Ullan rommikakku
Aikuiseen makuun suunnattu rommikakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta kakku ennättää hyytyä hyvin!
- 16 annosta
- yli 60 min
- 386 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 1rklsokeria
Täyte
- 5liivatelehteä
- 4kananmunan keltuaista
- 1 1/2dlsokeria
- 3rkltummaa rommia
- 1/2dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen kulhossa ja lisää sulatettu rasva ja sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja hetkeksi kylmään jähmettymään.
- Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja lisää rommi.
- Purista liivatelehdet liotusvedestä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 386 kcal1 610 kJ
- Proteiinia 4,19 g
- Hiilihydraatteja28,1 g
- Rasvaa27,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
onnistuin kerralla hyvin