resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän mukaan ja sitrushedelmien korvaaminen muilla tuotteilla muuttaa kakun makua ja rakennetta. Reseptipankistamme löytyy myös juustokakkureseptejä, joissa ei ole käytetty sitrushedelmiä, kannattaa kokeilla esim. Mustikkamarmoroitua juustokakkua.
Tuli eilen tehtyä - aivan loistava kakku. Kaunis, ei liian makea, sulaa suussa. Tosi helppo tehdä. Suosittelen!
En vielä tiiä mutta kokkeilen
Kakku onnistui todella hyvin ja hyytyi mainiosti! Ihanan kesäisen ja raikkaan makuinen.
Aivan mahtava!
Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla juustokakun tekemistä ja otin tämän reseptin testaukseen. Sitruunamehua taisin laittaa hieman liikaa mutta ei se lopputulosta haitannut; kakku pysyi kasassa ja maistui vieraille hyvin. Kiitokset reseptistä K-ruoka! :)
Onnistu aivan upeesti hyvä ohje
Tein kakun tuoreista mangoista jotka soseutin blenderissä. En tiedä minkälaista tulee purkkimangoista (varmaa makeampaa koska ovat lilluneet sokeriliemessä) mutta hyvää tuli tuoreistakin!
Mainio ohje! Mutta tosiaan kovasti "karvoja" tuli minunkin kakkuun. Käytin tuota ohjeen säilykemangoa, se harmittaa. Tosin huomaat ne "karvat", kun katsot kakkua lähempää. Pitää kait se tölkki etsiä käsiin....
Hei Massaa, kakkuun tulee massaa noin 1 L.
Kuinka paljon massaa tulee arviolta
Tein täysin ohjeen mukaan ja tuli todella hyvää, suosittelen. Omaan makuuni haluaisin ensikerralla tehdä kakusta hieman enemmän tuorejuuston makuisen, joten jos jätän maitorahkan pois, kuinka kerman ja tuorejuuston suhteet/määrät silloin menevät? Samankokoisen kakun haluan kuitenkin tehdä.
Kokeilija, rahkan korvaamista tuorejuustolla ei ole tässä kakussa testattu, joten varmuudella emme osaa suositella sopivia ainessuhteita. Rahkan korvaaminen samalla grammamäärällä tuorejuustoa todennäköisesti vaikuttaa rakenteeseen sekä makuun. Liivatteiden määrää voi olla tarpeen muuttaa, samoin sokerin määrää. Lisäksi Pirkka maustamaton tuorejuusto sisältää suolaa, kun taas maitorahkassa ei lisättyä suolaa ole.
Kuulehan Pettynyt, ainahan mangossa säikeitä (kuituja) on! Ilman niitä se olisi roskaruokaa. Ja viemäriin... Vaikuttaa ruuan haaskaukselta.
Kyllä harmitti kun reseptin mukaan tein vielä tuplana ja lopussa huomasin että massa on "karvoja" täynnä. Viemäriin meni kaikki eli iso raha hukkaan..:( Voisi tuonne ohjeeseen kyllä mainita tuollaisesta riskistä jos käyttää säilykemangoa. Tein uuden satsin vauvojen mangososeesta. Siellä ei ainakaan "karvoja" ollut. Toivottavasti maku on hyvä vaikkei alkuperäisen ohjeen mukaan olekaan tehty..
Pettynyt.., todella ikävä kuulla, että kakku on mennyt pilalle ja mangot ovat olleet säikeisiä. Jos käytit kakun valmistukseen Pirkka säilykemangoja, laittaisitko meille vielä viestillä tuotteen päiväys- ja erätiedot, joko sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi).
Blumoment, harmi kuulla, ettei täyte hyytynyt. Kaikki ohjeemme on testattu koekeittiöllä. Viiden liivatelehden pitäisi kyllä olla riittävä määrä hyydyttämään täyte. Valutithan mangoviipaleet ja lisäsithän huolellisesti koko liivateseoksen täytteen joukkoon?
Ei ihan mennyt kuin Strömsössä tämän kakun valmistus: mangokiille päällä kyllä hyytyi, mutta juustokermaseos ei juurikaan. Onko viisi liivatelehteä tarpeeksi massan määrään näiden vai missä vika?
Paras juustokakku, jonka olen tähän mennessä tehnyt! Vieraat tykkäsit myös kovasti! Helppo tehdä ja lopputulos on sopivan makea, jota päälimmäinen ei-niin-makea mangokerros tasoittaa. Ihana kakku!
Todella hyvä resepti. Tein täysin ohjeen mukaan ja kakku onnistui täydellisesti!
minä oon aina käyttäny mangokakkuun vauvanruoka sosepurkkia, helppoa ja halpaa... siis myös kakkuun, en vain päälliseen ja kiilteen olen tehnyt hyytelösokerilla