• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiini-mokkatäytekakku

Appelsiini-mokkatäytekakun appelsiinimarmeladi ja mokkakreemitäyte ovat hyvä makupari.
Appelsiini-mokkatäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (90g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Mokkakreemitäyte

    • 1liivatelehti
    • 2tlk(à 2 dl)Pirkka kuohukermaa
    • 2rkl(25 g)sokeria
    • 2kahvimittaa (14 g)Pirkka Ranskalainen paahto suodatinkahvia
    • 1tlvaniljasokeria

Kostutus

    • 1 1/2dlappelsiinitäysmehua
    • (1 rklkonjakkia)

Väliin

Krokantti

    • 2dlsokeria
    • 1ps(100 g)Pirkka Luomu manteleita

Pinnalle

    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
    • 1tlvaniljasokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja.
  2. Mokkakreemitäyte: Pane liivate runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kerma, sokeri ja kahvijauhe kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon vedestä puristettu liivate. Sekoita, kunnes liivate on liuennut. Anna maustua kannen alla 5 minuuttia. Siivilöi kermaseos sideharsolla vuoratun siivilän läpi kulhoon. (Kerma ei suodatu suodatinpaperin läpi.) Peitä pinta kelmulla, siten, että kelmu on kiinni kerman pinnassa, näin kelmuun ei tiivisty vesipisaroita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vatkaa mokkakreemitäyte vaahdoksi sähkövatkaimella, 5-10 minuuttia. Kostuta pohjalevy mehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle puolet appelsiinihillosta ja mokkakreemistä. Kostuta ja täytä toinen väli samalla tavalla. Kostuta vielä kansilevy. Anna kostua jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
  4. Krokantti: sulata sokeri teräskattilassa. Sekoita varovasti puuhaarukalla. Sokeri saa saada hieman väriä. Varo, ettei se pala. Sekoita joukkoon mantelit. Kaada seos leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä. Rouhi sahalaitaisella veitsellä. Voit tehdä krokantin etukäteen. Säilytä se huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna.
  5. Vaahdota pinnalle tuleva kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun pinnalle je reunoille. Ripottele krokantti kakun reunoille ja päälle ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit koristella kakun myös tummalla ja vaalealla suklaarouheella.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 270 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12