Ullan rommikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Aikuiseen makuun suunnattu rommikakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta kakku ennättää hyytyä hyvin!
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 200 g Pirkka digestivekeksejä
- 100 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 1 rkl sokeria
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 4 kananmunan keltuaista
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 dl Pirkka kuohukermaa
- 3 rkl tummaa rommia
- 1/2 dl vettä
Ravintosisältö
- Energia1 560 kJ / 375 kcal
- Rasva26,2 g
- josta tyydyttynyttä14,8 g
- Hiilihydraatit28 g
- josta sokereita18,6 g
- Proteiini3,8 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen kulhossa ja lisää sulatettu rasva ja sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja hetkeksi kylmään jähmettymään.
- Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja lisää rommi.
- Purista liivatelehdet liotusvedestä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(83 arviota)
- yli 60 min4,1(53 arviota)
- yli 60 min4,5(178 arviota)
- yli 60 min4,7(262 arviota)
- alle 15 min3,4(80 arviota)
- yli 60 min4,4(327 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(1 arvio)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(26 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (48 arviota)
- ullan rommikakku7 vuotta sittenonnistuin kerralla hyvin