Mangojuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mangojuustokakku on juhlien kestosuosikki. Raikkaan juustokakun rapea pohja sekä täyteläisen pehmeä mangorahkatäyte tekevät kakusta vastustamattoman.
Ainekset
12 annosta
200 g | tai |
75 g | tai |
Täyte | |
---|---|
5 | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1/2 tlk (à 0,5 l) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Kiille | |
1/2 tlk (à 0,5 l) | tai |
3 | liivatelehteä tai |
2 rkl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 960 kJ / 229 kcal |
Rasva | 13,8 g |
josta tyydyttynyttä | 7,5 g |
Hiilihydraatit | 20,9 g |
josta sokereita | 14,1 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri.
Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi.
Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
Kiille
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen.
Pane mangosose kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1–2 tunniksi.
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.
Voit käyttää mangososeen sijaan kakun täytteeseen myös säilykemangoja. Valuta 1 tlk (425 g/230 g) Pirkka mangoviipaleita ja soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi mangosose tiheän siivilän läpi. Käytä apuna lusikkaa, jotta saat mahdollisimman paljon mangoa talteen. Itse tehty mangosose kannattaa siivilöidä, koska mango sisältää luonnostaan kuitumaisia säikeitä, jotka eivät täysin soseudu.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka täysjyvädigestive 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka mangosose 0,5lHinta 1,75/kpl3,50/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400gHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Plussa-etu −13 %Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl10,80/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (12,51/kg)
- Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gHinta 2,09/kpl10,45/kg
- Pysyvästi edullinenBonne Mangosose 100% 0,5lHinta 2,85/kpl5,70/l
- Bonne Mango-ananas-minttusose 0,5lHinta 5,19/kpl10,38/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,5(130 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,0(150 arviota)
- yli 60 min4,5(139 arviota)
- yli 60 min3,7(124 arviota)
- yli 60 min4,1(53 arviota)
- yli 60 min3,3(197 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (1 003 arviota)
- Haluaisin oppia tekemään näitä .16 päivää sittenVoiko mangon sijaan laittaa vaikka vadelmamehua kiilteeksi päälle laitoin vähän liikaa mangoa täytteeksi eikä jäänyt enään kiilteeksi tuleeko sekameteliä vai sopiiko ..
- Herkkua1 kuukausi sittenVoiko mango juustokakkua pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenHerkkua, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
- Varamutsi1 kuukausi sittenVoiko täytteen tehdä 1,5 kertaisena? Pitääkö huomioida jotain erityistä, jos täytteen määrää isontaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenVaramutsi, täytteen määrää voi halutessaan lisätä. Tällöin kakusta tulee korkeampi.
- Cee2 kuukautta sittenTehty täysin ohjeen mukaan ohjeen tarvikkeilla, rahkakerros jäi löysäksi ja lässähti kakkua leikatessa, päällinen oli niinkuin pitää.
- Ansku4 kuukautta sittenTäydellinen,lssten lempi kakku🤍
- Pettynyt leipoja1 vuosi sittenTein kakun ohjeen mukaisesti. Lisäsin kiilteen kolmen tunnin hyytymisen jälkeen. Seuraavana päivänä kiille tuli yli reunoista ja kakku lässähti täysin tarjoilupöydässä valuvaksi kasaksi. Ohjeen juusto ja rahka sopimattomia juustokakkuun? Philadelpialla olen onnistunut hyvin.
- Juustokakkufani1 vuosi sittenAivan täydellinen resepti maun puolesta. Itse teen pohjan x2 ohjeella (eli 400g keksiä ja 150g vähän vajaa voita), sillä mielestäni ei tulee tarpeeksi paksua pohjaa. Muuten aivan ihana, suosittelen!!
- Juustokakku1 vuosi sittenNo hups 🤭 Laitoin liivatteet siihen täytteeseen yhteen desilitraan, koska en millään käsittänyt, että ne "mahtuisi" pariin ruokalusikalliseen. No, aikaa on jähmettyä koska kakkua syödään vasta perjantaina ja tänään on keskiviikko. Oon aikaisemmin käyttänyt vege-liivatetta eli agar-agaria, joka toimi hyvin. Muuten toi resepti kyllä vaikutti tosi herkulliselta 😋
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEpätietoinen, reseptiin voi käyttää sitruunatäysmehua tai tuorepuristettua sitruunamehua.
- Epätietoinen1 vuosi sittenKäytetäänkö ohjeessa oikein sicilia sitruunamehua vai jotain laimennettua purkkimehua?
- Kotileipuri1 vuosi sittenTodella hyvää. Helppo ohje, kannattaa kokeilla. 😋
- Herkkuu1 vuosi sittenHyvä tuli, nams 😋
- Malla1 vuosi sittenMinä laitoin 0,5 niin täytteeseen kuin kiilteeseen. Ohje epäselvä, muuttakaa et 2,5dl. En oo vielä maistanut mut kai siitä hyvä tuli??!!
- Kirsi1 vuosi sittenLöytyykö kaikki ainekset myös laktoosittomina ja gluteenittomina?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLaura, juustokakun saa pohjalla olevan leivinpaperin avulla liu'utettua tai varovasti nostettua irtopohjavuoan pohjan päältä tarjoiluvadille. Mikäli leivinpaperin irrottaminen kakun pohjasta tuntuu haastavalta, leivinpaperin voi leikata siistiksi ympyräksi ja jättää kakun alle myös tarjoilun ajaksi. Helpoiten kakun nostaminen leivinpaperin päältä onnistuu pyöreän kakkulastan avulla.
- Laura1 vuosi sittenMiten juustokakusta saa poistettua irtopohjanvuoan pohjan? Tässäkin kuvassa kakku näyttää oleva tarjolla ilman vuoan pohjaa.
- Zhklsnd1 vuosi sittenVoi pakastaa
- Kotikokki1 vuosi sittenNo, minä näköjään laitoin täytteeseen ja päälliseen 5dl mangososetta eli siis litran yhteensä, mutta tuli hyvä silti, vaikka piti näköjään laittaa vain puolet 😅😅😅
- Kokeileva keittiö2 vuotta sittenErinomainen juustokakku tuli tällä reseptillä! Olen laittanut vielä hiukan vaniljasokeria täytteeseen.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenOhjeessa mangososetta käytetään täytteeseen 2,5 dl ja kiilteeseen 2,5 dl.
- ?2 vuotta sittenPitääkö mangososetta laittaa kiilteeseen ja täitteeseen 5 dl mangososetta vai puolet 5 desistä mangososetta
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPeppi_81, mangososeen korvaaminen persikkasoseella kuulostaa herkulliselta idealta ja toimii todennäköisesti hyvin. Reseptiä ei kuitenkaan ole testattu persikkasoseella.
- Peppi_812 vuotta sittenHei. Voiko tällä reseptillä tehdä persikkajuustokakun? Kaupassa ei ollut mangososetta ja ostin sen sijaan persikkasosetta, mutta nyt alkoi epäilyttää onnistuuko maun vaihto.
- Kannattaa testata2 vuotta sittenKakku on tosi hyvä ja sopivan makea, me laitoimme vain puoli desiä sokeria ja käytimme vanilijatuorejuustoa. Teimme kakkua myös vadelman makuisena, siihen olisi saanut lisätä enemmän sokeria, koska vadelmasose oli huomattavasti kirpeämpää kuin mango.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenK, 2,5 dl.
- K2 vuotta sittenKuinka paljon mangososetta siis on puolessa tölkissä? (2,5 dl vai 5 dl)
- AnnMari682 vuotta sittenTein kakun gluteenittomana ja laktoosittomana. Oli niin hyvää, että osan laitoin pakkaseen miniäkokelasta varten 😊.
- Se2 vuotta sittenTein täysin ohjeen mukaan ja liivate ei sulanut. Klimppejä kiilteessä ja täytteessä.