MangojuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mangojuustokakku

Mangojuustokakku on yksi juhlien kestosuosikki. Herkullisen juutokakun rapea pohja sekä täyteläisen pehmeä täyte tekee kakusta vastustamattomam hemmotteluherkun!

  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 250 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

Kiille

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango. Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
  4. Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
  5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka täysjyvädigestive 400g
    Pirkka täysjyvädigestive 400g
    1,39/kpl3,48/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    2,09/kpl5,23/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    1,95/kpl4,88/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka meijerivoi  500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,89/kpl5,78/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Juustoportti Kirnuvoi 200g
    2,25/kpl11,25/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Valio voi 200 g normaalisuolainen
    2,59/kpl12,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,29/kpl64,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle DR.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    DR.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    1,95/kpl114,71/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mangoviipaleet sokeriliemessä 425g/255g
    Pirkka mangoviipaleet sokeriliemessä 425g/255g
    1,39/kpl5,45/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio vispikerma 1l UHT laktoositon
    Valio vispikerma 1l UHT laktoositon
    7,59/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio vispikerma 2dl UHT laktoositon
    Valio vispikerma 2dl UHT laktoositon
    2,09/kpl10,45/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,39/kpl5,56/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    1,05/kpl4,20/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio pehmeä maitorahka 250 g
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
    -15 %4,006 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-15 %
    0,79/kpl3,16/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    1,95/kpl10,83/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    2,15/kpl7,17/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    1,89/kpl9,45/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,47/kpl2,49/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,58/kpl3,49/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu mango 4kk 90g
    Pirkka Luomu mango 4kk 90g
    -3 %3,805 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-3 %
    0,79/kpl8,78/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Bonne premium mangosose 100% 0,5l
    Bonne premium mangosose 100% 0,5l
    2,59/kpl5,18/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 433 arvostelua
  • Tsiuh5.5.2019

    Voiko tämän pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu5.5.2019

    Tsiuh, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

  • leipoja21.4.2019

    Kakku onnistui oikein hyvin.Tein ihan ohjeen mukaan.

  • Kokki319.4.2019

    Ei onnistunut, jäi löysäksi:( Maku oli hyvä.

  • Sinttu16.4.2019

    Piltti mangoista tulee paras ja käytin pirkka appelsiini tuorejuustoa

  • vuosimallia 194810.11.2018

    Kakku onnistui oikein hyvin ja on todella hyvää.

  • Pääsiäisleipuri4.4.2018

    Tein tätä korvaten valmiit mangoviipaleet ja -soseen kahdella tuoreella isolla mangolla, jotka soseutin sauvasekoittimella. Hyvää tuli, ei ollut "karvaongelmaa". Olisin ehkä hieman kaivannut lisää mangon makua, sillä liivate maistui jotenkin läpi, vaikka käytin samat grammamäärät mangososettani kuin ohjeessakin oli. Käytin kylläkin Lidlin liivatteita, voikohan johtua siitä?

  • Ulla28.3.2018

    Hei! Olen tehnyt tätä ohjetta soveltaen jo 10 kakkua. Käytän Bonnen mangososetta sekä täytteeseen että kiilteeseen. Ei tarvitse pieniä lastenruokapurtiloita avata eikä ole säieongelmia. Korvaan ohjeen kaiken mangon kyseisellä mangososeella. Teen välillä isompaan vuokaa 1, 5 kertaisen annoksen, jolloin korvaan myös kerman, rahkan ja tuorejuuston lisäosat mangososeella. Onnistuu! (Vaikka ei olekaan testattu K-koekeittiössä).

  • ninajainen13.3.2018

    Voiko tästä ohjeesta jättää sitruunamehun pois ja korvata muilla koska olen todella allerginen sitrushedelmille

  • K-Kuluttajapalvelu13.3.2018

    Hei Ninajainen! Resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän mukaan ja sitrushedelmien korvaaminen muilla tuotteilla muuttaa kakun makua ja rakennetta. Reseptipankistamme löytyy myös juustokakkureseptejä, joissa ei ole käytetty sitrushedelmiä, kannattaa kokeilla esim. Mustikkamarmoroitua juustokakkua.

  • Anton16.1.2018

    Tuli eilen tehtyä - aivan loistava kakku. Kaunis, ei liian makea, sulaa suussa. Tosi helppo tehdä. Suosittelen!

  • Tt24.12.2017

    En vielä tiiä mutta kokkeilen

  • Mango10.7.2017

    Kakku onnistui todella hyvin ja hyytyi mainiosti! Ihanan kesäisen ja raikkaan makuinen.

  • E.T.7.7.2017

    Aivan mahtava!

  • Gaupe12.6.2017

    Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla juustokakun tekemistä ja otin tämän reseptin testaukseen. Sitruunamehua taisin laittaa hieman liikaa mutta ei se lopputulosta haitannut; kakku pysyi kasassa ja maistui vieraille hyvin. Kiitokset reseptistä K-ruoka! :)

  • Hellapoliisi212.5.2017

    Onnistu aivan upeesti hyvä ohje

  • Mangomonni15.4.2017

    Tein kakun tuoreista mangoista jotka soseutin blenderissä. En tiedä minkälaista tulee purkkimangoista (varmaa makeampaa koska ovat lilluneet sokeriliemessä) mutta hyvää tuli tuoreistakin!

  • AinoMarja14.4.2017

    Mainio ohje! Mutta tosiaan kovasti "karvoja" tuli minunkin kakkuun. Käytin tuota ohjeen säilykemangoa, se harmittaa. Tosin huomaat ne "karvat", kun katsot kakkua lähempää. Pitää kait se tölkki etsiä käsiin....

  • K-Kuluttajapalvelu14.4.2017

    Hei Massaa, kakkuun tulee massaa noin 1 L.

  • Massa14.4.2017

    Kuinka paljon massaa tulee arviolta

  • Kokeilija10.4.2017

    Tein täysin ohjeen mukaan ja tuli todella hyvää, suosittelen. Omaan makuuni haluaisin ensikerralla tehdä kakusta hieman enemmän tuorejuuston makuisen, joten jos jätän maitorahkan pois, kuinka kerman ja tuorejuuston suhteet/määrät silloin menevät? Samankokoisen kakun haluan kuitenkin tehdä.

  • K-Kuluttajapalvelu10.4.2017

    Kokeilija, rahkan korvaamista tuorejuustolla ei ole tässä kakussa testattu, joten varmuudella emme osaa suositella sopivia ainessuhteita. Rahkan korvaaminen samalla grammamäärällä tuorejuustoa todennäköisesti vaikuttaa rakenteeseen sekä makuun. Liivatteiden määrää voi olla tarpeen muuttaa, samoin sokerin määrää. Lisäksi Pirkka maustamaton tuorejuusto sisältää suolaa, kun taas maitorahkassa ei lisättyä suolaa ole.

  • Esmeralda4.3.2017

    Kuulehan Pettynyt, ainahan mangossa säikeitä (kuituja) on! Ilman niitä se olisi roskaruokaa. Ja viemäriin... Vaikuttaa ruuan haaskaukselta.

  • Pettynyt..19.2.2017

    Kyllä harmitti kun reseptin mukaan tein vielä tuplana ja lopussa huomasin että massa on "karvoja" täynnä. Viemäriin meni kaikki eli iso raha hukkaan..:( Voisi tuonne ohjeeseen kyllä mainita tuollaisesta riskistä jos käyttää säilykemangoa. Tein uuden satsin vauvojen mangososeesta. Siellä ei ainakaan "karvoja" ollut. Toivottavasti maku on hyvä vaikkei alkuperäisen ohjeen mukaan olekaan tehty..

  • K-Kuluttajapalvelu19.2.2017

    Pettynyt.., todella ikävä kuulla, että kakku on mennyt pilalle ja mangot ovat olleet säikeisiä. Jos käytit kakun valmistukseen Pirkka säilykemangoja, laittaisitko meille vielä viestillä tuotteen päiväys- ja erätiedot, joko sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi).

  • Kuluttajapalvelu31.3.2016

    Blumoment, harmi kuulla, ettei täyte hyytynyt. Kaikki ohjeemme on testattu koekeittiöllä. Viiden liivatelehden pitäisi kyllä olla riittävä määrä hyydyttämään täyte. Valutithan mangoviipaleet ja lisäsithän huolellisesti koko liivateseoksen täytteen joukkoon?

  • blumoment28.3.2016

    Ei ihan mennyt kuin Strömsössä tämän kakun valmistus: mangokiille päällä kyllä hyytyi, mutta juustokermaseos ei juurikaan. Onko viisi liivatelehteä tarpeeksi massan määrään näiden vai missä vika?

  • Hk26.3.2016

    Paras juustokakku, jonka olen tähän mennessä tehnyt! Vieraat tykkäsit myös kovasti! Helppo tehdä ja lopputulos on sopivan makea, jota päälimmäinen ei-niin-makea mangokerros tasoittaa. Ihana kakku!

  • Satka25.3.2016

    Todella hyvä resepti. Tein täysin ohjeen mukaan ja kakku onnistui täydellisesti!

  • Nimetön käyttäjä24.3.2016

    minä oon aina käyttäny mangokakkuun vauvanruoka sosepurkkia, helppoa ja halpaa... siis myös kakkuun, en vain päälliseen ja kiilteen olen tehnyt hyytelösokerilla