MangojuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mangojuustokakku

Mangojuustokakku on yksi juhlien kestosuosikki. Herkullisen juutokakun rapea pohja sekä täyteläisen pehmeä täyte tekee kakusta vastustamattoman hemmotteluherkun!

12 annostayli 60 min250 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

Kiille

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri. Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
  4. Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Pane mangosose kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
  5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Tiesitkö että...

Voit käyttää mangososeen sijaan kakun täytteeseen myös säilykemangoja. Valuta 1 tlk (425 g/230 g) Pirkka mangoviipaleita ja soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi mangosose tiheän siivilän läpi. Käytä apuna lusikkaa, jotta saat mahdollisimman paljon mangoa talteen. Itse tehty mangosose kannattaa siivilöidä, koska mango sisältää luonnostaan kuitumaisia säikeitä, jotka eivät täysin soseudu.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 120g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia 5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka täysjyvädigestive 400g
    Pirkka täysjyvädigestive 400g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -20 %
    2,002 kpl
    1,25/kpl
    3,12/kg
  • McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    2,35/kpl
    5,87/kg
  • LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    2,15/kpl
    5,37/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,55/kpl
    7,10/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,29/kpl
    10,58/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,25/kpl
    73,53/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl
    67,50/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,25/kpl
    6,25/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,35/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    0,89/kpl
    3,56/kg
  • Valio pehmeä maitorahka 250 g
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
    0,89/kpl
    3,56/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    1,85/kpl
    10,28/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    1,95/kpl
    9,75/kg
  • Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    1,95/kpl
    9,75/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    2,69/kpl
    8,97/kg
  • Pirkka mangosose 0,5l
    Pirkka mangosose 0,5l
    2,69/kpl
    5,38/l
  • Bonne Premium Mangosose 100% 0,5l
    Bonne Premium Mangosose 100% 0,5l
    2,65/kpl
    5,30/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,53/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,66/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille764 arvostelua
  • Kannattaa testata8.5.2022

    Kakku on tosi hyvä ja sopivan makea, me laitoimme vain puoli desiä sokeria ja käytimme vanilijatuorejuustoa. Teimme kakkua myös vadelman makuisena, siihen olisi saanut lisätä enemmän sokeria, koska vadelmasose oli huomattavasti kirpeämpää kuin mango.

  • K11.4.2022

    Kuinka paljon mangososetta siis on puolessa tölkissä? (2,5 dl vai 5 dl)

  • K-Kuluttajapalvelu11.4.2022

    K, 2,5 dl.

  • AnnMari687.4.2022

    Tein kakun gluteenittomana ja laktoosittomana. Oli niin hyvää, että osan laitoin pakkaseen miniäkokelasta varten 😊.

  • Se28.1.2022

    Tein täysin ohjeen mukaan ja liivate ei sulanut. Klimppejä kiilteessä ja täytteessä.

  • M13.11.2021

    Miten minun kannattaa tehdä täyte ja kiille kun käytän vegegeliä?

  • K-Kuluttajapalvelu13.11.2021

    M, kyseinen resepti on testattu näillä raaka-aineilla, mutta vegegelillä tehdyn vegaanisen mangojuustokakun reseptiin voit tutustua täällä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-mangojuustokakku. Vegaanisista liivatteiden korvikkeista ja käytöstä voit myös halutessasi lukea lisää täältä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/liivate-ja-vegaaniset-korvikkeet.

  • K-Kuluttajapalvelu8.7.2021

    Jussi, ei tarvitse lisätä vettä. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Pehmenneet liivatelehdet liukenevat nopeasti pieneenkin määrään kuumaa nestettä.

  • Jussi8.7.2021

    Miten nuo liivatelehdet saadaan sekoitettua kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa sitruunamehua? Tuleeko siihen lisätä vettä..?

  • Koiran karvoja kakussa5.4.2021

    Karvaista tuli minunkin mangokakusta Pirkan säilykemangoista tehtynä. Muuten kakku onnistui hyvin vaikka käytin 2 purkillista mangoa + 5 liivatelehteä.

  • Nimetön3.4.2021

    En ole aiemmin tehnyt juustokakkuja, mutta tällä reseptillä kakku onnistui hyvin. Aiempien kommenttien perusteella siivilöin varmuuden vuoksi soseutetut mangot, jottei niihin tulisi "karvoja", ja täytteestä tuli tasaista (voi olla että olisi tullut muutenkin).

  • Leipovainen taas9.4.2020

    Jahas. Nyt minullekin osui "karvaisia" säilykemangoja (ei Pirkka). Kiilteessä käytin Pirkan mangososetta (0,5l purkissa), koska lastenruuat olivat loppu. Todella ruman ruskehtavaa ja sen lisäksi pahaa! Onneksi en tehnyt vieraita varten. En olisi kehdannut tarjota. Makua lukuunottamatta kakku onnistui erinomaisesti. Kannattaa siis valita hyvät mangot!

  • Leipovainen8.4.2020

    Hämmentyneelle vastaus: tarvitset noin 230g mangoa. Purkissa on mangoa tuo 230g ja loput on sokerilientä eli yhteensä 425g. Laitoin juuri kakun jääkappiin hyytymään. Olen tehnyt viimeksi pari vuotta sitten. Silloin ainakin onnistui hyvin ja tykkäsin.

  • Hämmentynyt7.4.2020

    Tuossa täytteen ohjessa sanotaan, että 1 tlk mangoviipaleita, mutta grammamääräksi annetaan kaksi lukua, 425g ja 230g. Kumpi noista on se "oikea" luku, eli paljon mangoa tarvitaan parhaaseen lopputulokseen?

  • K-Kuluttajapalvelu5.5.2019

    Tsiuh, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

  • Tsiuh5.5.2019

    Voiko tämän pakastaa?

  • leipoja21.4.2019

    Kakku onnistui oikein hyvin.Tein ihan ohjeen mukaan.

  • Kokki319.4.2019

    Ei onnistunut, jäi löysäksi:( Maku oli hyvä.

  • Sinttu16.4.2019

    Piltti mangoista tulee paras ja käytin pirkka appelsiini tuorejuustoa

  • vuosimallia 194810.11.2018

    Kakku onnistui oikein hyvin ja on todella hyvää.

  • Pääsiäisleipuri4.4.2018

    Tein tätä korvaten valmiit mangoviipaleet ja -soseen kahdella tuoreella isolla mangolla, jotka soseutin sauvasekoittimella. Hyvää tuli, ei ollut "karvaongelmaa". Olisin ehkä hieman kaivannut lisää mangon makua, sillä liivate maistui jotenkin läpi, vaikka käytin samat grammamäärät mangososettani kuin ohjeessakin oli. Käytin kylläkin Lidlin liivatteita, voikohan johtua siitä?

  • Ulla28.3.2018

    Hei! Olen tehnyt tätä ohjetta soveltaen jo 10 kakkua. Käytän Bonnen mangososetta sekä täytteeseen että kiilteeseen. Ei tarvitse pieniä lastenruokapurtiloita avata eikä ole säieongelmia. Korvaan ohjeen kaiken mangon kyseisellä mangososeella. Teen välillä isompaan vuokaa 1, 5 kertaisen annoksen, jolloin korvaan myös kerman, rahkan ja tuorejuuston lisäosat mangososeella. Onnistuu! (Vaikka ei olekaan testattu K-koekeittiössä).

  • ninajainen13.3.2018

    Voiko tästä ohjeesta jättää sitruunamehun pois ja korvata muilla koska olen todella allerginen sitrushedelmille

  • K-Kuluttajapalvelu13.3.2018

    Hei Ninajainen! Resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän mukaan ja sitrushedelmien korvaaminen muilla tuotteilla muuttaa kakun makua ja rakennetta. Reseptipankistamme löytyy myös juustokakkureseptejä, joissa ei ole käytetty sitrushedelmiä, kannattaa kokeilla esim. Mustikkamarmoroitua juustokakkua.

  • Anton16.1.2018

    Tuli eilen tehtyä - aivan loistava kakku. Kaunis, ei liian makea, sulaa suussa. Tosi helppo tehdä. Suosittelen!

  • Tt24.12.2017

    En vielä tiiä mutta kokkeilen

  • Mango10.7.2017

    Kakku onnistui todella hyvin ja hyytyi mainiosti! Ihanan kesäisen ja raikkaan makuinen.

  • E.T.7.7.2017

    Aivan mahtava!

  • Gaupe12.6.2017

    Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla juustokakun tekemistä ja otin tämän reseptin testaukseen. Sitruunamehua taisin laittaa hieman liikaa mutta ei se lopputulosta haitannut; kakku pysyi kasassa ja maistui vieraille hyvin. Kiitokset reseptistä K-ruoka! :)