• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ullan rommikakku

Ullan rommikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 386 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 200gPirkka digestivekeksejä
    • 100gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 1rklsokeria

Täyte

    • 5liivatelehteä
    • 4keltuaista
    • 1 1/2dlsokeria
    • 4dlPirkka kuohukermaa
    • 3rkltummaa rommia
    • 1/2dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen kulhossa ja lisää sulatettu rasva ja sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja hetkeksi kylmään jähmettymään.
  2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja lisää rommi.
  4. Purista liivatelehdet liotusvedestä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  5. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 386 kcal1 610 kJ
  • Proteiinia4,19 g
  • Hiilihydraatteja28,1 g
  • Rasvaa27,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2