Ullan rommikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Aikuiseen makuun suunnattu rommikakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta kakku ennättää hyytyä hyvin!
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
100 g | tai |
1 rkl | sokeria tai |
Täyte | |
5 | liivatelehteä tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 dl | tai |
3 rkl | tummaa rommia tai |
1/2 dl | vettä tai |
Valmistus
yli 60 min
Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen kulhossa ja lisää sulatettu rasva ja sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja hetkeksi kylmään jähmettymään.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja lisää rommi.
Purista liivatelehdet liotusvedestä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(258 arvostelua)
- yli 60 min3,9(75 arvostelua)
- yli 60 min4,1(47 arvostelua)
- yli 60 min4,1(104 arvostelua)
- yli 60 min4,0(79 arvostelua)
- yli 60 min1,5(8 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min4,3(19 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (44 arvostelua)
- ullan rommikakku5 vuotta sittenonnistuin kerralla hyvin