Mangojuustokakku
Mangojuustokakku on yksi juhlien kestosuosikki. Herkullisen juutokakun rapea pohja sekä täyteläisen pehmeä täyte tekee kakusta vastustamattoman hemmotteluherkun!
12 annostayli 60 min250 kcal / annos (120g)
Ainekset
12 annosta
- 75gvoita
Täyte
- 5liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2tlk(à 5 dl)Pirkka mangososetta
- 3/4dlsokeria
- 2rklsitruunanmehua
Kiille
- 1/2tlk(à 5 dl)Pirkka mangososetta
- 3liivatelehteä
- 2rklvettä
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri. Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
- Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Pane mangosose kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
- Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.
Tiesitkö että...
Voit käyttää mangososeen sijaan kakun täytteeseen myös säilykemangoja. Valuta 1 tlk (425 g/230 g) Pirkka mangoviipaleita ja soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi mangosose tiheän siivilän läpi. Käytä apuna lusikkaa, jotta saat mahdollisimman paljon mangoa talteen. Itse tehty mangosose kannattaa siivilöidä, koska mango sisältää luonnostaan kuitumaisia säikeitä, jotka eivät täysin soseudu.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kakku on tosi hyvä ja sopivan makea, me laitoimme vain puoli desiä sokeria ja käytimme vanilijatuorejuustoa. Teimme kakkua myös vadelman makuisena, siihen olisi saanut lisätä enemmän sokeria, koska vadelmasose oli huomattavasti kirpeämpää kuin mango.
Kuinka paljon mangososetta siis on puolessa tölkissä? (2,5 dl vai 5 dl)
K, 2,5 dl.
Tein kakun gluteenittomana ja laktoosittomana. Oli niin hyvää, että osan laitoin pakkaseen miniäkokelasta varten 😊.
Tein täysin ohjeen mukaan ja liivate ei sulanut. Klimppejä kiilteessä ja täytteessä.
Miten minun kannattaa tehdä täyte ja kiille kun käytän vegegeliä?
M, kyseinen resepti on testattu näillä raaka-aineilla, mutta vegegelillä tehdyn vegaanisen mangojuustokakun reseptiin voit tutustua täällä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-mangojuustokakku. Vegaanisista liivatteiden korvikkeista ja käytöstä voit myös halutessasi lukea lisää täältä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/liivate-ja-vegaaniset-korvikkeet.
Jussi, ei tarvitse lisätä vettä. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Pehmenneet liivatelehdet liukenevat nopeasti pieneenkin määrään kuumaa nestettä.
Miten nuo liivatelehdet saadaan sekoitettua kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa sitruunamehua? Tuleeko siihen lisätä vettä..?
Karvaista tuli minunkin mangokakusta Pirkan säilykemangoista tehtynä. Muuten kakku onnistui hyvin vaikka käytin 2 purkillista mangoa + 5 liivatelehteä.
En ole aiemmin tehnyt juustokakkuja, mutta tällä reseptillä kakku onnistui hyvin. Aiempien kommenttien perusteella siivilöin varmuuden vuoksi soseutetut mangot, jottei niihin tulisi "karvoja", ja täytteestä tuli tasaista (voi olla että olisi tullut muutenkin).
Hyvää
Jahas. Nyt minullekin osui "karvaisia" säilykemangoja (ei Pirkka). Kiilteessä käytin Pirkan mangososetta (0,5l purkissa), koska lastenruuat olivat loppu. Todella ruman ruskehtavaa ja sen lisäksi pahaa! Onneksi en tehnyt vieraita varten. En olisi kehdannut tarjota. Makua lukuunottamatta kakku onnistui erinomaisesti. Kannattaa siis valita hyvät mangot!
Hämmentyneelle vastaus: tarvitset noin 230g mangoa. Purkissa on mangoa tuo 230g ja loput on sokerilientä eli yhteensä 425g. Laitoin juuri kakun jääkappiin hyytymään. Olen tehnyt viimeksi pari vuotta sitten. Silloin ainakin onnistui hyvin ja tykkäsin.
Tuossa täytteen ohjessa sanotaan, että 1 tlk mangoviipaleita, mutta grammamääräksi annetaan kaksi lukua, 425g ja 230g. Kumpi noista on se "oikea" luku, eli paljon mangoa tarvitaan parhaaseen lopputulokseen?
Tsiuh, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Voiko tämän pakastaa?
Kakku onnistui oikein hyvin.Tein ihan ohjeen mukaan.
Ei onnistunut, jäi löysäksi:( Maku oli hyvä.
Piltti mangoista tulee paras ja käytin pirkka appelsiini tuorejuustoa
Kakku onnistui oikein hyvin ja on todella hyvää.
Tein tätä korvaten valmiit mangoviipaleet ja -soseen kahdella tuoreella isolla mangolla, jotka soseutin sauvasekoittimella. Hyvää tuli, ei ollut "karvaongelmaa". Olisin ehkä hieman kaivannut lisää mangon makua, sillä liivate maistui jotenkin läpi, vaikka käytin samat grammamäärät mangososettani kuin ohjeessakin oli. Käytin kylläkin Lidlin liivatteita, voikohan johtua siitä?
Hei! Olen tehnyt tätä ohjetta soveltaen jo 10 kakkua. Käytän Bonnen mangososetta sekä täytteeseen että kiilteeseen. Ei tarvitse pieniä lastenruokapurtiloita avata eikä ole säieongelmia. Korvaan ohjeen kaiken mangon kyseisellä mangososeella. Teen välillä isompaan vuokaa 1, 5 kertaisen annoksen, jolloin korvaan myös kerman, rahkan ja tuorejuuston lisäosat mangososeella. Onnistuu! (Vaikka ei olekaan testattu K-koekeittiössä).
Voiko tästä ohjeesta jättää sitruunamehun pois ja korvata muilla koska olen todella allerginen sitrushedelmille
Hei Ninajainen! Resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän mukaan ja sitrushedelmien korvaaminen muilla tuotteilla muuttaa kakun makua ja rakennetta. Reseptipankistamme löytyy myös juustokakkureseptejä, joissa ei ole käytetty sitrushedelmiä, kannattaa kokeilla esim. Mustikkamarmoroitua juustokakkua.
Tuli eilen tehtyä - aivan loistava kakku. Kaunis, ei liian makea, sulaa suussa. Tosi helppo tehdä. Suosittelen!
En vielä tiiä mutta kokkeilen
Kakku onnistui todella hyvin ja hyytyi mainiosti! Ihanan kesäisen ja raikkaan makuinen.
Aivan mahtava!
Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla juustokakun tekemistä ja otin tämän reseptin testaukseen. Sitruunamehua taisin laittaa hieman liikaa mutta ei se lopputulosta haitannut; kakku pysyi kasassa ja maistui vieraille hyvin. Kiitokset reseptistä K-ruoka! :)